Keşfet

Led Mi T5 Mi ?

Ad Soyad
Emrah UYANIK
150x60x40(y) şeklinde bir tankım var.Şuan marine gibi.2-3 tang 3-5 palyaço.3 yıllık oturmuş bir akvaryum.

Sorularıma gelince.. Işıklandırma yine ömrünü yitirdi,1 yılını tamamladı..İzmirde 120 cm lik t5 ler ortalama18-20 tl arasında satılıyor..Yenilemeye kalktığım zaman 150-200 ytl arasında bir harcama yapmam gerekiyor..

Led ışıklandırma bildiğim kadarıyla çok daha uzun ömürlü...Ufak ufak anemon,xenia ve fazla ışık ihtiyacı olmayan mercan çeşitlerinden eklemek istiyorum.Şuan türlere vesairelere karar vermedim.

Merak ettiğim ledlere geçmek mi mantıklı,t5 lerle yola devam etmekmi..

Eğer led önerirseniz kaç led ve ne düzende kullanmalıyım.Led çeşitleri vs.

Veya hazır yaptırabileceğim firma öneriniz varmı ? Sponsorlarımızdan mesela..

Kendim elektronik mezunu olduğumdan,bu tarz işleride sevdiğimden altından kalkabileceğimi düşünüyorum.

Hazırda alabilirim pek önemi yok.Cevaplarınızın beynimi led ışığı gibi aydınlatması dileklerimle,teşekkürler.

150x60x40(y) şeklinde bir tankım var.Şuan marine gibi.2-3 tang 3-5 palyaço.3 yıllık oturmuş bir akvaryum.

Sorularıma gelince.. Işıklandırma yine ömrünü yitirdi,1 yılını tamamladı..İzmirde 120 cm lik t5 ler ortalama18-20 tl arasında satılıyor..Yenilemeye kalktığım zaman 150-200 ytl arasında bir harcama yapmam gerekiyor..

Led ışıklandırma bildiğim kadarıyla çok daha uzun ömürlü...Ufak ufak anemon,xenia ve fazla ışık ihtiyacı olmayan mercan çeşitlerinden eklemek istiyorum.Şuan türlere vesairelere karar vermedim.

Merak ettiğim ledlere geçmek mi mantıklı,t5 lerle yola devam etmekmi..

Eğer led önerirseniz kaç led ve ne düzende kullanmalıyım.Led çeşitleri vs.

Veya hazır yaptırabileceğim firma öneriniz varmı ? Sponsorlarımızdan mesela..

Kendim elektronik mezunu olduğumdan,bu tarz işleride sevdiğimden altından kalkabileceğimi düşünüyorum.

Hazırda alabilirim pek önemi yok.Cevaplarınızın beynimi led ışığı gibi aydınlatması dileklerimle,teşekkürler.
şahsi fikrim 40 y ile power led mantıklı olabilir.. hesaplı performanslı olarak edison marka pwer led kullanabilirsiniz. tabi 200 tlden daha fazla gidecektir işin bu kısmıda var uğraşması da cabası. gerçi bu konuda bilgiliyim demişsiniz..yaparken zevk almak işin başka boyutu.

yaklaşık 9-10 ay power led ile 300 litre civarı canlı besledim. 52 cm de sorun omadı. dediğim gibi göreceli ve tartışılır bir konu.

eğerki led yapacaksanızda tahminim 2*200 tl gibi bir fiyat tutar..seçim sizin:)

Kısa ve bilgilendirici olmuş,çok teşekkür ederim gerçekten..Bir kaç cevap daha alıp ne yapacağıma bende karar veririm artık.2200 de pek yüksek yahu :)

Düzeltme : 2x200 herhalde yanlış anladım :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
3w lık ledleri tercih edebilirsiniz.

Fakat bakmak istediğiniz canlılara göre ledlerinizin adetleri değişir. Bu nedenle iyi bir plan yapın gelecektede bakmak istediğiniz canlılar olursa ona göre led alırsınız yoksa ikikere iş çıkar size.

T5 lere göre ledlerin elektrik sarfiyatları düşüktür. Böylece elektrik faturası da az gelir.

Bir kaç yerden fiyatta aldım bu arada.1w x 54 ledli kasalı sistemler 600-650 liradan başlıyor.Biraz yüksek gibi geldi.Kendim imalatını yapacağım karar verdim :) Önerilerinizi de dikkate alacağım.

Nasıl bir kombinasyon önerirsiniz.Ledlerin markaları modelleri ? Sayıları dizilimleri gibi.

Sayenizde kendimiz halledeceğiz bu işi,öyle gözüküyor..

hocam bence 1 watt yerine 3 watt kullanmanı tavsiye ederim öncelikle..

hocam bence 1 watt yerine 3 watt kullanmanı tavsiye ederim öncelikle..
Hocam bize kalmış artık,led marka ve modellerini tespit edebilirsem üretime geçerim :) Forumdanda paylaşırım inşallah.İlginiz için çok teşekkür ederim.

ben size T5+Led kombinasyonunu öneririm şahsen her iki şekilde de kullanma imkanım oldu ve en iyi verimi T5 destekli aldım halen de onu kullanıyorum.

3w lık led kullanmanızı tavsiye ederim.

ledstok diye bir web sitesi Edison marka led satışı yapıyorlar. Oradan ledlere ve sürücülerine bakabilirsiniz.

star pcb lere ledleri lehimli olarakta sipariş verebilirsiniz driverlarınıda ona göre alırsanız sorun olmaz ama daha öncede dediğim gibi akvaryumda bakacağınız canlılar için iyi bir plan yapın sonra ışık gücünüzün yetmiyeceği bir canlı bakmak istediğinizde zorlanabilirsiniz.

40cm yükseklik, kumdu, su seviyesi derken, 35cm kadar su olur. En tabandaki canlı 35cm de olacaksa 3-4tane reflektörlü t5 rahat yeter bende. Basit mercanlar diyorsun zaten. Tabi led deneyeceğim diyorsan karar senin :)

Fırat merhaba,bu arada moderatörlük hayırlı uğurlu olsun :) Yazdıklarında haklısın da,elektrik sarfiyat,t5 değiştirme sıklığı vs. Mutlaka led'e geçeceğim.Şirketede seni davet edeceğim exper olarak ona göre :)

Lede geçtim :) Detayları paylaşacağım.İlk izlenimim.. Ledleri taktıktan sonra Buble Anemon öyle şiştiki hiç bu kadar canlı renklerini ve şişkinşiğini görmemiştim.Şuan test aşamasında,2 ayrı armatür içinde 36 led var.Edison 1 er watt.

Ne çabuk :D Senin tankı göremedim hala. Exper olarak değil ama bişeyler öğrenmek için uğrayabilirim o zaman, özellikle led konusunda :) Çankayada t5 armatür şeklinde dertli toplu power led armatürler vardı, bunlardan mı aldın ?

Fırat evet benzer ürünler.Gıda çarşısında Ted Elektronik.Firma ismi veya telefon burdan söylemek müsade dahilindemi bilmiyorum.Sen karar ver gerekliyse sil.

Metal kasa içerisinde tamamen hazır sistemler.İstediğin değişikliği anında yapabiliyorlar.Esnaf olarakta başarılılar :)

6 ayrı kasada toplamda 108 led+ 108 lens,gerekli olan tüm sürücü ve soğutucular.600-650 lirası tutuyor.Tabiki ben birden 600 lira bağlamadım.2 kasa yaptırıp neticeyi görmek istedim.Yani 200 lira ödedim.Şimdi pişmanın keşke hepsini beraber yaptırsaymışım :)Akvaryum zaten marine.Işığa aşırı ihtiyacı olan birşey yok.Ledin artı ve eksilerin bitmiş tükenmiş xenialarım bize söyleyeceklerdir.Bakalım nasıl bir netice verecek.

Bahsettiğiniz rakam şuan için dıy yapılan tüm led aydınlatmaların yanında sadece malzemelerin yarı fiyatına denk geliyor.bahsi edilen üründen birkaç fotoğraf eklerseniz kafamızda canlandırmakta yardımcı olacaksınız.

Bu arada umarım başarılı olur ve sizinde yönlendirmelerinizle bizlerde led aydınlatmayamı t5 aydınlatmayamı geçeceğiz kararını verirsek muhteşem rahatlayacağım akvaryumun üstünden kafadan uydurma bir armatürle sırf bu ikilemden dolayı oyalanıyorum.

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

Erkan Bey merhaba.En kısa sürede fotoğraflarını eklerim.Benim kaba taslak hesabımla malzeme Aliminyum kasa içerisinde 18 led(edison) 18 lens sürücü vs vs zaten 70 lira tutuyor.Kendip yap harika ancak,derme çatma kasalardan montajlardan nefret ediyorum.100 liraya halletti.6 x100 =600 lira tuttu.Bu gün diğer siparişlerimi ve led dizilimlerini bildirdim.Pazartesi tamamını teslim alıp tank üzerine kuracağım.Fotoğraflarım,belki kaynak olur sizlere.Aşağıya linkini eklediğim temsili fakat tamamen kasa ve led dizilimi aynı.İçerisinde 18 led var.100 ytl herşey dahil.

1.jpg

Konu görüntüleyen kullanıcılar