Keşfet

Led Mi T5 Mi ?

O konuda seninle aynı fikirdeyim Bilal. Yani atıyorum ben 4x39 watt T5 kullanıyorsam ve lede geçtiğimde de 155 wattlık bir led kullanacaksam bu macera ve rahat batmasından başka bir şey olmaz bana göre, ayrıca işin hiçbir ekonomik getirisi olmaz. Kaldı ki iyi markaların led armatürleri de pek ucuz sayılmaz. Ama şu pulzar modeli yukardaki hesaba göre 37 wattlık tüketimle 2x39 watt T5e denk geliyorsa, yakın performans gösteriyorsa o işime gelir.

Şimdi aquablue plus giesemann mavi mi beyaz mı bilmiyorum, model isimleri değişti,

Ama t5 olunca tamamı beyaz olmuyor armatür biliyorsunuz o yüzden dedim t5 olsa hangi kombinasyonu yapardınız?

Bunların toplamı kaç lümen yapıyor?

Bunu hesaplayıp karşılık gelen ledi lümen olarak koyabilirsiniz...

Pulzar da 2 model var biri normal biri high output diye geçiyor ...

Ho olan pulsar lara bakın derim...

Bir de t5, aydınlatma olarak soft bir parlaklık sağlıyor, led ise spot gibi ışık yayıyor bu da bir kısım yüzey yansımasıyla kayıp anlamına gelebilir...

Yani aynı lümen toplamında t5 ten biraz daha yüksek lümen led gerekebilir su yüzeyinde yansımadan daha çok kayıp olabilir...

Bunu araştırın biraz kullananlardan, "benim tavsiyem"

O konuda seninle aynı fikirdeyim Bilal. Yani atıyorum ben 4x39 watt T5 kullanıyorsam ve lede geçtiğimde de 155 wattlık bir led kullanacaksam bu macera ve rahat batmasından başka bir şey olmaz bana göre, ayrıca işin hiçbir ekonomik getirisi olmaz. Kaldı ki iyi markaların led armatürleri de pek ucuz sayılmaz. Ama şu pulzar modeli yukardaki hesaba göre 37 wattlık tüketimle 2x39 watt T5e denk geliyorsa, yakın performans gösteriyorsa o işime gelir.
Aynen abi

Sps için mavi led ile desteklenmiş T5 ,lps için kaliteli bir led armatür.Hepsini tecrübe etme fırsatım oldu şahsi görüşüm bu yönde.

Sent my iPhone using Tapatalk

Tam tersi mavi t5 beyaz led diyenler var ?

Açıkçası t5 ile sudaki hareketli görüntü olmuyor, mavi ledle de mavi olur sanki...

T5 ler mavi ledler beyaz eğer performans veriyorsa daha iyi görüntü açısından sanki...

Zaten bir dönem, t5 flo tüpü şeklinde led ampül üretmişlerdi, t5 armatüre bunlardan birkaç tane alıp gerisi t5 olarak kullanılır...

En iyi çözüm o ampüllerdi sanırım, ama efekt falan filan yapılamadığı, akıllı fonksiyonları olmadığı için biraz ezik kalmışlardı konusu kapandı...

Bugün en pratik çözüm gibi geliyor bana...

Tabi içindeki minik ampüllerin kalitesi neydi o da muamma, led var led var...

Royal blue ledlerin şerit ledler gibi hazır şerit halinde satılanları var mı? Fosforik renkleri ortaya çıkarmak için 1 metre alıp tek sıra halinde eklemek istiyorum ama smd ledler 5050, 5630 falan diye geçiyor. Hangisi makbuldur, önerisi olan var mı?

Royal Blue lerin şerit halinde yok. SMD ledleri özel lehimleme ile montaj yapıyorlar diye biliyorum.

Örn= 15 Adet Led in 5 Adet beyaz, 10 Adet Mavi yaparsanız fosforik renkleri alabilirsiniz. Yanlız tabi ledlerin Kelvin değerleri çok önemli. Beyazları 10.000 K altı almayın.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi günler. Benim de 1 metrelik bir akvaryumum var. Akvaryum hazır sistem Redsea Max 250 diye geçiyor. Akvaryumun 6 florasanlı bir aydınlatma sistemi var ama ben bu sistemi Led aydınlatmaya çevirmek istiyorum. Sizce hangi tür Led'i kaç adet kullanmalıyım ?

Konu görüntüleyen kullanıcılar