Keşfet

Peppermint Shrimp Yavrusu

Ozy

Yeni Üye
Ad Soyad
Osman Pekdemir
Pepperment shrimplerimin bıraktığı ilk yavrulardan bir miktarını deneme amaçlı , ufak bir yavruluğa ayırmıştım. Sadece akşam işten eve gidince günde 1 defa artemia vermeme rağmen hala yaşamaya devam edenler var. Uygun bir düzenek vs hazırlamadan tesadüfen ayırdıgım için ayrıca ilk 2 gün aç kalmış olmalarına rağmen yaşayıp gelişenler olması , üretim açısından kolay bir tür olduğunu gösteriyor. Cleaner shrimp yavruları bunlara kıyasla çok daha nazlı idiler. Cep tlf.um ile güzel macro resimleri çekilemiyor ama geriye kalan yavrulardan bir tanesinin resmini ekliyorum.

peppermint02xk6.jpg

Bu da daha kötü çıkmış bir resim

peppermint01qt5.jpg

Tebrikler Osman bey umarim yasarlar...

Umarım yaşarlar bir tanesine şimdiden talibim. :)

Hadi Osman kim tutar seni... :)

Osman, helal olsun. Canlı kayayı ürettim desen inanırım yani. :blink:

Teşekkürler arkadaşlar , bakalım yaşamaya devam eden olursa burdan haber veririm artık sizlere :)

:D Süper osman abi yavrulardan verirsin yerli peppermint shrimp sahibii oluruz.

[SIZE=14pt] [/SIZE]Valla bende isterim emin ellere gider yavrular
default_tongue%20(1).gif

bende 1 tane kitap var sırf bu konu ile ilgili istersen sana fotokopi ilr göndferiri. nasıl yartiştirileceğini anlatıyor gün gün!

Hayırlı olsun, tekrar ciddi olarak beslemeyi düşünürseniz artemiayı zenginleştirmeyi ve çok küçük boyutlu artemia kullanmanızı öneririm.

Kardinal yavrularını beslerken ben mümkün olduğunca artemiayı zenginleştiriyorum, burada yeni akvaryum kurduğumuz bir başka arkadaşımda da kardinaller ürüyor ama onun yavruların gelişimi benimkilere göre bariz geri. Çünkü o zenginleştirmeden kullanıyor.

Zenginleştirmeyi fitoplankton ve selcon ile yapıyorum.

Norveçte balık yetiştirme işi ile uğraşan bir arkadaşım larvaların zooplankton gibi ortamda çok bulunursa diğer fitoplanktonlarıda aldığını söylemişti. Yani belkide zengin bir akvaryum ortamına sahip olsak verimli bir üretim olmasa da yavruların bir kısmını yaşatma şansı olabilir diye düşünüyorum.

Hayırlı olsun, tekrar ciddi olarak beslemeyi düşünürseniz artemiayı zenginleştirmeyi ve çok küçük boyutlu artemia kullanmanızı öneririm.
Osman bende küçük boyutlu artemia var. İstersen biraz vereyim sana.

Tebrikler bu arada....

Teşekkürler Onur bu ilk denemelerden yaşayan olursa, sonrakiler için uygun bir düzenek yaparsam ,alıp deneyebilirim.

Erdal Bey, şimdilik elimde olan malzemelerden ,zenginleştirme için Tropic Marinin pro-coral zooton, pro-coral phyton ve tropic marin immuvit ayrıca seachem reef plustan faydalanıyorum.

Şu sıralar çok detaylı uğraşamıyorum zamanım olursa ilerde ciddi denemelerde farklı şeyler deneyebilirim :)

İlginize teşekkürler.

Peki yavruları büyütmede en ideal yem hangisidir arkadaşlar?artemia haricinde yani ?

syg

Zenginleştirilmiş ufak boyutlu artemia :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
Her yer karides yavrusu dolu , bakmaya ne yerim ne de zamanım var :(

Cuma akşamı pepperment shrimp 2. parti yavruları bıraktı ayırabildiğim kadar ayırdım.

Dün akşam XXL boy cleaner shrimpim 1000 den fazla yavru bıraktı ,yer sorunu nedeniyle ben sadece 50 tane falan ayırdım.

Bu resimde akşam yavrulardan bir kısmını toplamak için akıntıyı durdurup ufak 6w bir ışık yakıp artemia gibi yavruları bir noktaya toplarken.

555911cleanerlarvae.jpg

Not: İlk parti peppermint shrimp yavrularından 10 tane kadarı halen yaşıyor ve epeyce büyüdüler :)

bu yavrucukların sonu nereye varacak çok merak ediyorum doğrusu ?! :lol:

sonları iyi olmayacak gibi geliyor bana. Gece uyurken çitin üstünden atlayan karidesleri saymaya başladım zaten :D :p

Tebrikler osman bey umarım büyütürsün.

Teşekkürler Davut Bey , cleanerlarla çok fazla uğraşmayı düşünmüyorum ama(Larva dönemleri çok uzun sürüyor 120 ila 150 gün gibi) pepperminleri üretmeyi deneyeceğim :) (35-45 gün gibi bir süreden bahsediliyor daha makul görünüyor )

Konu görüntüleyen kullanıcılar