Keşfet

Peppermint Shrimp Yavrusu

Osman, biraz sadistçe gelebilir ama cleaner yavruları nasıl olsa büyümüyor acaba peppermint yavrularına yem olamazlarmı?

[SIZE=14pt] [/SIZE]Şu yavrular büyüsede alsak bizde
default_tongue%20(1).gif

Peppermintler biraz daha büyürlerse sanırım hayır demezler . Aslında şu anda 50 kadar cleaner yavrusu ayrı bir kapta, 2 nesil peppermintler ayrı bir kaptalar.

Tepkileri test etmek için 10-15 tane kadar cleaner yavrusunuda onların yanına ekledim . Gelişmeleri bildirirm.

Peppermintler biraz daha büyürlerse sanırım hayır demezler . Aslında şu anda 50 kadar cleaner yavrusu ayrı bir kapta, 2 nesil peppermintler ayrı bir kaptalar.

Tepkileri test etmek için 10-15 tane kadar cleaner yavrusunuda onların yanına ekledim . Gelişmeleri bildirirm.
cleanerlar butun peppermintelri yiyo mu bi de :blink:

Cleaner Shrimp yavruları peppermint yavrularından daha ufaklar. Bu ihtimali o yuzden göz ardı etmiştim :)

Bu akşam da diğer cleaner shrimpim yavruları bırakacak ama sanırım artık cleaner yavrularını bir süre toplama girişiminde bulunmayacağım :unsure:

Moderatör tarafında düzenlendi:
peppermintler cleaner yerse bence toplarsin :D

yavrular skimmera gidecegine peppermintlerin mideye gitsin :D

dün akşam eve gidince biraz şaşırdım. Evet gözlem sonuçlarını açıklıyorum :(

ilk partiden halen yaşayan 7 adet yavru var 2. partiden 30 civarı kaldı. Yanlarına koydugum ufacık cleaner yavrularından bir kaç tanesi kalmıştı geriye ama onlar da ölüydü ve dipte yatıyordu.Hatta yanlarında 30-40 adette ölü 2. partiden pepperment shrimp vardı.

Büyük boy 3 peppermint shrimpin yakalayıp yediği diğer ufak boy yavruları görünce dipteki ölülerin nedenini anladım :(

Sanırım 3. haftada yeni doğmuş yavruları yemeyi deneyecek kadar büyüyor yavrular. İşin kötüsü kapta bol ölü yavru olunca suyu bozdugundan büyük yavrular kendi sayılarını da 12 den 7 ye düşürdüler !!!

Neyse gelişmeleri bildireceğim.

Çıkarılan sonuç-----> her parti yavruyu ayrı kaplara almak lazım ve sayıyı da çok kalabalık tutmamak gerekiyor !!!

dün akşam eve gidince biraz şaşırdım. Evet gözlem sonuçlarını açıklıyorum :(

ilk partiden halen yaşayan 7 adet yavru var 2. partiden 30 civarı kaldı. Yanlarına koydugum ufacık cleaner yavrularından bir kaç tanesi kalmıştı geriye ama onlar da ölüydü ve dipte yatıyordu.Hatta yanlarında 30-40 adette ölü 2. partiden pepperment shrimp vardı.

Büyük boy 3 peppermint shrimpin yakalayıp yediği diğer ufak boy yavruları görünce dipteki ölülerin nedenini anladım :(

Sanırım 3. haftada yeni doğmuş yavruları yemeyi deneyecek kadar büyüyor yavrular. İşin kötüsü kapta bol ölü yavru olunca suyu bozdugundan büyük yavrular kendi sayılarını da 12 den 7 ye düşürdüler !!!

Neyse gelişmeleri bildireceğim.

Çıkarılan sonuç-----> her parti yavruyu ayrı kaplara almak lazım ve sayıyı da çok kalabalık tutmamak gerekiyor !!!
Osman bey ortamda cok fazla yiyecek olmadigindan kucukleri yemis olabilirler hatta karides uretim havuzlarinda hepsi bir arada tutuluyorlar...Ayirmak yerine yem miktarlari arttirilabilir diye dusunuyorum

Farklı bir kaç makalede de okuduğum gibi boy farkı olunca yamyamlık yapma alışkanlıkları varmış. Ya hacmi büyük tutmak gerek (ki artemiaları yakalamaları zorlaşıyor bu durumda) ya da belirli sayılarda farklı kaplara bölmek gerekiyor.

İlk partiden 5 adet ,2. partiden sadece 1 adet kaldı. Büyük olan 5 adet diğer yavruların çoğunu telef etti. Kalan 5 adet epeyce büyüdü, antenleriyle beraber 1 cm civarı boya geldiler. Pedal dediğimiz gövde altındaki ufak bacakları şu sıralar büyüyor :)

Osman bey yavruları nasıl ayrıyorsunuz?anne yavruları bırakmadan anne ile birliktemi koyuyorsunuz yavruluğa??

Karidesin yavruları bırakacağı akşam (artık yumurtaların renklerinden ve karidesin hareketlerinden hangi akşam bırakacağını anlıyorum) ışıklar söndükten sonra karidesi gözlemliyorum.

Yavruları bırakirken, tüm motorları durdurup, ufak bir ışığı su yüzeyine doğru yakıyorum yavrular artemia yavrusu gibi ışığa yöneliyorlar .Ben de sifonlayıp topluyorum :)

Akvaryumdaki yetişkinleri yakalamak sorun olduğu için, bu yöntemi kullanıyorum.

Not:Karides yavruları bırakılmadan önceki son gün ;yumurtaların renkleri normalde olduğundan epeyce açılmış oluyor.Dikkatli bakınca yavruların gözleri seçilebiliyor.Annenin pedal şeklindeki yumurtaları tutan ayakları daha aralıklı duruyor. Tecrübe kazanmak için biraz pratik yapmak gerekiyor. Arada kaçırdıklarım da oldu :)

Valla bravo yavruların büyütlmüş hallerini merakla bekliyorum.

Karidesin yavruları bırakacağı akşam (artık yumurtaların renklerinden ve karidesin hareketlerinden hangi akşam bırakacağını anlıyorum) ışıklar söndükten sonra karidesi gözlemliyorum.

Yavruları bırakirken, tüm motorları durdurup, ufak bir ışığı su yüzeyine doğru yakıyorum yavrular artemia yavrusu gibi ışığa yöneliyorlar .Ben de sifonlayıp topluyorum :)

Akvaryumdaki yetişkinleri yakalamak sorun olduğu için, bu yöntemi kullanıyorum.

Not:Karides yavruları bırakılmadan önceki son gün ;yumurtaların renkleri normalde olduğundan epeyce açılmış oluyor.Dikkatli bakınca yavruların gözleri seçilebiliyor.Annenin pedal şeklindeki yumurtaları tutan ayakları daha aralıklı duruyor. Tecrübe kazanmak için biraz pratik yapmak gerekiyor. Arada kaçırdıklarım da oldu :)
Osman bey gecegorus ozelligine sahip bir kamerayla cekip yapsaniz harika olur...

Malesef şimdilik teknik imkanlar nedeniyle kalitesiz resimlerle idare ediyoruz :D

Daha önce yolladıgım cleaner shrimp yavrularının ışığa doğru toplandığı bu resim gibi :)

555911cleanerlarvae.jpg

Osman satılacak boya gelmişler ben bir adet alayım benimki öldü galiba 3 haftadır görmüyorum.

Önce ayakları üstünde yürür hale geçmeleri lazım :) Hala suda serbest halde yüzüyorlar. Antenlerle beraber 1cm fazla büyük değil henüz :D

2mm kalınlığındaki serbest yüzüşteki karidesten kimseye hayır gelmez, önce ayakları yere bassın, akılları bir karış havada bu yavrucakların :lol:

Yosunlanmış yavrulukta yukardan resim çekmeyi denedim ama bişeye benzemedi :)

dsc01413bh6.jpg

dsc01414gm9.jpg

dsc01415oo5.jpg

Cep tlf ile birazcık daha başarılı resimler çektim :)

847562shrimp02.jpg

593218DSC01432.JPG

895352DSC01430.JPG

694306DSC01429.JPG

142365DSC01428.JPG

673852DSC01427.JPG

Osman yüzen minik larvarlar artemia mı

Evet :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar