Keşfet

Powerled'e Göre Led Driver Şeçme (Resimli Anlatım)

Tolga bey;

Eğer örneğinizdeki gibi yapacaksanız çok işçilik çıkar. Ve çok uğraş verirsiniz. Kanaatim 12 li aleminyum pcb ler var. kablolamayla uğraşmadan sadece ledleri yerleştirirsiniz pcb nin uclarına da kablo bağladığınızda işi çözersiniz.

Örnek olarak 12 li Seri bağlantılı pcb.

Bir de akvaryumunuzda soğutucu olması LED için bişey ifade etmez. çünki led i bağladığınız pcb ve soğutucusunun soğumasu gerekir. LED T5 gibi akvaryuma ısı yansıtmaz.

Bir de Bursa da SECOL diye bir firma var. Bu firma istediğiniz Kalvin değerinde led üretebiliyor. Led alımı yaparken bu firmayla görüşmenizi tavsiye ederim.
SECOL'DEN 2014 yılında 36'lı 1w beyaz ledlerden oluşan bir sistem almıştım.Atıl olarak kenarda duruyor çünkü mavi hiç yoktu içlerinde.Sanırım mavi led yoktu ellerinde.
PCB iyi fikir öneriniz için teşekkür ederim.

Geriye sadece driver ve simülasyona bağlantı olayı kaldı çözüm bulamadığım :)

simülasyon biraz karışık ve meşakatli programlama biliyorsanız ardunio ile yapabilirsiniz.

Simülasyon cihazı Karaköy GNC elektronikte mevcut.9 kanallı 120 USD.Aurdino olabilir..Sıkıntı  pwm driver bulmakta..

Hah işte bunlardan arıyordum Karaköy e gittim bulamadım.Gerçi çok gezmedim.

Çok sevaba girdin kardeşim sağolasın.
Aynı zamanda bu driver potansiyometre ile dim edilen özelliğide mevcut. Ben potansiyometre ile dim metodunu kullanıyorum. Pdf formatında kullanma kılavuzları var. İncelerseniz nasıl yapılacağı gösteriliyor. Zaten oldukça basit. Kolay gelsin.

Bu arada benim yaptığım cihaz gibi arduino ile bir cihaz yapın. 120 dolar yerine 50 dolara halletmiş olursunuz. 

Soğutucu blok için arma elektronikten soğutucu siparişi verebilirsiniz? Başka birşeyede gerek yok zaten. Ledler tamamen sizin kendi seçiminiz. :)

Ama potansiyometre elle kumanda ediliyor.Bende 4 kanallı simülasyon cihazı var.4 kanala toplamda 8 seri 2 paralel = 16 led x 4 kanal toplamda 64 ledli bir sistem kurmayı planladım.120x60x50 akvaryumuma yeter diye düşünüyorum.

Ee 64 adet 3w için güç kaynağı değerleri ne olmalı  :rolleyesblue:

Kaç V kaç Amper?

Aşağıda özellikleri bulunan sürücüye kaç adet 3w powerled bağlayabilirim?Bir sınırlama var mı?9 seri 2 paralel bağlantıyla 18 adet 3w powerled i yakar mı?

1400ma sabit akım sürücü

Geniş giriş voltajı aralığı 9-30V DC, 8-24V AC

AC/DC çalışabilme özelliği

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkür ederim cevabınıza.Peki bağlantı nasıl olmalı?Seri paralel ?Ben bu driver la toplam 14 led'i yakmıştım yukarıdaki resimde olduğu gibi.Ama siz 12 diyorsunuz..
2 tane 6 lı seri grup yapacaksınız, bunları paralel bağlayacaksınız.

Bende power led bir armatür yapmayı düşündüğümden konuyu takip ediyorum.Sizlere sormak istediyim bir kaç sorum olacak sizlerden gelecek cevaplar üzerine malzemeleri temin etmeyi düşünüyorum 1. sorum 3w led ısınma yapmıyormu 1w 6 kanal yapılsa her kanalda 36*1w led olsa nasıl olur.Almak istediyim ürünler bunlar sizce birbirleriyle uyumlumudur ? .10 adet 1w  red 610-630nm .10 adet 1w  green 510-530 nm . 50 adet 1 w blue 460-465nm.100 adet 1w royal blue 445-455nm.100 adet 1w cold White 20000-25000 k beyaz.Uv ultraviolet   almayı düşünüyorum nm aralığı ne olmalı kaç adet olmalı.Sürücü olarak 6 adet  ledleri fazla yazdım cünki elimde fazla bulunsun istiyorum .1. kanala 36 adet 20000-25000 k beyaz olsa. 2.kanal 36 adet  20000-25000k beyaz.Diyer 4 kanal 23 adet  445-455 royal blue .10 adet 460-465 blue.1adet 610-630nm red .1adet green 510-530nm.1adet uv ultraviolet.18*2 pcb lere ledleri dizerek ve simületörsüz yapmayı planlıyorum bu malzemeler ile iyi bir armatür çıkara bilirmiyim .Toplamda 216 wt olacak 100.50.50 akvaryuma yeterli olurmu teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende power led bir armatür yapmayı düşündüğümden konuyu takip ediyorum.Sizlere sormak istediyim bir kaç sorum olacak sizlerden gelecek cevaplar üzerine malzemeleri temin etmeyi düşünüyorum 1. sorum 3w led ısınma yapmıyormu 1w 6 kanal yapılsa her kanalda 36*1w led olsa nasıl olur.Almak istediyim ürünler bunlar sizce birbirleriyle uyumlumudur ? .10 adet 1w  red 610-630nm .10 adet 1w  green 510-530 nm . 50 adet 1 w blue 460-465nm.100 adet 1w royal blue 445-455nm.100 adet 1w cold White 20000-25000 k beyaz.Uv ultraviolet   almayı düşünüyorum nm aralığı ne olmalı kaç adet olmalı.Sürücü olarak 6 adet  ledleri fazla yazdım cünki elimde fazla bulunsun istiyorum .1. kanala 36 adet 20000-25000 k beyaz olsa. 2.kanal 36 adet  20000-25000k beyaz.Diyer 4 kanal 23 adet  445-455 royal blue .10 adet 460-465 blue.1adet 610-630nm red .1adet green 510-530nm.1adet uv ultraviolet.18*2 pcb lere ledleri dizerek ve simületörsüz yapmayı planlıyorum bu malzemeler ile iyi bir armatür çıkara bilirmiyim .Toplamda 216 wt olacak 100.50.50 akvaryuma yeterli olurmu teşekkürler
1-3W led ısınma yapar.% 70 lerde çalıştırdığım zaman bile neredeyse el yakacak kadar akvaryum kapağı ısınıyor.İyi bir soğutucu ve fan ile bu ısınma önlenebilir.

2- 1w led 3,2 volt 350ma üzrenden hesap yaparsak 36x1W led seri bağlama ile =36 W -350ma-120 volt ister.Ebay linkinde bahsettiğiniz ürün de uygundur.Ancak geliş süresi 1 ay'ı bulabiliyor.Aşağıdaki ürün 1 kanal için işinizi görecektir.6 kanal için 6 adet almanız gerekecektir.

3-Akvaryumunuza göre gerekli led sayısı 200-240W aralığında önerildiğine göre verdiğiniz led sayısı uygun gözüküyor.Led renkleri konusunda mavi ve beyazları bol tutmak kaydıyla her kanala diğer renkeri serpiştirmeni tavsiye ederim.Led ışık şiddetleri konusunda da 12.000k-20.000k aralığını seçmenizin iyi olacağını düşünüyorum.

Cevaplar icin teşekkürler tolga bey birde ebay dan alınan ürünlerde kargo ücreti çok tutarmı

Merhaba,

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama 100x70x50h tankımda şu an 6x39w t5 kullanıyorum. Işık değeri iyi, büyüme iyi lakin shimmering ve zoalarımın fosforik renklerini görememem beni ledlere yönlendirdi. 3w power led mi yoksa multichip 100w mı yapsam kararsızım. Işıklandırma konusunda tecrübeleri olanlar konu ile ilgili gelişimleri aktarabilirse çok makbule geçer. 1 yıldır neler gelişti, led armatür hazırmı almalı yoksa dıymı yapmalı ? t5lerin değiştirme masrafları yüzünden de biraz buralara yöneldim. Belki 400w mh ile işi çözme yoluna giderim.

Bence mh lambalar canlı gelişimi için iyi ancak fosforik renkleri gözlemlemek için yanlış bir seçim, Bu lambalar uzakmor tayfda da epey ışıma yapmasına rağmen mercanların flueorescent pigmentlerinden çıkan renkleri(ki bunlar aktinik ve uzakmora yakın tayflarda parlarlar) diğer dalga boylarındaki ışımasının çok daha kuvvetli olmasından dolayı iyi gösteremezler. Tavsiyem 390-420nm, 455-465nm, 12000k şeklinde bir kaç ledden oluşan bir sistem yapıp görsellik arzu edildiğinde sadece aktinik ve mavileri yakmak.

Merhaba bende 60 led dizili panel var. 2 kanalli. 1 kanalda 30 mavi, diger kanalda 22 beyaz d4 kirmizi 4 yesil var. Üretici 3w led diyordu ama bilemiyorum 3w mi 1w mi. Bunun tespitini yapmamiz mümkün olur mu acaba vede buna gore nasil bi driver almaliyim. 2 kanalida ayri kontrol edebilmmeliyim.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar bana  DC  20-40 V  2100 mAh  70 watt  adaptör lazım nerden bulabilirim? Bir sürü  siteye baktım aynısı yok. Benim işimi  hangi değerdeki adaptörler görür acaba?

Karakoyde menekşe pasajinda gnc elektronik e bir sorun derim

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri