Keşfet

Uretim Bangaii Cardinal Yavrulari

OK Koray Bey, size telefon numaranız ve adres vb. için ÖM göndermiştim, yanıtlar mısınız?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Benimkiler de büyüyor ama satmaya kıyamıcam galiba :D

Hiç sorma satarken insan üzülüyor valla ama iyi yerlere gittiğini bilirsen için rahat ediyor. Kayaların büyük kısmı cıkınca anlaşıldıki 2 çift ağzında yumurtalarıyla beraber verilecek. Herhalde bu bir ilk olacak :) aslında iyi birşey değil ama akvaryumu kapatmam gerekiyor. Hediye olarak verdiğim akvaryumu alacak arkadaşlar bekliyor. Gelen alır :) teslimat Halkalı çifti 200 tl dir.

Koray Bey bu yavrulu anaçlar ne yer? Kuru granul vb yem mi yoksa dondurulmuş karides veya dondurulmuş yem falan mi vermemiz lazim illa ki?

Söyle söyliyeyim kurutulmuş artemiayı afiyetler yerler ben üremeyi hızlandırmak için haftada 2 kez karides veriyorum o zaman dişiler hemen kızışıyor ;) bunun haricinde sera tetrasını yiyorlar azar azar bazen 2 hafta vermediğim oluyor karides o zman kapış kapış serayı yiyorlar. Ama üretmek istiyorsanız karides iyi olur. Enteresan bir şekilde muayenehanemde sadece kuru yemle yumurtlayıp duruyorlar.

Bu arada 1 cift yumurtlamay hazırlanıyor yine bu hafta tahminimce yurtlayacaklar enteresan olan dişiler erkeklere kur yapıyor. Erkek dişiyi seçiyor :) malum 24 gün aç kalacak olan erkek ;) iyiki kardinal değiliz :) ))

Söyle söyliyeyim kurutulmuş artemiayı afiyetler yerler ben üremeyi hızlandırmak için haftada 2 kez karides veriyorum o zaman dişiler hemen kızışıyor ;) bunun haricinde sera tetrasını yiyorlar azar azar bazen 2 hafta vermediğim oluyor karides o zman kapış kapış serayı yiyorlar. Ama üretmek istiyorsanız karides iyi olur. Enteresan bir şekilde muayenehanemde sadece kuru yemle yumurtlayıp duruyorlar.
Ana ve baba için çok iyi bir diyet lazım yavrular çıktıktan sonra karidesin yanında sera nın zenginleştirilmiş bir yem olan fd artemia markasını tavsiye ederim benimkiler bayılıyorlar. Koray beyin dediği gibi de babanın apğzında yavru varken dişiyi erkekten uzak tutmak için dişiyi iyi beslemek gerekiyor hem böylece bir sonraki batın da daha fazla yumurta veriyor.

Damızlıklar satıştadır. Gelen alır 2 çift kaldı. Bir tanesi bugün yarın yumurtlayacak.

Koray bey,

Özel bir sebebi varmıdır cardinal yavrulatmayı bırakmanın. Biliyorum çok meşakkatli bir işi ama ben çok büyük keyif alıyorum

malesef vakit bulamıyorum. birde elimde ki balık sayısı çoklaştı. Yumurtalar ve yavrular ziyan oluyor. Bakabilecek arkadaşlar hem keyif alsınlar hemde ne kadar zahmetli olduğunu görsünler. :)

malesef vakit bulamıyorum. birde elimde ki balık sayısı çoklaştı. Yumurtalar ve yavrular ziyan oluyor. Bakabilecek arkadaşlar hem keyif alsınlar hemde ne kadar zahmetli olduğunu görsünler. :)
Bu kadar profesyonelleşmişken bırakmak olmadı yaw :)

Tuzlusuyu bırakmıyorum 2. tankta iğne atsanız yere düşmez ama ilgilenmek için extra zaman ve emek gerekiyor. Oda bende yok artık malesef :) Alan arkadaşlar inşallah en iyi şekilde devam ettirir.

Tuzlusuyu bırakmıyorum 2. tankta iğne atsanız yere düşmez ama ilgilenmek için extra zaman ve emek gerekiyor. Oda bende yok artık malesef :) Alan arkadaşlar inşallah en iyi şekilde devam ettirir.
Benim de en büyük umudum sizin gösterdiğiniz sabır ve titizliği gösterir ve birgün TÜRKİYE olarak hiç cardinal ithal etmeyiz :)

Son 1 cift bagaii...

Damızlıklar satılmıştır. Teşekkür ederim ilginize.

Uretime tekrar başladım muayenehanemdekiler yine yumurtladılar elimde 4 adet kucuk tamamen kuru yem yiyen yavrular satılık tanesi 40 tl dir. Teslimat sadece levent kargo yok malesef.

Efsane ve hocam cardinallerin serin sulararına gerl döndü :)

Çok sevindim 

cok sağol rahat durmuyorki bizimkiler sürekli yumurtluyorlar. 2 batın yolda :)

akvaryum kalabalık 7 adaet bangaii var ama ona rağmen yumurtlama sürekli :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar