Keşfet

Yeşil Saçak Yosunlarım

pardon ikilemişim...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yaklasık avuç içi kadar tahminim.

şu dolabella yı ülkemize getiren zengin olacak ama kimsede tık yok ne iş çözemedim. Hadi zengin olmayı bırak tonlada hayır duası alacak

Zamanında canlıkaya.net getiriyordu :)

Ya bende onu anlamıyorum. Hobicilerin çoğunun tanıdığı ve bazı önemli veya önemsizde olsa problemleri çözen,canlı çeşitliliğini arttırmış piyasadaki aktör çekiliyor piyasadan ama yerini doldurması gereken bukadar firmanın hiçbiri doldurmuyor

Evet dolabella, algler konusunda gerçekten çok etkili. Ama kısa zamanda aç kalacağı kesin. Birbirine yakın olan akvaryum sahipleri dönüşümlü beslemeli.

Akvaryum oldukça büyük bile olsa bu cüssesi ile aç kalabilir. Ben içlerindeki en küçüğü seçerek almıştım, ama yinede pek küçük sayılmaz. İçlerinde avuç içinden daha büyükleride vardı. Bendeki 8-10 cm büyüklüğünde.

Devrim bey almanyaya bilet paramı alın getrim vizem hazır:)

Erdal bey ben Canlıkaya.net'ten iki tane dolabella getirtmiştim. Fakat hesapta olmayan bir şekilde bu canlılar Chelmon'un ilgisini çekti ve onlara feci şekilde vurmaya başladı. Ben fark ettiğimde canlılar ölmek üzereydiler zaten ve sonuç kaçınılmaz oldu. Bilginiz olsun.

Bu dediginiz canlilar sea hair olmali genelde ithalatcilarin listesinde oluyordu bunlar, eger asagidaki linkteki canli ise bu canliyi bir aralar deepb blue getirmisti.

:D ufff süpermiş yani bunlarla Chelmon da besleyebiliyoruz :D :D

yenebilir alg yiyici :D :D :D

Ona "chelmon tarafından öldürülebilir alg yiyici" diyelim yoksa o ağız/burunla chelmon bunu yutabilirse helal olsun :D

yutabilirse o chelmondan çıkar zaten :D :D

chelmon görünümlü puffer :D :D

[SIZE=14pt] [/SIZE]Chelmon bunu öldürüyosa bravo ona valla :)

Chelmon'un çenesinin ne kadar kuvvetli olduğunu bilmiyorsunuz sanırım. Verdiğim karides parçaları bazen büyük olunca onu ağzıyla parçalıyor ve bu işlemi yaparken çıkardığı takır tukur çene sesini net bir şekilde akvaryumdan 2-3 metre öteden duyabiliyorum. Ayrıca onun yüzünden akvaryumum astrea snail mezarlığına döndü. Saymadım ama boş kabuk sayısı 20 civarında vardır. Saldırı anına denk gelirsem müdahele ediyorum ama çoğu saldırı ben yokken oluyor sanırım.

chelmon varsa snail yerine yosun yiyen hermit beslemek lazım sanırım :)

Hakan bey chelmon bu canlıyıda öldürürse, kelebekler tüm kredilerini bitirmiş olurlar.

Bende chelmon yüzünden ölen onlarca turbo ve yirmiden fazla counch var. Çok sevdiğim kestanemide chelmon öldürdü. Tridacnaları hacamat etti ve diğer akvaryuma alarak zor kurtardım. En son marifeti bir brainin yarısını öldürmek oldu ve o da diğer akvaryuma geçti.

Artık bir canlıya daha zarar verirse chelmonuda diğer kelebeğide çıkaracağım. Akvaryumda alg tüketen canlı kalmadığı için bu nudiye ihtiyaç duydum. Zaten yeni tank yaptığımda bu balıkları only fish bir akvaryuma ayırmayı düşünüyorum.

Hakan sayıca çok olurlarsa yerini tutması lazım :) ama ya hep ya hiç olayı var ,kumdaki conchlardan vazgeçmek zor olur sanırım :)

Bendeki moorish idolda cocnhları ve snailleri arada didikliyor ama henuz herhangi birisini öldürecek kadar üstelemedi :D sadece candy coralı bitirdi ve çok aç hissederse zoanthuslardan birkaç tane azaltıyor :)

günde 3 öğün beslendiğinde sorun yok ama hafta içi öğle yemeği vermediğim için azalmalar ben evde yokken oluyor :D

kumdaki conchlardan vazgeçmek zor olur sanırım
Doğru söylüyorsun...

Erdal bey sizdeki chelmon daha agresifmiş. Bendeki hiç olmazsa tridacna ve kestanelere dokunmadı. Sizinki bence bu nudi'yi yer ama inşallah yanılırım.. :huh:

Konu görüntüleyen kullanıcılar