Keşfet

Zeolit Reaktörü Ve Başlangıç Araştırmaları

Gercekten uzerinde durdugumuz konunun ileri tarihlerde bile bircok kisiye ışık tutacagina en kalbi duygularimla inaniyorum. Hulusi beyin gercekten buyuk emegi var, kendi adima size minneterım hulusi bey. Hersey icin tesekkurler.

Reaktorun gercek anlamda alt yapisi bir oluşsa, yaptigimiz ve yapacagimiz bizim isimizi saglikli sekilde ancak bu şekilde gorur diyebilecegimiz A'sından Z'sine kadar tüm parcalar toparlanip calistirabilecegimiz hale gelse eminimki bircok kişi bu method'u fazla zaman harcamadan reaktoru toparlayip kullanacak. Zaten hulusi bey ve diger arkadaslarda bunun icin cabaliyorlar.

Gercekten uzerinde durdugumuz konunun ileri tarihlerde bile bircok kisiye ışık tutacagina en kalbi duygularimla inaniyorum. Hulusi beyin gercekten buyuk emegi var, kendi adima size minneterım hulusi bey. Hersey icin tesekkurler.

Reaktorun gercek anlamda alt yapisi bir oluşsa, yaptigimiz ve yapacagimiz bizim isimizi saglikli sekilde ancak bu şekilde gorur diyebilecegimiz A'sından Z'sine kadar tüm parcalar toparlanip calistirabilecegimiz hale gelse eminimki bircok kişi bu method'u fazla zaman harcamadan reaktoru toparlayip kullanacak. Zaten hulusi bey ve diger arkadaslarda bunun icin cabaliyorlar.
Eşref bey çok teşekkür ederim görüşleriniz için.  Burada yaptığımız şey atom parçalamak değil , sadece uygun bir bütçe ile fiyatını düşürebileceğimiz aksesuar üzerinde oynamalar yapıyoruz. Ben bir çok ürünü (motor) olarak deneme şansını sağolsun ücretsiz motor gönderen dostlarımdan hallettim ancak iş gidip gelip bu iş için en uygun motorun step motor olmasına takılıyor. Son bir deneme yapmadığım oto cam kaldırma motoru kaldı. Onuda nasip olursa hafta içinde halletmeye çalışacağım. Çünkü Türkiyede düşük Amperli ama güçlü step motor bulmak imkansız gibi. Hepsi sanayi modeli olduğundan iç dirençleri çok düşük oluyor ve istemediğimiz süratlere çıkmaya elverişli hale geliyor :) Bu da current limit akım limitasyonu yapmamızı gerektiriyor. bunuda motor sürücülerle yapmak zorundayız ama bu motorları 50-80 tl civarındaki sürücülerle yapmak imkansız gibi. Motorun çektiği akımı dirençlerle sınırlarsak bu sefer direnç kısmı çok ısınıyor. Bu dirençler çok ucuz olsada çok sık malzeme değiştirmek sıkar adamı. Torktan ve bir nebze hızdan fedakarlık yapılabilecek mi diye bu adımı pause edip tecrübesine güvendiğim Yener usta ile reaktör için fikir alışverişinde bulunuyoruz. Yarın kendim için ilk prototip i yapabilecek konuma geliriz. Tüm niyetimiz uygun fiyatlara bir reaktör yapabilmek. Beni şahsen tanıyanlar biliyor ki bu step motor için 150-190 TL verip güzel bir sürücü alma imkanım var. 40 lira Ardunio UNO + 190 TL sürücü +45 TL motor bu tür reaktörler söz konusu olduğunda 250-270 TL civarı canavar gibi bir şeyler çıkartır  ama reaktör fiyatı vs eklendiğinde fiyat uçmasın istiyoruz hobiciler için. Umarım sonunda güzel bir şeyler olacaktır. Çevrenizde CNC tezgahlarla uğraşan kişiler var ise yoklayın derim tüm hobicilere. İkinci el güzel motorlar ve sürücüler bulabilirler. :)

Merhaba Arkadaşlar, işin teorik kısmı %95 halloldu. %5 lik kısmı kolay halledilebilir . Pratik kısmada yavaş yavaş geçtik. %25 lik kısmı halloldu. Bugün Yener Ustanın yerinde çok değerli arkadaşlarla kafa patlattık. Bildiğimiz noktaları gözden geçirdik. Şahsıma ait Zeolit reaktörün ilk görüntüleri çıkmaya başladı.  

23u4sox.jpg

Yener ustanın ve Kerem (Nikel) dostumuzun önerileri taslak üzerinde yoğunlaşmamıza sebep oldu. Fotoda görülen reaktörün çapı 12 cm yüksekliği yaklaşık 40 cm dir. Hacim hesabı yaptığımızda 12 cm çapı ve 8 cm yüksekliği baz aldığımızda yaklaşık 1 litrelik bir hacmi yakalıyoruz. Dönecek mil ve bir kaç mm yide eksi olarak hesaba kattığımız 10-11 cm yükseklik 1 litrelik zeolit için yeterli oluyor. Benim tankımda max 800 ml ihtiyaç olacağından hayli yeterli oluyor. Normal kulanım dozajım ileriki süreçlerde 600 ml ye düşüyor Zeovit sistemdeki hesaplarda.  40 cm(y)-12 cm(Çap) olayı temel değerlerdir. Motor kompartmanı hesaba katıldığında +8/10 cm yükseklik çıkacaktır. Bu yüksekliğin  temel seçimi motorun neme tuzlu suya karşı korunma seçimidir. Dileyen kişiler daha büyük  hacimli ihtiyacı olanlar daha geniş pleksi tercihinde bulunabilir ve yükseklik feragatında bulunabilir. Sumpınızın durumu müsaitliği ile ilgili bir durumdur. 

Motor kısmına gelince;  bildiğiniz üzere güçlü Nema 23 1.0 Nm step motorumuzun motor sürücüsüne bindirdiği yük nedeni ile sürücüde ısınma sorunumuz vardı . Sanırım bu durum aşıldı. Sanırım kelimesini kullandım çünkü çözüm yöntemimde kullandığım yolun bana tork kaybettirip kaybettirmediğini reaktör deneme sürüşleri sürecinde göreceğiz. Çok korkum yok açıkcası. Bu yöntem torkta sağlamış ya da çok az kaybettirmiş olursa çok uygun fiyata bu işi becerebilmişiz demektir. :)

Ne yaptım peki? 12V 2 A lik adaptör kullanımında (Çin Malı ) motor 1 saniye süresi içerisinde Motor sürücüsüne el dokunduramayacağınız kadar ısınma sorunu yaratıyordu. Onlarca yere yazı yazdım soru sordum yerli yabancı. Bir çok insan yardımcı olmak için çok çabaladı ancak sıkıntıma çare bulamadılar.  Çünkü rakamlara bakıp daha üst düzey sürücü seçmemin daha doğru karar olduğunu belirttiler hep.  Ah şu mühendislerin bu özgüveni yok mu :D ( Umarım tork yeterli olur da bu lafı geri yemem :) ) Neyse;  Kendi mantığımla bu motor 2.8A çekiyor oysa adaptör 2 A verebiliyor dedim. Yener usta sağolsun bir tane laptop adaptörüne benzer bir adaptör hediye etti. 12V 3.8 A. Amper büyük olabilir ama en nihayetinde motor ihtiyacı kadar çekecektir düşüncesi kafamda idi. Mühendisler haklı çıktı ve ısınma sorunu devam etti :( Sonra elin gavuru bir örnek verdi. Önce azarladı (klasik müh. :) ) dediki 12*2=24W sıkıntı çıkarırken sen tutup 12*3,8= 45.6W veriyorsun , oh ne ala yandı keten helva. Almadan önce niye araştırmıyorsun dedi ve ekledi " 12V veriyorsun 3 V u Arduino aldı geriye 9V kaldı, 9/0,83=10.9 A eder , bana yolladığın reefcentral DIY projesindeki motoru ele alırsak 9/1,1=8.2A eder yine sürücü max 4A kaldırdığından sıkıntı olur dedi.  Harbi harbi küfür ettim. Ama fikir uyandırdığı içinde mutlu oldum. Umarım sonu güzel olur da bunca laf havada kalmaz:) O zaman dedim bırakayım bu adaptörleri gidip evdeki Voltu ayarlanabilir adaptörü deneyeyim . Aldım değeri 9V a getirdim ve bağlantısını yaptım. Dua edip programı yükledim ve çalıştırdım. (Videosu aşağıda) 1 dk kadar çalıştırdıktan sonra ısıya baktım ısı yoktu. Belki vardır da benim parmaklar eski denemelerde yandığı için hissizleşmişte olabilir. Bu yöntem için Moderatör Tolga YAMAN ında katkısı gözardı edilemez. Çevresinde sormuş soruşturmuş ve üşenmeden telefoonla bilgi aktarımı yaptı halledilir sıkıntı olmaz diye. Kendisine çok teşekkür ederim. Bu adaptör Çin Malı değil arkadaşlar.İtalyan Malı ( ) Bir ara fotosunu yayınlarım.  Torku hızı yeterli olduğundan yola çıkarsam ideal programlama kısmı ilk başta belirttiğim %5 lik teori kısmı oluşturup tamamlanacak. Videoyu seyrederken duyduğunuz ses sıkıntı yaratmayacak bir sestir ( ) teknik olarak. Videoda ürün yerleştirme tekniği uygulanmıştır ;)  

Değerli bir hobici arkadaşımızın KZ Zeovit sisteme karşın bir önerisi oldu. Fauna Marin Zeo Light sistemi. Bu değerli arkadaşımızın güzel görüşleri ile bu sisteminde tanıtımını bundan sora bir başka yazı dizisinde paylaşacağım.Bu arkadaşamızın bilgisi tecrübesi yabana atılacak cinsten değildir. Gayet bilgili ve tecrübeli bir şahsiyettir.  Bu başlık altında alternatif yöntemler arayan değerli üyelerimize bu sistemi de önermiştim. Bu sisteminde tabiki malzeme sıkıntısı yok değil :) Bilen kullanan ve vakit ayırabilip paylaşabilecek üyelerimizde konusunu açabilir. Şimdilik bu kadar umarım sorunumuz çözebilmişizdir. Reaktörün akrilik kısmı ile ilgili soruların direkt Yener ustaya sorulması daha doğru olacaktır. En nihayetinde kendisi yapacaktır. Kendisi konu içinde bende bahsetme dedi ama reaktör ile ilgili teknik özellikler ve fiyat konusu gibi benim atıl kalmamı gerektirecek konular için bir adres göstermemin sorun teşkil edeceğini düşünmediğim için ismini paylaştım. Kendisinden özür dilerim. Saygılarımla

NOT: Reaktör yapıştırılmadı ince ayar hiç yapılmadı. Kaba hali ile fotolandı. Reaktör tabiki bu halde olmayacak :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Abi sona doğru yaklaşıyoruz ama dur bekle acele etme dedin ya banada sayende en sevdiği dizinin en heyecanlı bölümünü bekler gibi bekliyorum sonucu.

Bu projenin ardındanda aslında orjinal başlığa yakışacak bir yeni proje ile devam edilse yani tatil kısmını hatırlayarak damlalı dozaj pompası projesine girerseniz herkez zeovite korkmaan geçmeyi düşünür

Ben de hesabı sizin gibi yapardım, motor ihtiyacı olanı alır nasıl olsa tarzında :)

Öte yandan, 3 arduino ya gider, 9 dan geriye kalan 6/1.1=5.5A, sürücü max 4A kaldırıyordu? Isınma olması gerekmiyor mu bu hesaba göre?

Ben de hesabı sizin gibi yapardım, motor ihtiyacı olanı alır nasıl olsa tarzında :)

Öte yandan, 3 arduino ya gider, 9 dan geriye kalan 6/1.1=5.5A, sürücü max 4A kaldırıyordu? Isınma olması gerekmiyor mu bu hesaba göre?
Adamların hesabına göre olması gerekiyordu ama o kadar çok değil. Ancak ısı olmadı. Zaten bir terslik vardı reefcentraldeki DIY projede adam 3.3V ve 3 Amperlik daha güçlü motoru bu iki kartla halledebilmişti. Tek çözemediğim yer adaptörü idi. Onun ne olduğundan bahsetmemişti. Artık forumlara da katılmadığından bilgide alamadım kendisinden. Bende deneme yanılmaya girdim. Şimdilik oldu gözüküyor.

Abi sona doğru yaklaşıyoruz ama dur bekle acele etme dedin ya banada sayende en sevdiği dizinin en heyecanlı bölümünü bekler gibi bekliyorum sonucu.

Bu projenin ardındanda aslında orjinal başlığa yakışacak bir yeni proje ile devam edilse yani tatil kısmını hatırlayarak damlalı dozaj pompası projesine girerseniz herkez zeovite korkmaan geçmeyi düşünür
Keşke öyle olsa Onur kardeş :) Dozlama kısmına çok yapılacak bir şey yok. Sağlık sektöründe tanıdığınız olacak çok ucuza ikinci el peristaltik pompa bulup size verecek. Aksi halde ml lik özen gösterilecek bir dozlamaya piyasadaki benim bildiğim hiç bir dozaj pompası ulaşamaz. Ama otomatik reaktör kısmının otomatik kısmını hallettik sayılır. Kaldı reaktör kısmı. İnsanlar bundan sonra ya kendi yapsınlar ya da güvendikleri birine yaptırsınlar reaktör kısmını. Size halen acele etmeyin bekleyin diyorum , bu değişmedi :) Deneme sürümleri devreye sokulacak. Bir kaç değerli arkadaşımız benimle gönüllü oldular. Kendi tanklarında deneyecekler. Bu süreç 2- 3 aylık periyottur. Bu sürecin motor denemesi ile değil Zeovit sistemi ile ilgili. 

Merhaba Arkadaşlar, işin teorik kısmı %95 halloldu. %5 lik kısmı kolay halledilebilir . Pratik kısmada yavaş yavaş geçtik. %25 lik kısmı halloldu. Bugün Yener Ustanın yerinde çok değerli arkadaşlarla kafa patlattık. Bildiğimiz noktaları gözden geçirdik. Şahsıma ait Zeolit reaktörün ilk görüntüleri çıkmaya başladı.  

23u4sox.jpg

Yener ustanın ve Kerem (Nikel) dostumuzun önerileri taslak üzerinde yoğunlaşmamıza sebep oldu. Fotoda görülen reaktörün çapı 12 cm yüksekliği yaklaşık 40 cm dir. Hacim hesabı yaptığımızda 12 cm çapı ve 8 cm yüksekliği baz aldığımızda yaklaşık 1 litrelik bir hacmi yakalıyoruz. Dönecek mil ve bir kaç mm yide eksi olarak hesaba kattığımız 10-11 cm yükseklik 1 litrelik zeolit için yeterli oluyor. Benim tankımda max 800 ml ihtiyaç olacağından hayli yeterli oluyor. Normal kulanım dozajım ileriki süreçlerde 600 ml ye düşüyor Zeovit sistemdeki hesaplarda.  40 cm(y)-12 cm(Çap) olayı temel değerlerdir. Motor kompartmanı hesaba katıldığında +8/10 cm yükseklik çıkacaktır. Bu yüksekliğin  temel seçimi motorun neme tuzlu suya karşı korunma seçimidir. Dileyen kişiler daha büyük  hacimli ihtiyacı olanlar daha geniş pleksi tercihinde bulunabilir ve yükseklik feragatında bulunabilir. Sumpınızın durumu müsaitliği ile ilgili bir durumdur. 

Motor kısmına gelince;  bildiğiniz üzere güçlü Nema 23 1.0 Nm step motorumuzun motor sürücüsüne bindirdiği yük nedeni ile sürücüde ısınma sorunumuz vardı . Sanırım bu durum aşıldı. Sanırım kelimesini kullandım çünkü çözüm yöntemimde kullandığım yolun bana tork kaybettirip kaybettirmediğini reaktör deneme sürüşleri sürecinde göreceğiz. Çok korkum yok açıkcası. Bu yöntem torkta sağlamış ya da çok az kaybettirmiş olursa çok uygun fiyata bu işi becerebilmişiz demektir.  :)

Ne yaptım peki? 12V 2 A lik adaptör kullanımında (Çin Malı ) motor 1 saniye süresi içerisinde Motor sürücüsüne el dokunduramayacağınız kadar ısınma sorunu yaratıyordu. Onlarca yere yazı yazdım soru sordum yerli yabancı. Bir çok insan yardımcı olmak için çok çabaladı ancak sıkıntıma çare bulamadılar.  Çünkü rakamlara bakıp daha üst düzey sürücü seçmemin daha doğru karar olduğunu belirttiler hep.  Ah şu mühendislerin bu özgüveni yok mu  :D  ( Umarım tork yeterli olur da bu lafı geri yemem  :)  ) Neyse;  Kendi mantığımla bu motor 2.8A çekiyor oysa adaptör 2 A verebiliyor dedim. Yener usta sağolsun bir tane laptop adaptörüne benzer bir adaptör hediye etti. 12V 3.8 A. Amper büyük olabilir ama en nihayetinde motor ihtiyacı kadar çekecektir düşüncesi kafamda idi. Mühendisler haklı çıktı ve ısınma sorunu devam etti  :(  Sonra elin gavuru bir örnek verdi. Önce azarladı (klasik müh.  :)  ) dediki 12*2=24W sıkıntı çıkarırken sen tutup 12*3,8= 45.6W veriyorsun , oh ne ala yandı keten helva. Almadan önce niye araştırmıyorsun dedi ve ekledi " 12V veriyorsun 3 V u Arduino aldı geriye 9V kaldı, 9/0,83=10.9 A eder , bana yolladığın reefcentral DIY projesindeki motoru ele alırsak 9/1,1=8.2A eder yine sürücü max 4A kaldırdığından sıkıntı olur dedi.  Harbi harbi küfür ettim. Ama fikir uyandırdığı içinde mutlu oldum. Umarım sonu güzel olur da bunca laf havada kalmaz:) O zaman dedim bırakayım bu adaptörleri gidip evdeki Voltu ayarlanabilir adaptörü deneyeyim . Aldım değeri 9V a getirdim ve bağlantısını yaptım. Dua edip programı yükledim ve çalıştırdım. (Videosu aşağıda) 1 dk kadar çalıştırdıktan sonra ısıya baktım ısı yoktu. Belki vardır da benim parmaklar eski denemelerde yandığı için hissizleşmişte olabilir. Bu yöntem için Moderatör Tolga YAMAN ında katkısı gözardı edilemez. Çevresinde sormuş soruşturmuş ve üşenmeden telefoonla bilgi aktarımı yaptı halledilir sıkıntı olmaz diye. Kendisine çok teşekkür ederim. Bu adaptör Çin Malı değil arkadaşlar.İtalyan Malı ( ) Bir ara fotosunu yayınlarım.  Torku hızı yeterli olduğundan yola çıkarsam ideal programlama kısmı ilk başta belirttiğim %5 lik teori kısmı oluşturup tamamlanacak. Videoyu seyrederken duyduğunuz ses sıkıntı yaratmayacak bir sestir ( ) teknik olarak. Videoda ürün yerleştirme tekniği uygulanmıştır ;)  

Değerli bir hobici arkadaşımızın KZ Zeovit sisteme karşın bir önerisi oldu. Fauna Marin Zeo Light sistemi. Bu değerli arkadaşımızın güzel görüşleri ile bu sisteminde tanıtımını bundan sora bir başka yazı dizisinde paylaşacağım.Bu arkadaşamızın bilgisi tecrübesi yabana atılacak cinsten değildir. Gayet bilgili ve tecrübeli bir şahsiyettir.  Bu başlık altında alternatif yöntemler arayan değerli üyelerimize bu sistemi de önermiştim. Bu sisteminde tabiki malzeme sıkıntısı yok değil :) Bilen kullanan ve vakit ayırabilip paylaşabilecek üyelerimizde konusunu açabilir. Şimdilik bu kadar umarım sorunumuz çözebilmişizdir. Reaktörün akrilik kısmı ile ilgili soruların direkt Yener ustaya sorulması daha doğru olacaktır. En nihayetinde kendisi yapacaktır. Kendisi konu içinde bende bahsetme dedi ama reaktör ile ilgili teknik özellikler ve fiyat konusu gibi benim atıl kalmamı gerektirecek konular için bir adres göstermemin sorun teşkil edeceğini düşünmediğim için ismini paylaştım. Kendisinden özür dilerim. Saygılarımla

NOT: Reaktör yapıştırılmadı ince ayar hiç yapılmadı. Kaba hali ile fotolandı. Reaktör tabiki bu halde olmayacak :)
Baya bir ilerleme olmuş. Tebrik ederim. Beni de DIY projelere katkı sağlama konusunda bir hayli motive etti bu proje. 

Elin gavurunun verdiği hesaplar tamamen palavra. Hiç bir dayanağı yok. Fakat şöyle bir durum var. Bir elektronik malzeme üzerinde 7-12V yazıyorsa 7 ve 12 voltta çok verimli çalışmayacaktır. Daha çok orta gerilimlerde daha iyi verim sağlayacaktır. Verimde çıkış gücünün girişe oranı olduğunu düşünürsek. Verim düştüğünde kaybolan enerji artacaktır. Kaybolan enerjide neredeyse istisnasız şekilde ısıya dönüşür elektronik bileşenlerde. Bir de arduinonun ucuz ve sertifikasız donanım olduğu düşünüldüğünde al sana mis gibi bir ısıtıcı. 

İlk bu konuları konuşmaya başladığımızda çok daha yüksek akımlara çıkan bir sürücü önermemin nedeni bu idi aslında. Sınırları zorlamamak. Yük olarak %75-80'in üzerine çıkmamak her zaman için iyi olacaktır.

heyecanlı bekleyişimiz devam ediyor abi .aşağıdaki pompa kullanılıyor dozajlamada damlalık aparatı var önüne takılan ve iyi çalıştığı söyleniyor.B

Baya bir ilerleme olmuş. Tebrik ederim. Beni de DIY projelere katkı sağlama konusunda bir hayli motive etti bu proje. 

Elin gavurunun verdiği hesaplar tamamen palavra. Hiç bir dayanağı yok. Fakat şöyle bir durum var. Bir elektronik malzeme üzerinde 7-12V yazıyorsa 7 ve 12 voltta çok verimli çalışmayacaktır. Daha çok orta gerilimlerde daha iyi verim sağlayacaktır. Verimde çıkış gücünün girişe oranı olduğunu düşünürsek. Verim düştüğünde kaybolan enerji artacaktır. Kaybolan enerjide neredeyse istisnasız şekilde ısıya dönüşür elektronik bileşenlerde. Bir de arduinonun ucuz ve sertifikasız donanım olduğu düşünüldüğünde al sana mis gibi bir ısıtıcı. 

İlk bu konuları konuşmaya başladığımızda çok daha yüksek akımlara çıkan bir sürücü önermemin nedeni bu idi aslında. Sınırları zorlamamak. Yük olarak %75-80'in üzerine çıkmamak her zaman için iyi olacaktır.
DIY projeleri çok severim ancak yapıldığında ülkemde gecekondu gibi yapılıyor ne görselliği oluyor ne işlevliği. Bu nedenle biraz plug&play tarzına yöneldim. Sizin yeteneklerinizdeki bir bunu PCB ye kendi bile yapabilir. Kanımca elin gavuru motora hakim değil. Bu iş daha çok mekatronikçilerin işi gibi duruyor. Onların verdiği cevap daha doğru çıkıyor bu tür uygulamalarda. Sizin Led çalışmanızın da hareketlenmesi gerekiyor. Ama bizim burada yaptığımız sizinkinin yanında hikaye kalıyor. Bu nedenle aktifleşmesi zaman alacaktır. Sizin ilgi alanınız üzerinde çalışıyorum şimdi. :) include fonksiyonu ile stepper.h kütüphanesi kullanıyorum ama ısınma yaratmazsa accelstepper.h çok dah agüzel bir kütüphane gibi duruyor. Sizinde bu projede emeğiniz var. Yazılım konusunu daha tartışacağız ;) Bu ısınmaya neden motorun gücünden çok EMF denilen olayı bence adaptörün kaldıramaması. Bu konuyu bilene sormak lazım. Çünkü en çok önerilerden biri diyot (sanırım) bağlanması gerektiği idi motorla sürücü arasına

heyecanlı bekleyişimiz devam ediyor abi .aşağıdaki pompa kullanılıyor dozajlamada damlalık aparatı var önüne takılan ve iyi çalıştığı söyleniyor.B

hree modes: Fast flow, moderate flow, and precise flow allow for single dose 0.2ml (0.1ml accuracy using Pharmed BPT tubing)  

Verdiğiniz linkteki cihazın tanımındaki Pharmed kısmı zaten önerdiğim peristaltik tıp pompanın özellikleirnden biri ;) Cihazın kullanıcıs var. Ador14 nickli Adnan bey. O çok daha net konuşacaktır. Cihaz oldukça güzel bir cihaz.

Deniz abi yenerin bahsettigi 250 kg kapasiteli yuksek torklu fakat dusuk hizli dediginiz motoru karta yazilim ekleyerek torktan alip hiza verebilirmiyiz. Belki yazilimdan anlayan arkadaslar fikir verebilir

Deniz abi yenerin bahsettigi 250 kg kapasiteli yuksek torklu fakat dusuk hizli dediginiz motoru karta yazilim ekleyerek torktan alip hiza verebilirmiyiz. Belki yazilimdan anlayan arkadaslar fikir verebilir
Ben yapılabileceğini sanmıyorum Kerermcim. Çünkü o torku alabilmek için ona göre redüktör seçimi yapılıyor. Redüktörü değiştirmek gerekebilir, bu zaten imkansız gibi bir şey . Diğer konu ise o motor 24V . Benim basettiğim kartlar max 12 V kaldırıyor. Bizim motoru bu şekilde bağlantılarıda yapılmış şekilde bir deneyelim. Olursa bahsettiğiniz motorla arasında 10-15 TL fiyat farkı gözardı edilebilir. Hem de step motor kullanma rahatlığına ulaşabiliriz.

Tatiller için ya da dozlama ile ilgili sıkıntılı durumlarda bu ürünler hakkında bilgi almak gerek

Bu ürünleri görmemiştim gerçekten çok kullanışlı görünüyorlar zeovit forumdan kullananların yorumlarını görmek lazım eğer bahsedildiği gibiyse doz aşımlarınına önüne geçer ve herşey otomatikleşir

Arkadaslar bi konuda aciklama yapma gereği duydum.
Zeovit teaktoru konusunda bir yildan fazladir arastirma ve gelistirme calismalari yaptim. İki model uzerinde yapilabilirlik ve kullanim konusunda karar vermistim fakat fiyat talep konusuna gelince uretmekten vaz gectim.
Deniz, Kerem ustune dusunce birde Fatih uzun suredir israrla istediginden yardimci olmaya karar verdim. Kendilerinede gosterdigim gibi bu is icin alinmis hemen hemen tum malzemerde mevcut fakat herkesin uzerinde mutabik kalacagi bir model ortaya cikmadi. Herkesin kafasinda farkli model var bunlari 1 bilemedin 2 modele indirmek lazim , yinede soyluyorum kesinlikle ticari bir urun olacagi kanaatinde degilim

Yinede bu konuda destegim surecektir

Arkadaslar bi konuda aciklama yapma gereği duydum.

Zeovit teaktoru konusunda bir yildan fazladir arastirma ve gelistirme calismalari yaptim. İki model uzerinde yapilabilirlik ve kullanim konusunda karar vermistim fakat fiyat talep konusuna gelince uretmekten vaz gectim.

Deniz, Kerem ustune dusunce birde Fatih uzun suredir israrla istediginden yardimci olmaya karar verdim. Kendilerinede gosterdigim gibi bu is icin alinmis hemen hemen tum malzemerde mevcut fakat herkesin uzerinde mutabik kalacagi bir model ortaya cikmadi. Herkesin kafasinda farkli model var bunlari 1 bilemedin 2 modele indirmek lazim , yinede soyluyorum kesinlikle
Keremle sıkı pazarlık edip anlaşacağız sonunda :) Fatih ne tür istiyor bilmiyorum ama. Ama konuyu Yener usta açtığı için artık bahsedebilirim. Kendisinin elinde her tür bu alet edavat teknik ekipman bu reaktör için var. Şu an bir reaktör ihtiyacı olanın ihtiyacı karşılanabilir.Yani  Yener Ustanın beni beklediği yok bu konuda. Bu olay benim kendi tercihim. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar