atlantisyldz
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Murat Yıldız
Peppermint shrimplerin hepsinin aiptasia yemediğini bunun bir tür şans olduğu söylemlerini duydum,bir çok kişide duymuştur.Bu olumsuz duyumlarıda geçtim peppermint bulmakta samanlıkta iğne aramaktan beter ne yazıkki.Onlarca sponsor firma ,yüzlerce diğer internet firmaları var ama hiç birinin listesinde yada stoğunda peppermint bulmak mümkün değil.Bu arada bir arkadaşım ismi lazım değil bir internet sitesinden peppermint bulunca çocuklar gibi sevinip hemen 5 adet sipariş geçiyor.Akvaryuma giren karideslerin yem yemekten başka bir hareketleri olmadığını,aiptasiaların yanına bile yaklaşmadıklarını görünce bir araştırma yapıyor ve camel shrimp ile peppermint benzerliğini yakalıyor.Bazı siteler veya akvaryumcuların peppermint yerine bilinçli yada bilinçsiz olarak camel sattıkları sonucuna varıyor.Yanyana geldiklerinde kolayca ayırt edilen canlıların tek başlarına görüldüğünde karıştırmamak mümkün değil gerçektende.İyi tanımlanması için,hatırlamak amacıyla ikisininde resimlerini eklemek istedim.Saygılar.
Ekli dosyayı görüntüle 16055
Ekli dosyayı görüntüle 16056
Ekli dosyayı görüntüle 16055
Ekli dosyayı görüntüle 16056