Keşfet

Aiptasia'dan kurtulma yolları

Peppermint shrimplerin hepsinin aiptasia yemediğini bunun bir tür şans olduğu söylemlerini duydum,bir çok kişide duymuştur.Bu olumsuz duyumlarıda geçtim peppermint bulmakta samanlıkta iğne aramaktan beter ne yazıkki.Onlarca sponsor firma ,yüzlerce diğer internet firmaları var ama hiç birinin listesinde yada stoğunda peppermint bulmak mümkün değil.Bu arada bir arkadaşım ismi lazım değil bir internet sitesinden peppermint bulunca çocuklar gibi sevinip hemen 5 adet sipariş geçiyor.Akvaryuma giren karideslerin yem yemekten başka bir hareketleri olmadığını,aiptasiaların yanına bile yaklaşmadıklarını görünce bir araştırma yapıyor ve camel shrimp ile peppermint benzerliğini yakalıyor.Bazı siteler veya akvaryumcuların peppermint yerine bilinçli yada bilinçsiz olarak camel sattıkları sonucuna varıyor.Yanyana geldiklerinde kolayca ayırt edilen canlıların tek başlarına görüldüğünde karıştırmamak mümkün değil gerçektende.İyi tanımlanması için,hatırlamak amacıyla ikisininde resimlerini eklemek istedim.Saygılar.

Ekli dosyayı görüntüle 16055

Ekli dosyayı görüntüle 16056

Konu oldukça güzel bir konu , konuyu daha da eğlenceli hale getirmek için , nasıl olsa hemen herkesin tankında 1 adet vardır , gelin en güzel aiptasia resim yarışması yapalım :)

İlk resim de benden olsun :)

,
attachicon.gif
aiptasia.jpg
Burçin senin aiptasia maşallahı varmış netle besledin yoksa bizden habersiz interzoo fuarına gittiğinde özel yemmi aldın.şimdiden seni yarışma birincisi seçtim haberin olsun :D

Bende 100 den fazla olmuşlardı bir ara tarla olmak yolunda ilerlerken  aiptasia öldürme  cihazı aldım  forumlarda yapıp satan arkadaşlar var.   herhün  5 tane 10 tane kadar öldürdüm 5 ay oldu herhalde belkide daha fazla şuan 10 tane var belki 15 tane onlarıda ellemiyorum takılıyorlar kendi kendilerine  sıkıldıkça basıyorum elektriği.  bu işlemi su değişimi yapmadan önce yapıyorum daha sonra su değişimi yapıyorum  . sebebi su  kirlenip sıkıntı yaratmasın  mantığı ile. Benim şahsen denediğim en iyi yöntem bu...

Ben de aynı Aiptasia yakma makinesini DIY yaptım. Evdeki 32V bir laptop adaptörünün ucunu söktüm. Bakır tellere paslanmaz çelik birer tane çuvaldız bağladım ve tüm bakırı silikon ile kapladım. Böylelikle suya bakır değil de sadece bu iğneler değiyor. İğneleri suya sokunca birinden hava kabarcıkları çıkmaya başlıyor, o kabarcıklı olanı Aiptasia' ya değdirir değdirmez bembeyaz oluyor hayvan, yumurta akı gibi pişiyor saniyeler içinde. Spor falan salmaya vakti olacağını hiç sanmıyorum. Hava kabarcığı çıkan uçla diğer uç su altında aynı elinizde olsun, biribirine yakın olsunlar ki aralarında elektrik akımı (hayvanın üstünden geçmiş olacak dokundurunca) olarak Aiptasia' yı yaksın.

Burçin senin aiptasia maşallahı varmış netle besledin yoksa bizden habersiz interzoo fuarına gittiğinde özel yemmi aldın.şimdiden seni yarışma birincisi seçtim haberin olsun :D
Yok Ramiz abi , bir arkadaşın ( kim olduğunu siz bilirsiniz ;)  ) aiptasiasının resimiydi o , bizim tank da şu an yok ,biz de Eser bey'in DIY çalışması tarzında bir çalışma yapmıştık ve sanırım o şekilde ve pepermintlerin desteği ile kökünü kuruttuk  :D  . Yani birincinin hakkını çalmış olmayalım.  :thumbsup:

Yok Ramiz abi , bir arkadaşın ( kim olduğunu siz bilirsiniz ;)  ) aiptasiasının resimiydi o , bizim tank da şu an yok ,biz de Eser bey'in DIY çalışması tarzında bir çalışma yapmıştık ve sanırım o şekilde ve pepermintlerin desteği ile kökünü kuruttuk  :D  . Yani birincinin hakkını çalmış olmayalım.  :thumbsup:
Bu dıy  aiptasia yakma cihazı nasıl yapılıyor paylaşırmısınız

Teşekkürler mutlaka faydası olur özellikle bana :D

malum kişiyi biliyorum çok özel aiptasia üreticisidir kendisi neyse isim vermiyim reklama girer.forumumuzda reklam yasak.okendinisini biliyor.saygılar :D

Ahmet bey yararlı olabildiysek ne mutlu. Alet 12volt ile calisiyo, ayrica şase yapacak bir durumu yok. Kullanım şekli videosunu da yarın yükleriz. Tabi bizi çarparsa yarın yükleyememiş oluruz:))

Ahmet bey yararlı olabildiysek ne mutlu. Alet 12volt ile calisiyo, ayrica şase yapacak bir durumu yok. Kullanım şekli videosunu da yarın yükleriz. Tabi bizi çarparsa yarın yükleyememiş oluruz:))
Tamam teller birbirlerine temas etmiyor ama suda devre tamamlanıyor sonuçda su eleketirigi geçirir

yok benim yüzümden zarar görmenizi istemem

yardımlarınız için tekrar teşekkürler

Tamam teller birbirlerine temas etmiyor ama suda devre tamamlanıyor sonuçda su eleketirigi geçirir

yok benim yüzümden zarar görmenizi istemem

yardımlarınız için tekrar teşekkürler
Hali hazırda bu cihazı kullandık , bu videoyu hazırlamak için cihazı revize ettik ( kablosu kısa kalıyordu ), hiçbir kullanımda da bizi çarpmadı , önceki mesajımdaki "çarpılırsak" ibaresi de şakaydı. 

Keyifli günler dileklerimle...

Paylaşım ve anlatımınız,emeginiz için ayrıca teşekkür ederim 

Konu görüntüleyen kullanıcılar