Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Bugün yeni testlerimi aldım ve denedim durum fena değil gibi,
Nitrat : 5-10
PO4 : 0.05
Ca : 400-460
Mg: 1280

BioDigest işe yaramış gibi daha 3 gün oldu ekleyeli ama nitrat düşmüş.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çagdaş bey gelişmeler iyi yanlız fosfatı ölçmeyi unutmayın BioDigest hiç kullanmadım bilmedigimden soruyorum fosfatada etkisi varmı nitratı düşürmeden fosfatı sıfırlamasın :)

Bir süredir kullandığım fosfat testi bozukmuş devamlı sıfır ölçüyordu yeni bir test aldım dün ilk kez ölçtüm 0.05 çıktı takip edeceğim çok düşerse nori ya da inorganik fosfat ile takviye yapacağım. Bakalım toparlanacak sanırım. 

Şöyle bir eski mesajlara baktım da resimlerin çoğu çıkmıyor bu facebook pek güvenilir bir resim yükleme sitesi değil zaten. En son resimleri tekrar ekliyorum bu hafta sonuda yeni resim eklerim bakalım bir fark varmı son hallerinde. 
IMAG0341-1-1-1.jpg

IMAG0343-1-1-1.jpg

IMAG0345-1-1-1.jpg

IMAG0346-1-1-1.jpg

IMAG0347-1-1-1.jpg

IMAG0348-1-1-1.jpg

IMAG0349-1-1.jpg

IMAG0350-1.jpg

IMAG0351-1-1.jpg

IMAG0354-1-1-1.jpg

IMAG0352-1-1.jpg

IMAG0361-1-1-1.jpg

Maşallah Çağdaş Bey :) Hele tankınızda palyaçonun içine girdiği bir anemonunuzun olduğunu görmek sevindirici :thumbsup:

Saygılar

Teşekkürler bugün biraz kötü bir akşam üstü oldu, bir süredir dişi percula erkeği kovalıyordu kur yapıyorlar diye aldırmadım erkeği bir iki kere taşırmada buldum bugün geldiğimde malesef taşırmadan sumpa inmiş ve filtre çorabına takılmış çok üzüldüm. Aynı sırada Antaislerin erkek olanı kumda yatıyordu ve dişi olan bir süre onu kovaladı. Tankta feminist bir hareket mi başladı nedir anlamadım. Bunun yanı sıra nitrat oldukca düşmüş eğer renkleri yanlış görmüyorsam ve testim bozulmaya başlamamışsa 5 civarı bir değer okudum. Hafta sonu su değişimi sonrası testlerin fotolarını çekip koyacağım yorumlarınızı alırım.

Teşekkürler bugün biraz kötü bir akşam üstü oldu, bir süredir dişi percula erkeği kovalıyordu kur yapıyorlar diye aldırmadım erkeği bir iki kere taşırmada buldum bugün geldiğimde malesef taşırmadan sumpa inmiş ve filtre çorabına takılmış çok üzüldüm. Aynı sırada Antaislerin erkek olanı kumda yatıyordu ve dişi olan bir süre onu kovaladı. Tankta feminist bir hareket mi başladı nedir anlamadım. Bunun yanı sıra nitrat oldukca düşmüş eğer renkleri yanlış görmüyorsam ve testim bozulmaya başlamamışsa 5 civarı bir değer okudum. Hafta sonu su değişimi sonrası testlerin fotolarını çekip koyacağım yorumlarınızı alırım.
:(  Çagdaş bey sumpa inen borunun agzına ızgara gibi bir şey takın ben de çözümü böyle buldum

Kesinlikle bu kaçıncı oldu hep aynı hatayı yapıyorum bir parça bulup keseceğim oraya.

Bir iki yeni kare:

IMAG1795.jpg

IMAG1798.jpg

IMAG1800.jpg

IMAG1801.jpg

IMAG1803.jpg

IMAG1807.jpg

IMAG1808.jpg

IMAG1810.jpg

photo.jpg

Buda Yeni mercanım:

IMAG1797.jpg

Çagdaş bey hayırlı olsun tankı doldurmaya devam :)

Bugün yapılan ölçümler:
pH : 8,4
NH4 : 0
Ca : 400
KH :7,5
Mg : 1200
NO3 : 2,5
NO2 : 0
PO4 : 0,07
Sıcaklık : 25,5
Tuz : 1,025

Bunlarda test resimleri sonuçlar hakkında yorum bekliyorum ben bu renk görme işinde biraz özürlüyüm sanırım.

Nitrat ELOS:
IMAG1814.jpg

Nitrat Salifert:
IMAG1816.jpg

CoralX PO4:
IMAG1819.jpg

ELOS PO4:
IMAG1823.jpg

Nitrat 2

salıfert nitrat 4

Coralıx Po4 0,05

Elos PO4 ?öyle bir renk yok gerçi hepside aynı

Bende benzer düşünüyorum ELOS nitrat niye öyle anlamadım test yeni Cumartesi aldım hatta bendeki bozuk diye değiştirip yenisini verdiler son kullanma tarihi 2014 olan bir test gerçi biraz akmıştı ama genede yanlış ölçmesi iyi değil. 

Abi suyunu getir fotometre ile ölçeyim sonrada elos ile.

Tamam Giray bende anlamadım ne oldu, Sana teşekkür ederim anlayışından dolayı, herkez yapmıyor sizin yaptığınızı. Ben yanımda biraz fosfatlı suda getireyim bakalım onlar nasıl çıkacak. Çarşamba felan gelirim. 

Düzeltme:

Bu gün Girayın teklifi üzerine kendi laboratuvarımda bir iki değişik konsantrasyonda fosfat solusyonu hazırladım ve ELOS testi ile ölçtüm sonuç bendeki yeni test çalışıyor Girayın değiştirdiği eski testede benzer birşey yapmıştım ve onun çalışmadığından emin olmuştum bunu niye denemeden yazdım bilmiyorum. Sonuçta ELOS a bir özür borçluyum :) Oda ilk test için bana özür borçlu ödeştik ;) Sonuçta tanktaki fosfat gerçekten çok düşükmüş.

Diğer teste gelince Cihan bey ELOS un doğru olabileceğini CoralX testin renginden benim testi uzun süre bekledikten sonra okuduğumu söylemişti Gerçekten bir iki dakka ELOS u beklerken durmuştu test. Onuda protokolüne göre yapıp hemen okuyunca benzer bir sonuç verdi.

Karışıklık ve hobicilere verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz
default_tongue%20(1).gif
.

Konu görüntüleyen kullanıcılar