Keşfet

Chelmon Beslemenin Alternatifleri ?

çok sağol öztürk darısı başına :)

ne yaptımsa yeme alıştıramadım karidesler midyeler artık ölü hayvanları suda tutmaktan nitrat uçtu ama yem almıyor bizimki

yaklaşık 5 gün önce celmon almıştım bi kaç kez midye denemesi yaptım ama pek faydası olmadı biraz önce çekmece sahilden boyları 3 ve 4 cm lik midye çıkardım bun lardan 3 tanesini aralayıp celmonun dolaştığı yerlere bıraktım hiç beklemeden hepsini yedi midye bulmakta hiç bir problem yok bundan sonra biraz midyeylemi devam edeyim yoksa karides alıştırması başlayımmı veya önerebileceğiniz başka bi şey varmı?

teşekkürler..

2-3 gün midyeyle devam edin.sonra küçük parçalara ayırdığınız karidesi midye kabuklarının üçine koyup aynı yerlerine bırakın.Yemeğe başlıycaktır.

yaklaşık 5 gün önce celmon almıştım bi kaç kez midye denemesi yaptım ama pek faydası olmadı biraz önce çekmece sahilden boyları 3 ve 4 cm lik midye çıkardım bun lardan 3 tanesini aralayıp celmonun dolaştığı yerlere bıraktım hiç beklemeden hepsini yedi midye bulmakta hiç bir problem yok bundan sonra biraz midyeylemi devam edeyim yoksa karides alıştırması başlayımmı veya önerebileceğiniz başka bi şey varmı?teşekkürler..
Hayırlı olsun abi midyede yemiş :)

Azıcık araladığınız midyelerin içine ıslattığınız kuru yemleri yerleştirin. Zamanla kuru yeme alışabiliyor.

arkadaşlar sera fd artemia shrimp diye bgi ürün var yeni aldığım moorish idol, chelmon ve DENİZ ATLARI (ikiside) yediler. tvsiye ederim.
benim chelmon buna şöyle bir yan gözle baktı, beslemeyi deneyenler ne demek istediğimi anlayacaktır :rolleyes: sonra bana "hastır lan" der gibi baktı.. sonuç kurt tubifex e devam, geçen 1,5 gün aç bıraktım sonra karides attım, akvaryuma ilk düşen parçayı hemen aldı geviş getirir gibi yapıp tükürdü. :blink:

bu kurtlarla kışın uğraşmak sorun değil ama yazın böyle giderse napçam bilmiyorum. olmadı hortumu ağzına takıp hava motoruyla kuru yem basçam şerefsize, aslında yanına moorish idol almak istiyorum mevsim kışken, kurdu yer o da kardeş kardeş kuru yeme çabuk alışırlar belki, yoksa çılgınlık mı olur bu?

Sen bi türlü akıllanmıycan...

benim chelmon buna şöyle bir yan gözle baktı, beslemeyi deneyenler ne demek istediğimi anlayacaktır :rolleyes: sonra bana "hastır lan" der gibi baktı.. sonuç kurt tubifex e devam, geçen 1,5 gün aç bıraktım sonra karides attım, akvaryuma ilk düşen parçayı hemen aldı geviş getirir gibi yapıp tükürdü. :blink:
bu kurtlarla kışın uğraşmak sorun değil ama yazın böyle giderse napçam bilmiyorum. olmadı hortumu ağzına takıp hava motoruyla kuru yem basçam şerefsize, aslında yanına moorish idol almak istiyorum mevsim kışken, kurdu yer o da kardeş kardeş kuru yeme çabuk alışırlar belki, yoksa çılgınlık mı olur bu?

İnanınki çok özledim deniz akvaryumunu. Chelmonla moorishle banner larla uğraşmayı bile özledim. :(

şu anda akvaryuma bir chelmon daha ekledim arkadaşımın sonradan kendi akv muna naklolucak bendekinin 4/1 boyunda ve aralarında hiç bir sorun yok 1 haftadır tankta daha yem almaya başlamadı yemesi içinde herhangi bir canlı yem vs. eklemiyorum sadece diğer chelmonun yediği kuru yem veriyorum bir haftadır kayalardakilerle karnını doyuruyor bakalım kaçıncı günde diğer chelmon gibi kuru yem yiyecek

Sen bi türlü akıllanmıycan...
yeni nickin hayırlı olsun ağabey, abi moorish idol ı istiyorum, çünkü nemo daki bilge kişiliği için :rolleyes: acaba bu balık o animasyonda yansıtıldığı gibi değilmi :rolleyes:

Heyecanını anlıyorum ama bence kendini dizginlemen gerek. İki tane güzelim balığı açlıktan öldürmeyi vicdanın kaldırabilecek mi? Önce chelmon'u bir alıştır yem yemeye sonra diğerine bakarsın. Şu an balığın tubifex yiyor diye kendini kurtarmış sanma. Bu sadece geçici bir çözümdür, kesin çözüme ulaşması için normal yem yahut karides vs. gibi şeyler yemesi lazım. Sonsuza kadar tubifex ile gitmez bu iş..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Heyecanını anlıyorum ama bence kendini dizginlemen gerek. İki tane güzelim balığı açlıktan öldürmeyi vicdanın kaldırabilecek mi? Önce chelmon'u bir alıştır yem yemeye sonra diğerine bakarsın. Şu an balığın tubifex yiyor diye kendini kurtarmış sanma. Bu sadece geçici bir çözümdür, kesin çözüme ulaşması için normal yem yahut karides vs. gibi şeyler yemesi lazım. Sonsuza kadar tubifex ile gitmez bu iş..
haftasonu midye olayına giricem fb sahilden baya toplayıp sumpa atıcam biraz yedekli çalışayım diyorum :rolleyes: hayvanın ağzı kurttan başka yem görsün belki karidesin tadı midyeye benziyorsa o zaman alışır ona

haftasonu midye olayına giricem fb sahilden baya toplayıp sumpa atıcam biraz yedekli çalışayım diyorum :rolleyes: hayvanın ağzı kurttan başka yem görsün belki karidesin tadı midyeye benziyorsa o zaman alışır ona
Fazla koymayın sumpa . Öldüklerinde suyu bulandırıyorlar ve çok irenç kokuyorlar . 3 veya 5 adet alın onlar bitince yine toplayın.

Sizin midye toplama şansınızda var ya ben :) Ankaradayım ne tür alternatifler kullanmalıyım karides dışında ?

Bence artemia deneyin yeni aldığım ve yem sorunu çıkaran balıklarda ben bunu kullanıyorum.Bazı akvaryumcularda hazır çıkmış olarak bile satılıyor.

Var ancak bana biraz uzak yada bu aralar ben pek rastlamadım :(

Konu görüntüleyen kullanıcılar