Keşfet

Chelmon Beslemenin Alternatifleri ?

Merhaba arkadaşlar.

Longfin Bannerfish aldım birkaç tane ve akvaryumdaki minik Tüp Kurtlarını yedi. Kumda çoğalan o kurtçukları yedi ve sanki Aiptasia' larda da azalma oldu. Bunlar Aiptasia yiyorlar mı yoksa benim Aiptasia' lara başka birşey mi oldu bilen var mı? Eğer Aiptasia yiyorlarsa boşu boşuna Aiptasia derdi çekmeyelim veya Chelmon alıp açlıktan öldürmeyelim, Bannerfish' ler gayet güzel yem de yiyorlar çünkü...

longfinbannerfishindone.jpg

Forumda kuru yeme alıştırabildiğini söyleyende var, alışmaz diyende var, bence aldığımız petshopta yiyip yemediğini iyice kontrol edip ondan sonra almak.

Ben pod olmayan akvaryumlara kesinlikle tavsiye etmem,ayrıca karides kalamar,midye yemeye alışsada bu besinleri sıklıkla vermelisiniz.

Forumda kuru yeme alıştırabildiğini söyleyende var, alışmaz diyende var, bence aldığımız petshopta yiyip yemediğini iyice kontrol edip ondan sonra almak.
Kuru yem yiyen Chelmon akvaryumcularda bulamazsınız. Diyelim ki buldunuz (ki bulamazsınız), ben o akvaryumcu olsam min. 250TL isterim o balığa...

Moderatör tarafında düzenlendi:
eren bey Chelmon zor bir tür yeme alıştırması biraz sahmetli forum güncel resimler bölümündeki Chelmon benim tam 1yıldan fazladır tankımda ben  karides kalamar,midyeyi yeme bulayıp vererek alıştırdım Eser beyin söyledigi gibi yem yiyen balık biraz tuzludur

Var ancak bana biraz uzak yada bu aralar ben pek rastlamadım
sad.gif
Ben daha dün bulunduğum ilçeden otobüsle yaklaşık 2 uzaklıkta olan otogara gitmek için saat 17:40 da evden çıktım.Amacım saat 20 gibi gelecek olan otobüsteki deniz yıldızını karşılayabilmek,poşetteki eziyete daha fazla maruz kalmasını engellemekti.Vardığımda 19:45 ti.Boşaltma peronundaki güvenlik görevlisine gayri ihtiyari otobüs firmasını sordum.Henüz gelmedi abi eminim yanıtından sonra beklemeye başladım.20.17 de ilk otobüs geldi.Baktım plaka tutmuyor.Yinede otobüse sordum saat 16 aracı değilmi diye,adam bana abi ben 14 arabasıyım onun gelmesi daha 1,5-2 saati bulur.Eh ettik bir hata deyip beklemeye başladık.saat 21.45 te beklediğimiz sandığımız araçta geldi baktık yine plaka farklı.Açtım isyan bayrağını kardeşim şu gelen araçların plakalarına bakın nerde bu araç dedim.Verdim numarayı adam sakin bir tavırla kardeşim o araç saat 19.30 da terminale geldi demezmi.Al sana tuzlumu,tuzsuzmu anlaşılmayan bir kova kaynar su ister duş al ister zorla dökeyim kafandan aşşağıya.

Ya sabır dedik gittik yazıhanesine firmanın.Gelen araç emanet bırakmadı demezlermi hiç arkayı vs kontrol etmeden.Yaklaşık 15 dakika tartıştık en son razı ettik şofor ve muavini cepten aramaya.Muavin bırakmış yazıhaneye meğer.Def-i kaza,def-i bela savura savura içimden aldım paketi düştüm yollara.Önce terminalden halkapınara,ordan ilçemin belediye otobüs durağına olmak üzere başlayan yolculuk saat 01.14 gibi benim kendimi eve atmam,yıldızında kendisini bundan sonraki evi olacak tanka atmasıyla son buldu.

Niye anlattım uzağı yakın etmek diye bir şey olduğunu göstermek için :) Bu hobi için varmı sizce yapılmayacak birşey ;)

bendeki chelmon aptasiaları bitirdikten sonra midyeye alışmıstı midyeyi diğer balıkların yiyemeyeceği şekilde hafif aralayıp bırakın ve seyredin :)

Benim Chelmon New Era - Mini MarineGrazer tırtıklıyor,  ancak her Chelmon için doğru mu bilmiyorum.

chelmon yada baska bir balık fark etmiyor bendeki farklı şeyler yerken sendeki yemiyebiliyor bu yüzden chelmon ıllakı aptisia yer diye bir kanı var ama yanlış bır kanı bazıları yemiyor o yüzden alırken dıkkatlı davranmak gerekiyor.

Benimkide aiptasia laa hiç dokunmuyordu.

Tabi birazda şans ama benim şimdiye kadar baktığım 5 chelmonun tümü aiptasia yedi. Ama ben hiçbirinin aptasiayı direk yediğini görmedim, kayalarda avlandığını bir şeyler yediğini sürekli görmekle birlikte özellikle dikkat etmeme rağmen hiçbirinin aptasiaya vurduğuna şahit olmadım. Ama chelmon geldikten bir kaç hafta sonra o akvaryumdaki aptasialar kayboldular. İlk chelmon aldığımda tankım aptasia kaynıyordu ve bir kaç ayda aptasiadan eser kalmadı.

Birde chelmon tanktaki aptasiaları hiçbir zaman tam yok edemiyor. Dediğim gibi benim yıllardır hep chelmonum oldu ve uzun süre yaşadılar. Ana tankımdaki emektar chelmon powder geldikten sonra stres ve hastalıktan öldü. Yıllardır hiç görmediğim aptasialar kısa sürede görünmeye başladılar. Bu aptasialar ya sumptan yeniden ana tanka geçtiler yada kayaların arasında yıllardır yaşamayı başarıp yeniden ortaya çıktılar. Şimdi ana tankta bir kaç aptasia görebiliyorum.  Şimdi yeniden bir chelmona ihtiyacım var.

Chelmon teke karidesi yavrularını afiyetle yemektedir. Dondurulmuş karideste amonyak olduğundan balıklar bunu hemen yemiyorlar. Fakat teke karidesi yavrularını yiyorlar..

Herkese merhabalar chelmonla ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Çok sevdiğim bu balıktan 14 senede toplam 3 tane besledim. İlk aldığım malesef cok uzun süre yaşamadı malum o zamanlar acemiydim ve bugünkü gibi bilgi paylaşımı yoktu . 2 aldığım chelmonı 2 sene benimleydi. O sıralarda akvaryumda cok fazla aipthasia vardı ama yüzüne bile bakmadı. Karides hazırladım yemedi. En sonunda diğer arkadaşların söylediği gibi canlı midyeyi acarak verdim. Zamanla buna alıştı ama başka hiçbirşey yemedi. 2. Senenin sonunda malesef öldü ben tatildeyken yani bu balığı alınca yanlız bırakma şansınız yok malesef. İyi düşünün derim çok üzülmüştüm ölünce. Bundan 1 ay önce yine bir chelmon aldım bu arada akvayum malum üreme durumda bagaiilerin olduğu düzenli karideslerin yumurta yaptığı pod bakımından zengin ama file fishi olan midye verseniz chelmona kalmadan yiyecek bakıların olduğu bir akvaryum Anlıyacağınız almak bir yandan iyi ama diğer yandan balıklar yüzünden anlamsız. Bir anlık gazla aldım diyebilrim. Bu sefer de malesef hiç karides yemedi midyede almadı ama akvaryumdaki podları yedi bunun ötesinde kurutulmuş artemia yiyor. :) hemde oldukça büyük bir hızla. Tamamen şans cok nadir olur diye düşünüyorum su an çok sağlıklı ve formu oldukça iyi. Yem makinasına bu yemden de mixleme yaptım artık gözüm arkada kalmayacak. Bu balığı alacak ve beslemek isteyen arkadaşlara söyle önerilerim olucak:

1- balığınızı secerken özelikle bu balıklarda kolayca ayırd ediliyor karın kısmının çok göçük olmadığına dikkat edin.

2- etraftaki kayaları didikliyor mu ona bakın

3- en önemlisi bence bu balığı beslemek için ne kadar isteklisiniz kış günü deniz kenarından ıslanmayı göze alıp buz gibi sudan midye çıkartabilecekmisiniz gerekirse (bizzat yaşadım her hafta avcılardan midye cıkartıp haftalık olarak verdim) yada karidesi ince ince uzunlamasına doğrayıp bir cubuk yardımıyla her gün en az 2 kere verebilecekmisiniz. Akşam veririm sadece demek olmaz sonuçta akvaryumdaki kaynaklar sınırlıdır dışarıdan beslenme bu balık için extra önemli

4- akvaryumda chelmonun beslenmesini engelyebilecek balık varsa iki kere düşünün derim

5- klasik olucak ama oturmuş bir akvayum yine bu balık için çok önemli

6- sadece aipthasia için bence alınmamalı benim aldğım 2 tanesi yemedi yüzüne bile bakmadı alınacaksa hoiciden yemiş olanları almak lazım ama malum bu aipthaisada cabuk tünkeniyor bitince problem başlıyor o yüzden b planınız hazır olmalı

7- unutmaınki bu balığa karides yada midye vermek demek organik yükü arttırmak demek oluyor bunu da göz önüne almalıyız diğer mercanlarımız için

Hepinize bol tuzlusulu günler dilerim. Koray Cenan

görmek istersen evi biliyorsun
Ben akvaryumcularda kuru yem yiyenini bulamazsınız diyorum abi, kendin tabii ki alıştırırsın zor da olsa :) Granül yem mi yiyor sendeki şuan? Benimki kurutulmuş küp Tubifex yiyor...

Eser ben gidip denizden kendim yakalAMadım 70 tl karsılığında akvaryumcudan aldım.

Akvaryumcuda yem mi yiyordu yoksa sen mi alıştırdın abi?

Akvaryumcuda alıyordu

Bi ara bendeki chelmonda pul yem  yiyordu, ama 1 sene anca yaşadı sonra öldü :(

Konu görüntüleyen kullanıcılar