Keşfet

Feza Hokkacı: Desktop Ofis Akvaryumu

Merhaba Feza Bey, 

Belgesel tadında olmuş. Paylaşım için teşekkürler :)   

Merhaba,

Çok güzel bir olaya şahit olmuşsunuz. Tebrikler.

Güle güle büyütün, dağıtayım derseniz haberimiz olsun. :)
Çok teşekkür ederi Sayın Erem, güzel günler dilerim.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Merhaba,

Emeğinize sağlık

Hobinin en güzel yanı bu tarz güzellikler doğumlar bölünmeler üreme vs.

Televizyonda izlerken hayretle izliyoruz birde kendimiz birebir sahit olunca başka bir güzel oluyor.

Bol tuzlu günler

Merhaba,

Emeğinize sağlık

Hobinin en güzel yanı bu tarz güzellikler doğumlar bölünmeler üreme vs.

Televizyonda izlerken hayretle izliyoruz birde kendimiz birebir sahit olunca başka bir güzel oluyor.

Bol tuzlu günler
Teşekkür ederim İbrahim Bey, iyi haftasonları dilerim. 

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Feza bey tebrikler,nano tank işini tam anlamıyla yürütüyorsunuz.

Dostlar alınmasın ama takip ettiğim türk forumlarında ki tek nano çünkü nano bir tank" litre olarak" eko sisteminiz nano içersinde denge üstüne kurulu yani bu güne kadar nano uyumsuz hiçbir canlı görmedim.Ben ki tuzlu suyu 2000 senesinden beri yaparım kendi nano tankıma s boy tang koyup çıkarmışlığım var.Seramik kayalarım olmasına rağmen mandarin beslemekteyim 6 ayda zor bela hergün yeni çıkardığım artma ile maysıs vererek donmuş maysıs e alıştıda rahatladım.

Uzun soluklu olmasını dilerim. 

Nano başkadır zordur ve stabil tutmak için deneyim ister

Saygılarımla 

Feza bey gunlugunuzu sureklı takıp edıyorum acba yenı ne var ne eklendı tanka diye.Suprizlerle dolusunuz.Resımdekı canlı berghia mı dogrumu telafuz ettım bılmıyorum.Ne yer ne içer biraz bilgi verirseniz sevinirim

Feza beyin tankı ve günlüğü yüzünden geçen hafta 40*40 nano kurdum. Tank çok güzel günlüğü takip etmesi ayrı bir güzel..

Feza bey tebrikler,nano tank işini tam anlamıyla yürütüyorsunuz.

Dostlar alınmasın ama takip ettiğim türk forumlarında ki tek nano çünkü nano bir tank" litre olarak" eko sisteminiz nano içersinde denge üstüne kurulu yani bu güne kadar nano uyumsuz hiçbir canlı görmedim.Ben ki tuzlu suyu 2000 senesinden beri yaparım kendi nano tankıma s boy tang koyup çıkarmışlığım var.Seramik kayalarım olmasına rağmen mandarin beslemekteyim 6 ayda zor bela hergün yeni çıkardığım artma ile maysıs vererek donmuş maysıs e alıştıda rahatladım.

Uzun soluklu olmasını dilerim. 

Nano başkadır zordur ve stabil tutmak için deneyim ister

Saygılarımla 
Hakan Bey merhaba, teşekkür ederim.

Akvaryum 40x40x35 cm ve sizin de belirttiğiniz üzere nano akvaryuma uygun olmayacak canlı eklemedim akvaryuma. Ağırlıklı goby türleri ve tuzlu suyun vazgeçilmezi olan soytarılar besledim. Soytarılar büyümeye başladığında da sürekli değiştirdim. İlerleyen günlerde bir paylaşım daha yapacağım akvaryuma yeni eklediğim bir çift canlı hakkında.

Nano akvaryumlar hakkında yanlış bir algı var aslında, sürekli "çok zor" deniliyor. İlgilenmez ve o işin gereklerini yerine getirmez iseniz herşey zordur. benim akvaryumun kuru hacmi 56 lt (sump dahil) ve bu akvaryumda şu an 9 tanesi balık olmak üzere 15 canlı yaşıyor, mercanları saymıyorum. Buradaki önemli parameter akvaryuma uygun canlıları bir arada bulundurmak ve en önemlisi aldığınız profesyonel destek. Profesyonel destekten kastım, canlıları temin ettiğiniz akvaryumcunuz ve bu kişinin donanımı.

Güzel sözleriniz için tekrar teşekkür eder iyi günler dilerim.

Saygılarımla,

Feza bey gunlugunuzu sureklı takıp edıyorum acba yenı ne var ne eklendı tanka diye.Suprizlerle dolusunuz.Resımdekı canlı berghia mı dogrumu telafuz ettım bılmıyorum.Ne yer ne içer biraz bilgi verirseniz sevinirim
Mehmet Bey merhaba,

Öncelikle teşekkür ederim başlığıma ilgi gösterdiğiniz için. Yakında bir sürpriz daha yapacağım. Resimdeki canlı "yellow sea cucumber" yani "sarı deniz hıyarı", Berghia bir Nudibranch (deniz tavşanı) türü ve akvaryumlarda ağırlıklı olarak aiptasia mücadelesinde kullanılmaktadır. Bir ara Deniz Şişman Bey (Mercan Çiftliği) Berghia üretimi yapıyordu.

Resimlerde gördüğünüz Deniz Hıyarını, Mercan Çiftliği Deniz Şişman Bey'den almıştım yaklaşık 4 ay kadar once. Genellikle camda, kaya üzerinde duran bir canlı, diğer bazı hıyar türleri gibi kum üzerinde gezmiyor. 4 ay boyunca sanırım 1 cm kadar yer değiştirdi, o da bölünürken. Resimde de göreceğiniz üzere ağız kısmından, yapraklı bir dala benzeyen dokungaçlarını çıkartıyor ve suyu süzüyor. Süzülen suyun içerisinden dokungaçlarına takılan organizmalar ile besleniyor. Bakımı çok kolay olan bir canlı.

İlginiz için tekrar teşekkür eder iyi günler dilerim.

Saygılarımla,

Feza beyin tankı ve günlüğü yüzünden geçen hafta 40*40 nano kurdum. Tank çok güzel günlüğü takip etmesi ayrı bir güzel..
Ali Bey merhaba, akvaryumumu beğendiğinize sevindim, teşekkür ederim.

Sizin de yeni akvaryumunuz hayırlı olsun, yardımcı olabileceğim bir husus olursa lütfen haber verin.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Moderatör tarafında düzenlendi:
Deniz bey bana önermıstı ama dıger hıyar turlerı gıbı oldugunu dusundugum ıcın almadım.Peki öldügünde anemon yada deniz elmaları gıbı toksıt salgılıyormu..Bu arada 4 ayda 1 cm mı yerınden oynadı yoksa benmı yanlıs anladım

Deniz bey bana önermıstı ama dıger hıyar turlerı gıbı oldugunu dusundugum ıcın almadım.Peki öldügünde anemon yada deniz elmaları gıbı toksıt salgılıyormu..Bu arada 4 ayda 1 cm mı yerınden oynadı yoksa benmı yanlıs anladım
Mehmet Bey merhaba,

Potansiyel olarak böyle bir risk olmakla birlikte dayanıklı bir canlıdır, ben henüz ölümü ile karşılaşmadım. Canlı çok hareket etmediği için sürekli gözlem altında tutabilir ve sağlığını da yakından takip edebilirsiniz. Genellikle cam yüzeyinde durmakla birlikte kaya üzerinde de durabilir, kumda gezen türlerden değil. Neredeyse hiç hareket etmiyor, sadece beslenmek için dokungaçlarını açıyor (doğru anlamışsınız 4 ayda sadece 1-2 cm yer değiştirdi).

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Feza abi çok bilinçli bir hobicisiniz. Sizi üye olmadan da takib ediyordum. Başarılarını takibe devam abi. Kazasız belasız maşallah.

Feza abi çok bilinçli bir hobicisiniz. Sizi üye olmadan da takib ediyordum. Başarılarını takibe devam abi. Kazasız belasız maşallah.
Aziz Bey merhaba,

İlginiz için çok teşekkür ederim. 

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Feza bey merhaba;

Böylesine mükemmel bir tecrübe ve bilgi birikimi karşısında size saygı duymaktan başka bir yorum yapamıyorum Allah yardımcınız olsun 

Feza bey merhaba;

Böylesine mükemmel bir tecrübe ve bilgi birikimi karşısında size saygı duymaktan başka bir yorum yapamıyorum Allah yardımcınız olsun 
Ömer Bey merhaba,

Çok teşekkür ederim. 

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

sistemin son halini ve çalışma sistemini anlatan bir kaç fotograf yükleme şansınız olurmu feza bey.

Küçücük seylere dünyaları sığdırmak deyimi deyim olmaktan cıktı sayenızde.Maaşallah ıcınde bır suru farklı hayatlar barındırıyor tankınız.Sanırım Denız beyın yavrusu.Diyeti nedır.

Küçücük seylere dünyaları sığdırmak deyimi deyim olmaktan cıktı sayenızde.Maaşallah ıcınde bır suru farklı hayatlar barındırıyor tankınız.Sanırım Denız beyın yavrusu.Diyeti nedır.
Mehmet Bey merhaba,

Düşünceleriniz için teşekkür ederim. Deniz Şişman Bey'in üretimi olan Denizatları (bir çift). Akvaryum ortamında doğup yetiştikleri için vahşi ortamdan gelen türdeşlerine göre daha sağlıklı ve yeme alışmış durumda. Donmuş mysis ile besliyorum (donmuş cyclops ve donmuş ıstakoz yumurtası da yedikleri oluyor bazen). Yakında kapsamlı bir güncelleme de yapacağım. 

İlginiz için tekrar teşekkür ederim. 

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Feza bey ellerinize saglik mukemmel bir gunce olmus. Sizde bir leopard wrasse vardi hala duruyormu duruyorsa ne ile besliyorsunuz?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Feza bey ellerinize saglik mukemmel bir gunce olmus. Sizde bir leopard wrasse vardi hala duruyormu duruyorsa ne ile besliyorsunuz?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yaşar Bey merhaba,

Teşekkür ederim. Leopard Wrasse büyüdü ve çıkarıp büyük akvaryuma aldım, hayatına devam ediyor. Kuru yem de dahil dondurulmuş yemler vs. hepsini yiyen bir balık. 

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Konu görüntüleyen kullanıcılar