Feza bey tebrikler,nano tank işini tam anlamıyla yürütüyorsunuz.
Dostlar alınmasın ama takip ettiğim türk forumlarında ki tek nano çünkü nano bir tank" litre olarak" eko sisteminiz nano içersinde denge üstüne kurulu yani bu güne kadar nano uyumsuz hiçbir canlı görmedim.Ben ki tuzlu suyu 2000 senesinden beri yaparım kendi nano tankıma s boy tang koyup çıkarmışlığım var.Seramik kayalarım olmasına rağmen mandarin beslemekteyim 6 ayda zor bela hergün yeni çıkardığım artma ile maysıs vererek donmuş maysıs e alıştıda rahatladım.
Uzun soluklu olmasını dilerim.
Nano başkadır zordur ve stabil tutmak için deneyim ister
Saygılarımla
Hakan Bey merhaba, teşekkür ederim.
Akvaryum 40x40x35 cm ve sizin de belirttiğiniz üzere nano akvaryuma uygun olmayacak canlı eklemedim akvaryuma. Ağırlıklı goby türleri ve tuzlu suyun vazgeçilmezi olan soytarılar besledim. Soytarılar büyümeye başladığında da sürekli değiştirdim. İlerleyen günlerde bir paylaşım daha yapacağım akvaryuma yeni eklediğim bir çift canlı hakkında.
Nano akvaryumlar hakkında yanlış bir algı var aslında, sürekli "çok zor" deniliyor. İlgilenmez ve o işin gereklerini yerine getirmez iseniz herşey zordur. benim akvaryumun kuru hacmi 56 lt (sump dahil) ve bu akvaryumda şu an 9 tanesi balık olmak üzere 15 canlı yaşıyor, mercanları saymıyorum. Buradaki önemli parameter akvaryuma uygun canlıları bir arada bulundurmak ve en önemlisi aldığınız profesyonel destek. Profesyonel destekten kastım, canlıları temin ettiğiniz akvaryumcunuz ve bu kişinin donanımı.
Güzel sözleriniz için tekrar teşekkür eder iyi günler dilerim.
Saygılarımla,
Feza bey gunlugunuzu sureklı takıp edıyorum acba yenı ne var ne eklendı tanka diye.Suprizlerle dolusunuz.Resımdekı canlı berghia mı dogrumu telafuz ettım bılmıyorum.Ne yer ne içer biraz bilgi verirseniz sevinirim
Mehmet Bey merhaba,
Öncelikle teşekkür ederim başlığıma ilgi gösterdiğiniz için. Yakında bir sürpriz daha yapacağım. Resimdeki canlı "yellow sea cucumber" yani "sarı deniz hıyarı", Berghia bir Nudibranch (deniz tavşanı) türü ve akvaryumlarda ağırlıklı olarak aiptasia mücadelesinde kullanılmaktadır. Bir ara Deniz Şişman Bey (Mercan Çiftliği) Berghia üretimi yapıyordu.
Resimlerde gördüğünüz Deniz Hıyarını, Mercan Çiftliği Deniz Şişman Bey'den almıştım yaklaşık 4 ay kadar once. Genellikle camda, kaya üzerinde duran bir canlı, diğer bazı hıyar türleri gibi kum üzerinde gezmiyor. 4 ay boyunca sanırım 1 cm kadar yer değiştirdi, o da bölünürken. Resimde de göreceğiniz üzere ağız kısmından, yapraklı bir dala benzeyen dokungaçlarını çıkartıyor ve suyu süzüyor. Süzülen suyun içerisinden dokungaçlarına takılan organizmalar ile besleniyor. Bakımı çok kolay olan bir canlı.
İlginiz için tekrar teşekkür eder iyi günler dilerim.
Saygılarımla,
Feza beyin tankı ve günlüğü yüzünden geçen hafta 40*40 nano kurdum. Tank çok güzel günlüğü takip etmesi ayrı bir güzel..
Ali Bey merhaba, akvaryumumu beğendiğinize sevindim, teşekkür ederim.
Sizin de yeni akvaryumunuz hayırlı olsun, yardımcı olabileceğim bir husus olursa lütfen haber verin.
Saygılarımla,
Feza Hokkacı