Keşfet

Feza Hokkacı: Desktop Ofis Akvaryumu

Uç kısımlarda tomurcukları var ama henüz yaprak açmadılar, yeterli ışık alamıyor olabilirler belki.

Saygılarımla,

Feza bey merhaba,

Bende nano kurmak istiyorum yazılanları okudum mangrovları nerden temin ettiniz sump içinde nereye koymak gerekiyor. Fotoğraflı bir şekilde bilgilendirme yaparsanız çok memnun olurum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Feza bey merhaba,

Bende nano kurmak istiyorum yazılanları okudum mangrovları nerden temin ettiniz sump içinde nereye koymak gerekiyor. Fotoğraflı bir şekilde bilgilendirme yaparsanız çok memnun olurum.
Süleyman Bey merhaba,

Mangrovları, aynı zamanda sponsorumuz da olan Mercan Çiftliği Deniz Şişman Bey'den tedarik ettim.  Sump kısmında geri dönüş motorunun olduğu bölümde duruyor ama uygun olan istediğiniz bir yere koyabilirsiniz. Kök kısmı suda kalacak şekilde yerleştirmeniz kafi.

Saygılarımla 

Feza Hokkacı

Not: Şu an fotoğraf paylaşamıyorum, kusura bakmayın. 

Bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum Feza bey oldukça kolay bi Uygulaması varmış 

Bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum Feza bey oldukça kolay bi Uygulaması varmış 
Süleyman Bey,

Rica ederim, eğer yanlış hatırlamıyorsam akvaryum ölçüleriniz benim akvaryumla hemen hemen aynı idi, bu durumda 5-6 kök kadar koymanız gerekecektir.

Saygılarımla,

Feza bey evet ölçülerimiz benzer. Sizin açtığınız konuyu dikkat ve zevkle takip ediyorum bana çok yardımcı oluyor. Ayrıca sizin bilgilerinizi paylaşmanız ve yardımlarınız için çok çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok Saygın bir hobicisiniz. Tekrardan yardımlarınız için teşekkür ediyorum

Feza bey bende sızdekı pistol shrimpin bir boy buyugu baska bır tur vardı yasha gobyle beraber takılıyorlardı.Lakın bendekı pıstol cok kazıyordu akvaryumu talan edınce elden cıkardım.Bu tur pıstolun davranısları nasıl

Feza bey bende sızdekı pistol shrimpin bir boy buyugu baska bır tur vardı yasha gobyle beraber takılıyorlardı.Lakın bendekı pıstol cok kazıyordu akvaryumu talan edınce elden cıkardım.Bu tur pıstolun davranısları nasıl
Mehmet Bey merhaba,

Rahat durduğu söylenemez tabiki, bu da kazıyor kumu, zira doğası bu hayvancağızın. Vahşi ortamda da yaşam alanları çok küçük-dar, fazla uzaklaşmıyorlar bölgelerinden, yem olma korkusu ile. Bir tridacna kabuğu koydum kumun içine yuva olarak kullansınlar diye, tridacna kabuğu ve yanındaki kayanın altında takılıyorlar çok fazla gezinmiyor, uzaklaşmıyorlar.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Mükemmel görünüyor, keyifle baştan sona okudum ve takip ediyorum konunuzu. Elinize emeğinize sağlık, paylaşım için teşekkürler. Keyifli hobiler dilerim

Merhabalar,

Son güncellemeden bu yana yaklaşık 5 ay geçti ve bu zaman zarfında akvaryumda bazı değişiklikler oldu. Bunları sizlerle paylaşmak istedim;

• Yukarıdaki iletilerde de bahsettiğim gibi akvaryuma Nematodes goby ve Randilli karides ekledim.
  • Snowflake soytarılar eş tuttular, iyice bölgeci olmaya başladılar ve fazlaca büyüdüler. Akvaryumdan çıkardım yerlerine 2 tane XS boy klasik  soytarı ekledim.
  • İki tane yeni goby eklendi, Okinawa Mini ve Species Goby.
  • Muhtemel sadece benim akvaryumumda bulunan Red Velvet ekledim.
  • Son olarak da geçen hafta yine XS boy Leopard Wrasse ekledim. 
  • Çok büyüyen ve kafa sayıları artan torch,octopus ve hammer türü mercanları böldüm, şuan benim akvaryumda birer kafa kaldılar ama gelişip büyümeye devam ediyorlar.
Şuan akvaryumda; 2 adet soytarı, 1 adet wrasse, 1 adet velvet, 1 adet pipe fish, 4 adet farklı tür goby, 2 adet yengeç, 2 adet karides ve 2 adet salyangoz mevcut. Bunların dışında 24 farklı tür mercan yaşam sürüyor.

• Red Velvet
Ekli dosyayı görüntüle 32062

Ekli dosyayı görüntüle 32064

Ve son olarak da Akvaryumun güncel videosu.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Hey maşallah tü tü tü :) herbiri , birbirine güzelce kombin olmuş harika görünüyor.. Güle güle besleyin Feza Bey

Sent my iPad using Tapatalk

Hey maşallah tü tü tü :) herbiri , birbirine güzelce kombin olmuş harika görünüyor.. Güle güle besleyin Feza Bey Sent my iPad using Tapatalk
Teşekkür ederim Ümit Bey.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Arkadaşlar merhaba,

Aiptasia problemini minize etmiş bulunmaktayım.

Öncesi:

Ekli dosyayı görüntüle 32218

Temizlikçi:

Ekli dosyayı görüntüle 32219

Ve Sonrası:

Ekli dosyayı görüntüle 32220

1 gün içerisinde neredeyse tamamını tüketti. Kuytuda kalan birkaç köke ulaşamadığı için temizleyemedi ama başarılı bir sonuç çıktı ortaya. Zoalara vurmaya başlayınca akvaryumdan çıkarmak zorunda kaldım. Bugün başka bir tankta temizliğe-hasada gidecek.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Feza bey aiptasyalar bir canlı kendisine vurmaya başlayınca saklanırlar. Tehlike uzaklaşınca bir kaç ay içinde tekrar hortlar. Uzun süreli chelmon ya da file fish bulundurmanız gerekebilir. 

Feza bey selam

Arka köşedeki kırmızı algin büyüme hızı nasıl? Bir de nereden temin ettiğinizi öğrenebilir miyim?

Feza bey aiptasyalar bir canlı kendisine vurmaya başlayınca saklanırlar. Tehlike uzaklaşınca bir kaç ay içinde tekrar hortlar. Uzun süreli chelmon ya da file fish bulundurmanız gerekebilir. 
Ahmet Bey merhaba,

Durumun farkındayım, çok küçük bir aiptasia parçası dahi kalsa yeniden üreyeceğini ve bazılarının kaya diplerine saklanmış olabileceklerini biliyorum ancak 40x40 bir akvaryumda uzun süreli File Fish ya da Chelmon barındırmak maalesef mümkün olamıyor. Balık uzağımda değil, çoğaldıklarında yine 1 günlüğüne misafir edebilirim.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Feza bey selam

Arka köşedeki kırmızı algin büyüme hızı nasıl? Bir de nereden temin ettiğinizi öğrenebilir miyim?
Onur Bey merhaba,

Oldukça hızlı büyüyor ve büyüdükçe budama yapıyorum. Hem su değerlerine katkı sağlıyor hem de podlar için saklanma ve üreme imkanı sağlıyor. Bu yosunu hobici bir arkadaşımdan almıştım, eğer istiyorsanız bir sonraki budama zamanı haber verebilirim size.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Teşekkür ederim çok sevinirim çünkü hem görüntüsü gerçekten güzel, hem de deniz akvaryumunun java mossu sayılan spagetti yosununu bile hâlâ bulamadım. Elimdeki gün ışığı lambayla bu türü denemiş olurum böylece.

Videoyu yeni izleyebildim bu arada, hammer şahane olmuş  :thumbsup:

Arkadaşlar merhaba,

Küçük bir paylaşım yapmak istedim; Üç Silahşörler: Athos (Amblyeleotris Aurora), Porthos (Stonogobiops Nematodes), Aramis (Alpheus Randalli), aynı yuvada, barış içinde. Yakında "D'Artagnan" da katılacak aralarına.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Konu görüntüleyen kullanıcılar