Keşfet

Feza Hokkacı: Desktop Ofis Akvaryumu

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim :D

Bir de sabah akşam dolaştırmak zorunda olduğum Arya kızımız var (golden) hepsine yetecek sevgiyi ayarlayacaz artık :)
Sizde bu gönül zenginliği olduktan sonra hepsine yeter sevginiz, hiç merak etmeyin.

Saygılarımla,

Güneş Bey merhaba,

Güncelleme yapmanın zamanı gelmiş aslında ama biraz daha renklenmesini bekliyorum akvaryumun. Şu an çok fazla yeşil ve kahve ağırlıklı, müsade ederseniz biraz daha zamana ihtiyacım var yeni resimler için.

Saygılarımla,
Kesinlikle zamanı geldi :D  Sabırsızlıkla bekliyoruz.

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim :D

Bir de sabah akşam dolaştırmak zorunda olduğum Arya kızımız var (golden) hepsine yetecek sevgiyi ayarlayacaz artık :)
İşin oldukça zor ama bir o kadar da güzel abi :D

Bende çok merak ediyorum. Böyle kibar, beyfendi bi insanın akvaryumu kendini yansıtan bi akvaryum olmalı mutlaka. ..

Evet Feza Bey bende en az Güneş Bey ve Kutlu Bey kadar merak ediyorum akvaryumunuzu, güncel fotoğraflar bekliyoruz sizden. İyi Akşamlar...

Feza Bey'in akvaryumunu kendisinden Hairy Mushroom alırken görmüştüm. Çok güzel bir akvaryum. Desktop akvaryum denilince genellikle fanustan hallice bir hacme sahip akvaryumlar akla geliyor. Onlarda da hem görsellik çok kısıtlı oluyor hem de  düşük hacim nedeniyle çok fazla sorun yaşanıyor. Feza Bey'in akvaryumu bu konsepte örnek olabilecek nitelikte. Ayrıca da çok güzel balıkları var. Bir tane yavru snowflake palyaçoydu sanırım özellikle o çok güzeldi, çizgi filmden fırlamış gibiydi. Kendisinden aldığım hairy mushroom da hem benim palyaçonun hem de shrimp'lerin oyun alanı oldu. Feza Bey de çok yardımsever bir insan, bu hobiyle iştigal ediyor olması hepimiz için bir şans.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Feza Bey'in akvaryumunu kendisinden Hairy Mushroom alırken görmüştüm. Çok güzel bir akvaryum. Desktop akvaryum denilince genellikle fanustan hallice bir hacme sahip akvaryumlar akla geliyor. Onlarda da hem görsellik çok kısıtlı oluyor hem de  düşük hacim nedeniyle çok fazla sorun yaşanıyor. Feza Bey'in akvaryumu bu konsepte örnek olabilecek nitelikte. Ayrıca da çok güzel balıkları var. Bir tane yavru snowflake palyaçoydu sanırım özellikle o çok güzeldi, çizgi filmden fırlamış gibiydi. Kendisinden aldığım hairy mushroom da hem benim palyaçonun hem de shrimp'lerin oyun alanı oldu. Feza Bey de çok yardımsever bir insan, bu hobiyle iştigal ediyor olması hepimiz için bir şans.
Mert Bey merhaba,

İltifatlarınız için öncelikle çok teşekkür ederim,. Sizin paylaşımlarınız ve her konuda yardımcı olma garetiniz de takdiri hak ediyor. Epey uzun zamandır güncelleme yapmadım. Şu sıralar işler oldukça yoğun, sonraki hafta biraz rahatlayacağım ve yeni canlı girişlerimde olacak, izniniz olursa güncellemeyi o zaman yapayım.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Son durum nedir?

Saygıdeğer arkadaşlar merhaba,

Akvaryum 6.ayını doldurdu, en riskli dönemi atlatık ve resimlerle desteklenmiş bir güncellemenin zamanı geldi.

Halen Tunze 9002 kullanmaya devam ediyorum, performansından gayet memnunum ve sesi artık rahatsız etmiyor, alıştım sanırım.

Aydınlatmayı (zetlight 1702) elden çıkarttım yerine kendi imalatım olan power led armatürü kullanıyorum. Toplam 27 watt ve 2 ayrı sürücü ile devreye alıyorum. Sürücüleri farklı zaman ayarlı prizlere bağladım, böylelikle ledler ayrı ayrı saatlerde devreye giriyor. Edison marka 1 w ledlerden kullandım; beyaz, mavi, yeşil, kırmızı, sarı-turuncu ve UV. Performansından şimdilik memnunum, mercanlar gayet olumlu cevap verdiler, renkleniyor ve gelişiyorlar.

Bir de portatif RO cihazı edindim, sağolsun Zafer Bey bu konuda çok yardımcı oldu. RO cihazının performansı çok iyi, sürekli "0" TDS ölçüyorum arıttığım suda.

Bu zaman zarfında bazı olumsuzluklar da yaşadım;

* 2.ay civarı zoalarım açmamaya ve ölmeye başladılar, hemen çıkartıp karantinaya aldım. Ya canlıları aldığım yerden gelen zararlılar ya da su değerleri yüzünden olduğunu düşünüyorum (büyük ihtimal ilk seçenek, emin olmadığınız yerden canlı almayın). 4.aydan itibaren tekrar eklediğim zoalar artık hallerinden memnun ve oldukça güzel açıyorlar.

* Şirkette jenaratör olduğu için elektirik kesintilerinden etkilenmiyordum, ama bir gün prizlerin bağlı olduğu sigorta atmış ve cihazlar durmuş. Akvaryumun ne kadar süre bu şekilde kaldığını bilmiyorum ama sabah şirkete gittiğimde balıklar dibe çökmüş zor nefes alıyorlardı. Ripple mini clown goby hayatını kaybetmişti (çok sevimli ve sempatik bir canlı idi), diğer canlılar sağlıklarına kavuştu (Şarj edilebilir ve elektirik kesildiğinde kendiliğinden devreye giren hava motoru almak elzem oldu).

* 4. ay civarı 1 tane Fridmani ekledim akvaryuma, çok güzel bir canlı, kesinlikle tavsiye ederim. Muhteşem güzel bir rengi ve çok kıvrak hareketleri var. Gayet mutlu-mesut yaşarken soytarıların hışmına uğradı ve maalesef akvaryumdan atlayarak intihar etti (akvaryumun üzerini ızgara şeklinde bir akrilik kapak ile kapattım).

Bu aksililerin hepsi yeni şeyler öğrenmeye ve tecrübe edinmeye vesile oluyor ama kayıplar da çok üzücü. 

Mevcut duruma gelirsek;

Aşağıda eklediğim resimlerden de görüleceği üzere mercan popülasyonu LPS ve soft mercanlardan oluşuyor. Balık olarak 2 tane yerli üretim soytarı (snowflake), 1 tane boru balığı (blue stripe pipefish) mevcut. Diğer canlılar: 1 tane anemon yengeci, 1 tane pom pom yengeç (1 yıldır benimle), 1 tane cam karides bulunuyor (temizlikçi karides vardı, çok büyüdüğü için çıkarıp ana akvaryuma almak zorunda kaldım). Yakın zamanda 1 tane karides goby (Stonogobiops Nematodes) ve 1 tane de goby karidesi ekleyeceğim, siparişi verdim bekliyorum.

Akvaryum küçük olduğu için büyük akvaryumlarda bakılabilen tang türleri gibi balıkların veya akvaryuma yük getirebilecek canlıların bakılabilmesi mümkün olmadığı gibi doğru da değil. Bu tip, nano diye adlandırılan akvaryumlarda bakılabilecek (büyük akvaryumlarda bakılması-bakılsa dahi görülebilmesi mümkün olmayan) canlılar, yukarı da saydığım türdeki balıklar ve omurgasızlar.

(Fotoğrafları cep telefonu ile çektim, net çıkmamış olabilirler, kusura bakmayın)

Genel Görünüm

Ekli dosyayı görüntüle 29129

Torch Ailesi

Ekli dosyayı görüntüle 29130

Çeşitli Mercanlar

Ekli dosyayı görüntüle 29131

Ekli dosyayı görüntüle 29132

Ekli dosyayı görüntüle 29133

Ekli dosyayı görüntüle 29134

Ekli dosyayı görüntüle 29135

Ekli dosyayı görüntüle 29136

Snowflake 

Ekli dosyayı görüntüle 29137

Blue Stripe Pipefish

Ekli dosyayı görüntüle 29138

Ekli dosyayı görüntüle 29139

Pom Pom Crab

Ekli dosyayı görüntüle 29140

Anemone Crab

Ekli dosyayı görüntüle 29141

Ekli dosyayı görüntüle 29142

Glass Shrimp

Ekli dosyayı görüntüle 29143

Ekli dosyayı görüntüle 29144

Davetsiz Misafir (Örümcek Deniz Yıldızı)

Ekli dosyayı görüntüle 29145

Ve son olarak: kabuklarını atan yengeçlerimin kurutulmuş kabukları

Ekli dosyayı görüntüle 29146

Desteklerini ve dostluklarını hiçbir zaman esirgemeyen Deniz Şişman ve Tahsin Karasu Beylere şükranlarımı sunarım.

Hoşça ve sağlıcakla kalın.

Saygı ve Sevgilerimle,

Feza Hokkacı

Maşallah Feza bey. Beklediğimize değdi. Küçücük akvaryum bi dünya oluşturmuşsunuz. Tebrikler...

Eskisiden bile güzel olmuş. Yengeç kabukları da çok enteresan. Bozulmayacak şekilde koruma imkanı varsa çok da dekoratif görünüyor. Bir gecelik elektrik kesintisinde canlı kaybı olması ilginç geldi. İstanbuldaki büyük kesintide bende canlı kaybı olmamıştı. Acaba canlı yükünüz biraz fazla olabilir mi?

Maşallah Feza bey. Beklediğimize değdi. Küçücük akvaryum bi dünya oluşturmuşsunuz. Tebrikler...
Teşekkür ederim Kutlu Bey, elden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum. Green hairy mushroom kolonisini biraz azaltıp yeni mercanlar ve birkaç tane de farklı tür Euphyllia eklemeyi planlıyorum. Küçük bir SPS fragı da koyacağım yüksekçe bir yere, nasıl bir sonuç alacağımı merak ediyorum. 

Sizin yeni kurulumunuzu da bekliyoruz.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Eskisiden bile güzel olmuş. Yengeç kabukları da çok enteresan. Bozulmayacak şekilde koruma imkanı varsa çok da dekoratif görünüyor. Bir gecelik elektrik kesintisinde canlı kaybı olması ilginç geldi. İstanbuldaki büyük kesintide bende canlı kaybı olmamıştı. Acaba canlı yükünüz biraz fazla olabilir mi?
Teşekkür ederim Mert Bey,

Yengeçler kabuklarını tulum şeklinde ve bütün olarak çıkartmışlar, çerçevelemeyi planlıyorum.

O dönem akvaryumda fazladan 2 tane daha soytarı vardı, sonrasında elden çıkarttım onları, havasızlıktan dolayı kayıp oldu sanırım. Büyük kesintide benim de kaybım olmadı zira jenaratör devreye girdi ama sigortanın atabileceği hiç aklıma gelmemişti.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Görsellik olarak mükemmel. Elinize emeğinize sağlık Feza bey .

Blue Stripe Pipefish ne ile besliyorsunuz ?

Görsellik olarak mükemmel. Elinize emeğinize sağlık Feza bey .

Blue Stripe Pipefish ne ile besliyorsunuz ?
Ahmet Bey merhaba, teşekkür ederim.

Beslemek için özel bir diyet uygulamıyorum. Kendi kendine besleniyor. Zira geçen zaman zarfında akvaryumda bol miktarda pod oluştu ve saklanıp üreyebilecekleri yerler de var. Boru balığım en küçük deliklere bile burnunu sokup podlara ulaşabiliyor.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Feza bey çok güzel olmuş Maşallah , canlı olarak çok daha güzel eminim . Canlı gördüğümde Tankın Görüntüsü ve berraklığına şaşırmıştım. Bu arada hairy leri azaltıyorsanız almaya geleyim bu hafta , haberleşelim lütfen. Iyi haftasonları dilerim

Teşekkür ederim Kutlu Bey, elden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum. Green hairy mushroom kolonisini biraz azaltıp yeni mercanlar ve birkaç tane de farklı tür Euphyllia eklemeyi planlıyorum. Küçük bir SPS fragı da koyacağım yüksekçe bir yere, nasıl bir sonuç alacağımı merak ediyorum.

Sizin yeni kurulumunuzu da bekliyoruz.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı
Feza bey;Yaratmak terimini kullanmayı sakıncalı buluyorum, zira yaratmak Allaha mahsustur. Lakin sizin bu akvaryumunuz için bir terim bulmakta da zorlanıyorum. Oluşturmak sanırım en yakın terim. Ufacık bir dünya oluşturmuşunuz. Sınırları bilerek ama en üst noktada. Ben eminim o ufak sps fragıylada başarılı olup sps'ye geçiş yapacaksınız.

Hairy mushroomlara gelince azaltmanıza yardımcı olacağım :)

Haftaiçi Uğur bey hem kendi, hemde benim adıma sizinle görüştü.

Benim yeni kurulumuma gelirsek şayet çok merak edilen birşey çıkmayacak eminim. Zira sizin elinize su dökemem. Başladık ucundan biraz. Bi ara yeni başlık açacağım Allahın izniyle...

Asıl saygılar benden...

Bu arada boru balığını çıplak gözle görmeyi çok isterim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar