Keşfet

Feza Hokkacı: Desktop Ofis Akvaryumu

Feza bey çok güzel olmuş Maşallah , canlı olarak çok daha güzel eminim . Canlı gördüğümde Tankın Görüntüsü ve berraklığına şaşırmıştım. Bu arada hairy leri azaltıyorsanız almaya geleyim bu hafta , haberleşelim lütfen. Iyi haftasonları dilerim
Cihad Bey merhaba,

Akvaryumu beğenmenize sevindim, soytarıları size verdikten sonra yeni canlılar ekleyebildim. Mantarları azaltacağım ancak daha önceden mantar vermemiş olduğum 3 arkadaşıma söz verdim, artarsa size haber veririm.

İyi günler dilerim.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Bu arada boru balığını çıplak gözle görmeyi çok isterim.
Kutlu Bey merhaba,

Her zaman beklerim ancak akvaryum Maltepe'de, iş yerimde, size biraz uzak kalıyor, yolunuz düşerse çay-kahve içmeye beklerim. 

Uğur Bey ile, bir aksilik olmaz ise Çarşamba akşamı için sözleştik ,siz de gelebilirseniz biraz sohbet imkanımız da olur.

Sizin akvaryumunuzun da çok güzel olacağına eminim, biraz sabır ve zaman istiyor sadece. Uygun simülasyonu (ışık-su değerleri-alkıntı-uyum) oluşturup çok fazla müdahele etmeden doğal akışında devam etmesine izin vermek en doğrusu, sadece düzgün ve düzenli su değişimi yapmayı ihmal etmemek lazım (SPS tankları ve büyük kapasiteli akvaryumlar için durum biraz daha farklı tabii ki).

Delikanlının gözlerinden, Asya Hanım'ın yanaklarından öperim.

Sevgiyle kalın.

Saygılarımla,

Boru balığı hakkında bende biraz bilgi isteyebilirim. Enteresan bir canlı ve hoş görünüyor. Yalnız ben ne zaman bir şeyleri beğensem ya çok pahalı, ya ömrü kısa yada üst düzey tecrübeli sınıfına giriyor.

Merhabalar,

Son güncellemede bahsettiğim shrimp goby (Stonogobiops Nematodes) ve goby shrimp (Alpheus Randalli) akvaryuma eklendi.

Bir Tridacna kabuğundan oluşturduğum yuvaya yerleştiler. Karides pek dışarı çıkmıyor ve sürekli kazı yapıp kumu yuvadan dışarı atıyor, goby ise arada sırada yuva ağzından kafasını çıkartıp etrafı kolaçan ediyor. İzlemesi çok keyifli ve nano akvaryumlarda bakılabilecek ideal ikili. Simbiyotik yaşama da çok güzel bir örnek. Aşağıdaki fotoğrafta goby yuva ağzında görülüyor, karides ise yuvada kazı yapmaya devam ediyor.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı 

Ekli dosyayı görüntüle 29399

Moderatör tarafında düzenlendi:
Maşallah çok güzel akvaryum. Pistol shrimp benim akvaryumumda da var kayanın altına çok güzel yuva yaptı izlemesi keyifli :) birçok goby türüyle bu şekilde yaşıyorlar internetten gördüğüm kadarıyla bende sarı gobylerden eklemeyi düşünüyorum.

Merak ettiğim bişey var yaz sıcaklarına önlem alacakmısınız klima chiller vs.?

Maşallah çok güzel akvaryum. Pistol shrimp benim akvaryumumda da var kayanın altına çok güzel yuva yaptı izlemesi keyifli :) birçok goby türüyle bu şekilde yaşıyorlar internetten gördüğüm kadarıyla bende sarı gobylerden eklemeyi düşünüyorum.

Merak ettiğim bişey var yaz sıcaklarına önlem alacakmısınız klima chiller vs.?
Alper Bey merhaba,

Shrimp goby kesinlikle tavsiye ederim, çok sevimli bir canlı, hele simbiyotik yaşamı gözlemlemek ayrı bir keyf.

Akvaryumum ofiste duruyor ve ortam klima ile soğutulup-ısıtıldığından çok sıkıntı yaşamıyorum, bulunduğum oda kuzey cephesinde, bu da avantaj sağlıyor sıcak havalarda. Zaman zaman 26-27 derece aralığına geliyor sıcaklık ama ani artışlar olmadığı için canlılar üzerinde olumsuz etki yaratmıyor.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Feza Bey,

Uzun zamandir formu takip edemedim.Guncellemelerinizi yeni okudum.Elinize sağlik...cok hos cok guzel bir dizayn ve tasarim olmus. Bununla birlikte, yaptiklarinizi ayrintili olarak paylasmaniz; hem ben hemde diger arkadaslar icin oldukca guzel olmus.

Mercanlari beslemek icin herhangi bir katki yada canli ile besleme yapiyormusunuz ?

Feza Bey,

Uzun zamandir formu takip edemedim.Guncellemelerinizi yeni okudum.Elinize sağlik...cok hos cok guzel bir dizayn ve tasarim olmus. Bununla birlikte, yaptiklarinizi ayrintili olarak paylasmaniz; hem ben hemde diger arkadaslar icin oldukca guzel olmus.

Mercanlari beslemek icin herhangi bir katki yada canli ile besleme yapiyormusunuz ?
Güneş Bey merhaba,

İmkanlar ölçüsünde, elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum, ilginiz için teşekkür ederim.

Akvaryuma herhangibir katkı girmiyorum. Haftada bir % 10 su değişimi yapıyorum. İki haftada bir de dışarıda akvaryum suyu içerisinde parçaladığım mysis karides karıştırıyorum akvaryuma. Bu işlemi yaparken akıntıyı/geri dönüşü kapatıyorum, yaklaşık yarım saat bekledikten sonra akıntıyı/geri dönüşü tekrar çalıştırıp PS' i de son ayara getiriyorum.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Merhabalar,

Akvaryuma yeni bir arkadaş kayıt yaptırdı, Ripple Mini Coral Goby (Gobiodon Rivulatus). Kendisi adı gibi mini, üzerinde yattığı mercan hairy mushroom, buradan kıyaslayabilirsiniz büyüklüğünü.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Ekli dosyayı görüntüle 29952

Çok güzel kamufle olmuş görünüyor, elinize sağlık güzel bir fotoğraf.

Çok güzel kamufle olmuş görünüyor, elinize sağlık güzel bir fotoğraf.
Teşekkür ederim, sizin nano da çok güzel. Soytarılardan saklanıyor, kimseye rahat vermiyorlar.

Saygılarımla, 

Feza Hokkacı

Video yüklemeye çalıştım ama olmadı, kusura bakmayın.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Bu karede balık nerede?

/monthly_2015_07/large.20150724_151317_resized.jpg.e80f7c7da15d026f1be39f150fbebc83.jpg

Feza Bey,

Mangrovlar işe yarıyor mu?

Tahsin Bey merhaba,

Mangrovları akvaryuma ekleyeli yaklaşık 45 gün oldu. Öncesinde gerek camlarda gerekse arka duvarda yüksek miktarda yosun problemi yaşıyordum ve haftada 2 defa camları temizlemek durumunda kalıyordum. Bu bitkileri ekledikten sonra yosun ortadan kalktı, camları neredeyse hiç temizlemiyorum ve su pırıl pırıl.

Benim akvaryumum 40x40x35 (h), yaklaşık 40-42 lt su hacmi var ve 5 kök mangrov ekledim, hacmin büyümesi halinde kök sayısını artırmak gerecektir.

İlginize teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Yaprak çıkardılar mı bu süreçte? Yada çıkarma gibi bir niyetleri var mı?

Konu görüntüleyen kullanıcılar