Keşfet

Live Large In A Small Space

Hakan Bey geçmiş olsun.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

:( büyük geçmiş olsun hasar sadece elde değil mi?

hala tertemiz akvaryumunuz.Maşallah

:( büyük geçmiş olsun hasar sadece elde değil mi?

hala tertemiz akvaryumunuz.Maşallah
Teşekkürler hasarı sağ el 4.parmak ve 3. parmak aldı tabi elin geneli de ufak tefek kesikler oldu ama onlar hiçbirşey bu olay olalı 2 ayı geçti düzelme yeni başladı yani parmakların hareket etmesi kıvrılması ama şükür normal gidiyor herşey şu anda.tam yumruk yapamıyorum ama hepsi oynuyor klavyede yazabiliyorum vb .. zaman içersinde diğer fonksiyonlarda düzelecekmiş bekliyoruz bakalım doktorum yaz gelmesi iel daha iyi olur dedi  :thumbsup:

tank a gelince ; aslında tank nano olmasa hiç umrumda olmayacaktı fakat kapasite belli fakat yapacak birşey yoktu tek aklıma gelen ro su kullanmamak çünkü saf su işime gelmiyordu piyasada ki çoğu damacana suyu incelediğimden su tamamlamaya aklımda ki suyu koydurdum hep.çünkü alkalinitesi mg ve ca oranı yüksek fakat tds değeri 120 olan bir su markası idi,

2 ay sonra il yaptığım teste 

mg:1200

ca380

kh7

no3 :5

fosfat 1

potasyum 330 çıktı bana göre başarılı gitmişti fakat anormal yosun vardı onuda alg gidericiyi seyrelterek zaman yayıp sonra arkadaşların yardımı ile kazıyarak hallettik 

benim anladığım doğal süreçte doğal bakteri yöntemiyle kurulan ve canlı girişi için sabırla beklenen  tanklar hemen patlamıyor tabi bu benim fikrim....

kazasız belasız güzel günlere

sevgiyle kalın 

Merhabalar,

ufak tefek yer değişiklikleri ve yeni mercanlarla yola devam

yakında 2 yasını devirecek inşallah

Sistem haftalık %10 su değişimi

hatalık 10 ml kh 5 ml ca ve 5 ml mg manuel dozlama

haftada 1 kere yeni çıkmış artemiya ile mercanlara target feed 

2 haftada 1 kez mikro plankton takviyesi ile devam etmektedir

Ekli dosyayı görüntüle 29666

Ekli dosyayı görüntüle 29662

Ekli dosyayı görüntüle 29663

Ekli dosyayı görüntüle 29664

Ekli dosyayı görüntüle 29665

Merhabalar,,,

tankın yeni sakini (çok sakin) sabırla bekleyip şimdi fırsat bulup eklediğim  ......

hemen adapte olup her yeri keşfetmeye başladı :fish:

Ekli dosyayı görüntüle 29961

Genel bir görüntü bu da ortaya karışık olsun........

bu arada nano akvaryum soğutması ile ilgili 220 v çalışan 12cmx12cm bir fan buldum (belki bilginiz vardır) ama yüksek devirli ve çok kuvetli çalışmayı tamamladığımda resim ve sonuçları ekleyeceğim.

saygılarımla

Ekli dosyayı görüntüle 29962

Ekli dosyayı görüntüle 29963

Performansı gayet başarılı sanırım iyi oldu :thumbsup:

Selamlar

60 lt dünya dönmeye devam ediyor 

herhangi bir sorun yok 

haftalık su değişimlerini 2 hafta da bir e indirdim ca tüketimi biraz fazlalaştı diğer veriler tank oturmaya başladığından beri hemen hemen aynı. 

10 gün tatil dönüşü tank hiç kurcalanmadığı için mercanlar daha bi şişmiş ve daha bi canlı renkleredeydi sadece camlarda normal yosunlaşma vardı

hatta ps ne zaman durmuş bilemiyorum geldiğimde çalışmıyordu motor sıkışmış yeniledim daha yeni çalıştırdım 

soracağım : ps toplama kabına 1 haftalık sürede pek birsey doldurmuyor ama toplama kabının boğazı anormal derecece kirleniyor siyaha yakın kahve bir çamur gibi ama bu çamur eskiden kap ta olurken boğazda yapışıp kalıyor bunu pek anlayamadım ????

hep resim yerine birada video paylaşmak istedim olumlu olumsuz bütün yorumlarınızı beklerim sevgiyle kalın 

saygılarımla

Maşallah çok güzel gözüküyor tankınız.
Ps iniz kuru topladığı için boğazda birikiyor, ayarını yapıp köpüklerin biraz daha yukarıda patlamasına izin verirseniz daha sulu toplayacak ve kabında birikmeye başlayacaktır.

Sent my iPhone using Tapatalk

Maşallah çok güzel gözüküyor tankınız. Ps iniz kuru topladığı için boğazda birikiyor, ayarını yapıp köpüklerin biraz daha yukarıda patlamasına izin verirseniz daha sulu toplayacak ve kabında birikmeye başlayacaktır. Sent my iPhone using Tapatalk
Cevap için teşekkürler

aslında ps ayarım aynı sadece pompa sıkıştıktan sonra nasıl olmuşşsa yanmamış temizleyip sirkeli suda beklettin çalıştı fakat sanırm pompanın debisi değişti o yüzden eski ayar sapıttı sanırım.

Merhaba sevgili dostlar,

Yeni bir dizayn ve yeni bir aydınlatma ile yola devam ......

Gökhan kardeşimin hediye ettiği seramik kayalar ile bütün tankın kayalarını değiştirdim buradan Gökhan a tesekküleri borç bilirim

Hazır el atmışken ufak tefek sps demeleri de yapayım dedim ve zetlight armatürümün kasası içersine herbiri 3v olmak üzere;

3 adet 22,000 - 1 adet 30,000 ve 1 adet 6500 klv olmak üzere beyaz led.kombinasyonu6 adet royal blue 5 adet blue 1 ad red ve 1 adet purple olamk üzere 2 ayrı dim de yeni bir armatür hazırladım

Resimleri sizlerle paylasıyorum olumlu yada olumsuz hertürlü yorumlaranızı beklerim

Sevgiyle kalın

Ekli dosyayı görüntüle 31446Ekli dosyayı görüntüle 31454Ekli dosyayı görüntüle 31455Ekli dosyayı görüntüle 31452Ekli dosyayı görüntüle 31453Ekli dosyayı görüntüle 31450Ekli dosyayı görüntüle 31451

hey maşallah . :clap: Nazar değmesin abi. :thumbsup: Bu arada satarsan komple alırım canlılar dahil. Ama nakliyesi sana ait  :D

Hakan Bey merhaba,

Çok şık görünüyor, elinize sağlık, başarınızın daim olmasını dilerim.

Armatür modifikasyonunu nasıl yaptınız? Ledleri nereden temin ettiniz? 3w ledler çok ısınır, soğutmak için ne yapıyorsunuz? Dim ayarını ne şekilde sağladınız? SPS leri, doğal olarak ışık kaynağına yakın koymuşsunuz, tepkileri nasıl?

Çok soru oldu ama lütfedip cevaplarsanız ve hatta modifikasyon aşamalarının görselleri de varsa paylaşırsanız sevinirim.

İşlerinizde kolaylıklar dilerim 

Saygılarımla 

Feza Hokkacı 

Merhablar,

iyi dileklerinizden dolayı teşekkürler.

Armatür modifikasyonu ile ilgi malesef resim yok elimde kısaca dilim döndükçe diyebileciğim:

Zetlight ın pcb sine bağlı siyah bir alüminyum soğutucu var armatürün içini sökünce zaten direk 2 ye ayrılıyor bütün tesisatı söküp sadece kasa ve alüm.soğutucuya kendi seçmiş olduğum kombinasyonu seçmiş olduğum  6 lı pbc lere lehimleyip zetlight ın soğutucusuna termal macun ve vidalama ile monte ettim.

soğutucunun üstte kalan kısmına da soğutucu ile fan arasında 2,5 cm kalacak şekilde özellikle cooler master 120x15 2000rpm fan taktım

ledleride meanwell driver ile besledim hem stabil hemde cok fazla ısınma olmuyor ve dimlenebilen bir driver direk 220 den de dimleniyor.

dimlemeyi canlıların durumuna göre ayarlıyorum zaten beyazlar ve kırmızılar dimleniyor şu an bende maviler sabit.

ledler : bridgelux 22,000 klv

biridgeluc blue royal blue red deep red purple actinic grren  ne ararsanız diyelim

epistar :30,000 klv 

dirver olarak sadece meanwell 

hatta gün simülasyon led ısısan duyarlı fan kontrol vs..... 

perpa ticaret merkezinde 

zaten sadece bu işi yapıyor.

canlıların bu kombinasyona tepki şu an için mükemmel fakat deneme yanılma yoluyla ledlerin kombinini değiştirerek daha mükemmel sonuçlar alınabilir mesela ben 2 adet actinic ve 1 ad uv  eklemeyi düşünüyorum.

saygılarımla

teşekkürler

Hakan Bey,

Cevaplar için teşekkür ederim, armatürün mevcut halinin farklı açılardan birkaç fotoğrafını ekleyebilir misiniz.

Saygılarımla 

Feza Hokkacı 

Hakan Bey,

Cevaplar için teşekkür ederim, armatürün mevcut halinin farklı açılardan birkaç fotoğrafını ekleyebilir misiniz.

Saygılarımla 

Feza Hokkacı 
seve seve fakat halen şirketteyim akşam yollarım ok.

Tamam, teşekkür ederim .

İyi akşamlar.
Merhaba,

Ekli dosyayı görüntüle 31457Ekli dosyayı görüntüle 31458Ekli dosyayı görüntüle 31459

2.resimde armatür bütün royalblue ları kapalı hali. sadece beyazlar ve purple ve red  çaşıiıyor

kenarlarda 1 w lık samsung blue var onlar gün doğumu ve batımı sırasında çalışıyor o da perpadan temin ettiğim bir ürün

dim ise resimde göründüğü gib.....

40X40X40 Bütün royalblue lar kapalı (gittiğimde kapalıydı müdahale etmek istemedim) 6 adet açık 3 v royal  ve 5 adet 3 v blue hayal edin üstüne  :)

sadece beyazlar 22000-30000-6500 klv 

red purple  açık 

kenarlarda 1 w lik normal samsung blue lar   bu şekilde 

Ekli dosyayı görüntüle 31460

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri