Keşfet

Live Large In A Small Space

Hakan Bey,

Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı 

Merhabalar nano muhteşem olmuş elinize sağlık. Aydınlatmada kaç adet led var, renk tonlarına göre sayılarını verebilir misiniz.

Saygılarımla.

Merhabalar nano muhteşem olmuş elinize sağlık. Aydınlatmada kaç adet led var, renk tonlarına göre sayılarını verebilir misiniz.

Saygılarımla.
Tesekkurler

Led dagilimi soyle 1 w lik 19 adet samsung 3 lu bar led panel  sadece blue

3 w lik 3 adet 22,000klv beyaz

3 w lik 2 adet 30,000klv beyaz

3 w lik 1 adet 6500 klv beyaz

3 w lik  6 adet royal blue

3 w lik 1 adet red ve purple

Eywallah hocam çok sağol bilgiler için

Çok güzel olmuş yeni tank, hayırlı olsun :)

Hakan abi gönder su tankı bana ya. Hediye falan ederim dersen arabaya atlar gelirim h.sonu  :D

Valla bu nano adama nano yaptırır:)

Selamlar,

Çoktandır birşey paylaşmıyordum........genel olarak nano iyi durumda  canlılar çok büyüyor ve biraz elleri kolları fazla uzamaya başladı birbirlerine doğal olarak sataşıyorlar.Bu arada benim çözemediğim mg de cok büyük bir düşüş yaşanmıyor şöyle ki mg 1 ayda 1380 den 1320 ye anca düşüyor fakat kh 64 lt suda haftada 35 ml dozlamak zorundayım anca 7,6-7,8 kh da sabitliyebiliyorum ca ise haftada 10 ml yeterli geliyor

Kh için değişik yorumlarınzı beklerim 

sevgiler

söyle bir ortaya genel görüntü olsun 

Ekli dosyayı görüntüle 34977Ekli dosyayı görüntüle 34980

Aynı ölçüleri benim akvaryuma uyarlarsak, 50 cm lik birkaç kat plate olduğunu hayal ettim. :)  Bu durumda KH düşüşü çok normal... Oturmuş tank işte :thumbsup:  Bende yakın zamana kadar Coralinler oluştuğu için, MG deli gibi harcanıyordu, CA sabitti. Yeni yeni MG tüketimi normale dondu, CA yavaş yavaş düşmeye başladı.

Tüketim bu şekilde bozulmadan gidiyorsa, tuzunu değiştir bence, su değişimleri ile dengele, katkıyla uğraşma... Aşağıdaki tuz değerlerini webden yeni toparladım. 4-5 kilo kent tuz var MG düşük CA ve KH yüksek diye kullanmıyorum, istersen deneme için verebilirim. Ben şu an Tropic Marin Pro Reef kullanıyorum. 

5MOyYL.png

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aynı ölçüleri benim akvaryuma uyarlarsak, 50 cm lik birkaç kat plate olduğunu hayal ettim. :)  Bu durumda KH düşüşü çok normal... Oturmuş tank işte :thumbsup:  Bende yakın zamana kadar Coralinler oluştuğu için, MG deli gibi harcanıyordu, CA sabitti. Yeni yeni MG tüketimi normale dondu, CA yavaş yavaş düşmeye başladı.

Tüketim bu şekilde bozulmadan gidiyorsa, tuzunu değiştir bence, su değişimleri ile dengele, katkıyla uğraşma... Aşağıdaki tuz değerlerini webden yeni toparladım. 4-5 kilo kent tuz var MG düşük CA ve KH yüksek diye kullanmıyorum, istersen deneme için verebilirim. Ben şu an Tropic Marin Pro Reef kullanıyorum. 

5MOyYL.png
Selam Burcu

aslında ben her kova bitişinde tuz markamı değiştiririm kent hariç Türkiye'de satılan bütün tuzları kullandım ve bu kh olayı son 2 aydan beri çoğaldı muhtemel sebep gelişim diye düşünüyorum(ca ve kh için 2 ayrı marka testle sağlamasını yapmaya başladım normal mi diye :)   en son tropik marin bitiridim çok menun kaldım şu anda reef royal denemesi yapmaya başlıyorum bakalım olumlu olumsuz paylaşırım.

Canlılar nerdeyse 3 senedir benle palet ve milka 1 seneye geçiktir tankta, hatta lps ler artık sığmayacak kadar açıyor 40x40x40 için boyutları fazla olmaya başladı birde resmin arkası da dolu kayaların arkasında da mercanlar var palet, zoa .star polip acan mantar artık kendi kendilerine sıçrıyorlar 

İlgin için teşekkürler bir ara buluşup tuz içi deneme yapabiliriz 

kendine iyi bak

Maaşallah elinize sağlık 

Merhaba sevgili arkadaşlar,

Uzun zamandır armatürümü değiştirmeyi düşünüyordum ve sonunda bir fırsatını bulup (zaman) tepeden zincirle asma yuvarlak bir armatür yapımını bitirdim.

Yapımda 18 li pcb üzerini 3 ayrı driver la mekanik timer la simüle edile bilen  sabah, öğle, akşam olmak üzere  18x3 w bir dizlim yaptım

dizilim şöyle :bridegelux 6,500 klv 3w beyaz

bridgelux  10,000klv 3 w  soğuk beyaz

bridgelux  22,000klv 3 w soğuk beyaz

bridgelux  6x3 w blue 460-475 nm

bridgelux 6x3 w royal blue 445-455 nm

bridgelux  1 adet 3w super actinic 420 nm

bridgelux  1 adet 3w uv led 420 nm

bridgelux  1 adet 3w kırmız 610-630 nm

6 lı gurp olarak 3 adet meanwell lphc 18w driver ve 2 adet manuel led dimmer kullandım. 

Resimleri paylaşıyorum olumlu olmusuz yorumlarnız için teşşür ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 35350Ekli dosyayı görüntüle 35351

Hakan bey merhaba,

Çalışma başarılı olmuş ama yorumu bizim yerimize altında duran canlıların yapması daha doğru olur. Renklenmeleri-gelişmeleri size bu cevabı verecektir. Armatür ile ilgili bir yorumda bulunabilmek için en az 3-6 ay kadar canlıları gözlemlemek gerek. Daha önceki armatürü de kendiniz modifiye etmiştiniz-yapmıştınız ve başarılı bir sonuç almıştınız, bu armatürde de benzer bir sonuç olacağını düşünmekle birlikte son söz canlıların.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Hakan bey merhaba,

Çalışma başarılı olmuş ama yorumu bizim yerimize altında duran canlıların yapması daha doğru olur. Renklenmeleri-gelişmeleri size bu cevabı verecektir. Armatür ile ilgili bir yorumda bulunabilmek için en az 3-6 ay kadar canlıları gözlemlemek gerek. Daha önceki armatürü de kendiniz modifiye etmiştiniz-yapmıştınız ve başarılı bir sonuç almıştınız, bu armatürde de benzer bir sonuç olacağını düşünmekle birlikte son söz canlıların.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı
Feza bey merhaba,

Güzel  ve anlamlı yorum için teşekkürler :thumbsup: canlıların  vereceği tepkinin sizin de belirttiğiniz gibi olumlu olacağından süphem yok  ;)

Led leri aldığım tedarikçi firma zaten özellikli ve (techkon spectro drive )cihazıyla tek tek spectrum,par,lümen değerlerini inceleyip piyasa malı çin ürünleri dışında led satışı yapıyor ve kombinasyonu özel tavsiye ediyor.

benim yorum merakım 40 cm lik küp bir akvaryumda yuvarlak ve asma armatür şekli örtüşmüş mü diye merak ettim.

ilk başta yadırgamıştım ama şimdi gözüme güzel görünüyor  :)

Saygılarımla

Hakan bey merhaba,

Yeni bir nano akvaryum kurmayı düşünüyorum bana böyle bir tankın toplam maliyeti ne kadar olur.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hakan bey merhaba,

Yeni bir nano akvaryum kurmayı düşünüyorum bana böyle bir tankın toplam maliyeti ne kadar olur.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Öm gönderdim

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri