Keşfet

Yeşil Saçak Yosunlarım

Valla Burak biliyon bu konular tam bilinmiyor belki doğada yedikleri bi canlıdan elde ediyorlardır yada başka bi metabolik işlem vardır. Benim bildiğim en iyi D vitamini güneş ışığıdır vücut ışıkdan aldığı enerji ile metabolik olarak üretiyor galiba ama C vitaminide mutlaka bi şekilde okyanuslardan vardır herhalde

Valla Burak biliyon bu konular tam bilinmiyor belki doğada yedikleri bi canlıdan elde ediyorlardır yada başka bi metabolik işlem vardır. Benim bildiğim en iyi D vitamini güneş ışığıdır vücut ışıkdan aldığı enerji ile metabolik olarak üretiyor galiba ama C vitaminide mutlaka bi şekilde okyanuslardan vardır herhalde
Herhalde biyolojik olaylar zinciri sonucu...

Aslında bir formül varsa şu kadar litreye önerilen c vitamini, yüksek doz ve düşük doz olarak yazabililsek, pek çok hobicimiz güvenli bir şekilde (canlı kaybına maruz kalmadan) denese...

Şahsen denemeyi düşünüyorum ama dozajda hata yapmak iyi olmaz herhalde...

Linkte tedavinin kaç gün süreceği ve lt başına önerilen mg ler var, bazı mesajlarda ise gallon başına veriliyor. gallon la litrenin aynı olmadığını sölemek faydalı olur. Ayrıca C vitamini dendi diye Sandoz un c vitamini değil yani elimizdeki herhangi C vitamini olmaz. En güvenlisi ph buffer lı brigtwell in ürünü yada maliyet önemli ise eczanelerde satılan estervit-c isimli ilaç olacaktır. Ama genede önerilen dozların yarısında başlamak önemli. Ben dediğim gibi dino ve bubble alg sorunundan böle kurtuldum. Zoantidlerde ise inanılmaz bi performans yakalamıştım ama artık ne yazıkki zoantid yok bende :(

Abi ilk işim estervit-c almak olacak bu akşam.Bryopsis e de etkisi var mı? mesela 10 Litrede kaç mg/ lt kullanılıyor?Hakikaten zoantidlerin renklenmesi böyle mi? Başka böyle güzel renklenen lps yada yumuşak mercan türü var mı?

Bende bilim ilacin estervit-C urununu kullaniyorum sorun olmadi simdiye kadar (8 aydir)...

Burak verdiğim linkin 20 ve 23ncü sayfalarında C vitaminin ne denli önemli olduğundan bilimsel makalelerde bahsedilmiş. Özelliklede fotosentetik canlılar için en önemli şeylerden biri olduğu, içlerindeki hücrelerde yüksek oranda C vitamini ihtiva ettiği vs vs . İngilizcem fazlasıyla kırık bişeyi tercüme etmem saatlerimi alıyor. Antioxidan olduğu için toksik oxidanlarımı temizliyor , oxidide edip başka bişi yapıyor tam çözemedim ama benim uygulama listemde en baştaki yöntem.

Deniz verdiğim linke göz atarsan bazıların Bryopsis e çözüm bulmuş bazıları bulamamış dediğim gibi ingilizcem zayıf :(

ben sump çıkışına fosfat giderici koyayım.

linklerdeki canlılara bayıldım desem yeridir.

Burak verdiğim linkin 20 ve 23ncü sayfalarında C vitaminin ne denli önemli olduğundan bilimsel makalelerde bahsedilmiş. Özelliklede fotosentetik canlılar için en önemli şeylerden biri olduğu, içlerindeki hücrelerde yüksek oranda C vitamini ihtiva ettiği vs vs . İngilizcem fazlasıyla kırık bişeyi tercüme etmem saatlerimi alıyor. Antioxidan olduğu için toksik oxidanlarımı temizliyor , oxidide edip başka bişi yapıyor tam çözemedim ama benim uygulama listemde en baştaki yöntem.

Deniz verdiğim linke göz atarsan bazıların Bryopsis e çözüm bulmuş bazıları bulamamış dediğim gibi ingilizcem zayıf :(
zaman bulup adam gibi okuyamadım halen, şöyle bir bakınca pek de bişey yakalanmıyor...

canlılara renk vermesine aklım yattı, kondisyonlarını arttırmasına da kafam yattı, bir türlü çakozlayamadığım mevzu, yosunu nasıl yok ediyor ? yani yosunun hoşlanmadığı bişey yapıyor olmalı veya sudaki nutrientlerin canlılar tarafından absorbe edilmesini arttırıyor olabilir :huh:

yarın gün içinde bir hatim edeyüm bahalım... :rolleyes:

Ben Zoanthidlere etkisini gordum fakat sakal yosunlarla ilgili herhangi bir gozlemim olmadi...

Benim sakal yosununa karşı denemem olmadı ama tek hücreli ve zehirli olan ateş algleri sınıfından dinoıflagettese karşı biçok metod denememe rağmen çözüm olmayan durum C vitamini tedavisi ile 14 günde ortadan kalktı.

Burak ingilizcem yetmiyor ama anladığım oxidikasyon gibi bi etkisi var ve nutrientleri okside ederek yada algdeki hücrelere zarar vererek bu etkisini sağlıyor galiba :) keşke ingilizcem yeterli olsaydı da anlatabilseydim durumu:) Ama C vitamini küründe dikkat edilmesi gerekenlerden biri aktif karbon olmaması ve varsa ozon cihazı kapatılması bunlara mutlaka dikkat edilmeli

aquafina yı da oluyor diye duymuştum

Bende epeydir yosun sorunu yok ancak tank 1 senesini aştığı için ve düzenli zoo besleme yaptığım için kumlar biraz kararabiliyor.

Dün akşam Grotech fosfat tutucu media ile beraber Grotech reaktörü devreye aldım. Bakalım performans nasıl olacak.

Eskiden Seachem Seagel kullanıyordum. Şimdi çıkarrtım.

Bu arada tüm canlılar için C vitamini çok önemli bir vitamin ancak dozlama çok önemli çünkü çoğu zehir etkisi yapar.

Dozlama, kullanım ve sonuş ile ilgili tam ve ayrıntılı bilgi verebilecek arkadaş varmı?

Verdiğim link oldukça gerekli bilgileri içeriyor. Biraz araştırma yapmak balıklama atlamamak lazım bence o yüzden biraz inceleyelim :)

Yahu koca site de ingilizcesi olan yok mu?

Litrede kaç mg/lt estervit-c kullanmalıyız güzel renklenme ve yosun sorununa çare için?

Çeviri olarak değil ben bu denemiş ve test etmiş bir kişiden ayrıntı almak istiyorum forumda.

Ben daha önce yazmıştım. Dinoflagettes için denemiş ve tedavi sonucunda bu lanet şeyden kurtulmuştum ama o zamanki derdim renklenme vs vs olmadığı için ki zaten olsada daha önceki kurtulma metodlarımda 18 parç sps öldüğü için renklenecekte bişi yoktu :) dino sorunundan kurtuldum ama özellikle poliplerde çok iyi performans gösteriyor. Şuan daha önce yazdığım gibi 1 lt başına 2.5 mg C vitaminini haftalık uyguluyorum şuan için sonuçlardan oldukça memnunum.

Kurtulduğum sorundaki tedavi miktarı ise şu idi

1nci gün 5mg

2nci gün 10 mg

3ncü gün 15 mg

4ncü gün 20 mg

5nci gün 25 mg

6ncı gün 30 mg

7nci gün 35mg

8nci gün 40 mg

9ncu gün 45 mg

10ncu gün 50 mg

11nci gün 50 mg

12nci gün 50 mg

13ncü gün 50 mg

14ncü gün 50 mg

Ben kullanırken benim ph ve orp kontrol cihazım vardı yani bu değerler devamlı kontrol altında idi. Zaten c vitamini tedavisinin 4ncü gününde ps performasıda baya bi artmıştı sanırım ölen tek hücreli yosunların sisteme getirdiği yükleri topluyordu. Bu arada belirttiğim mg ler litre başına yani sisteminiz 100 litre ise 100*5=500 mg c vitamini kullanacaksınız gibi

Moderatör tarafında düzenlendi:
1 lt başına 2.5 mg C vitaminini haftalık uyguluyorum

100*5=500 mg c vitamini kullanacaksınız gibi
estervit c formunda düşünürsek, lt başına kaç kapsül oluyor 2,5mg ?

Teşekkürler bilgiler için ayrıca ...

estervit-c bi kapsul 645 mg kalsiyum askorbat içerir ama bu miktar 500 mg C vitaminine denk gelir. Benim su hacmim 750 lt. 750*2,5=1.875 mg yani 3 tam kapsul 1 yarım kapsül atıyorum. Yarım kapsulun tam gramajına bakmıyorum bakma şansım olsada o kadarda uğraşmak istemiyorum :)

estervit-c bi kapsul 645 mg kalsiyum askorbat içerir ama bu miktar 500 mg C vitaminine denk gelir. Benim su hacmim 750 lt. 750*2,5=1.875 mg yani 3 tam kapsul 1 yarım kapsül atıyorum. Yarım kapsulun tam gramajına bakmıyorum bakma şansım olsada o kadarda uğraşmak istemiyorum :)
Çok güzel bi açıklama olmuş, bir de nasıl eklediğimizi sorsak , yani ezip toz halinde suya karıştırıp mı döküyoruz ? direk tanka mıekliyoruz toz gibi suyun üstüne dökerek ?

Bir de ben bir ara grip için almıştım estervit c, sanırım yerli bir ilaç firmasının, turuncu bir kutuda satılıyordu

mavi veya yeşil yazıyla ester-vit C diye yazıyordu kutuda, hatırladığım kadarıyla haplar kapsül içinde toz değilde sert hap formunda idi...

Ester-C hap halinde direkt sumpa atabilirsiniz

Konu görüntüleyen kullanıcılar