Keşfet

Yeşil Saçak Yosunlarım

Yok yosun bu yüzden değildir. Başka sebepleri vardır. Hevesinizi kırmış gibi olmayayım da...
Ne demek hakan ve bahadır bey... Yanlışımı düzeltiğiniz için teşekkürler...

Ben genede su değişimlerimi yapayım. :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ne suyu kullanıyorsunuz?

Ben esenyurtta oturuyorum firuzköy tarafındayım. Bakkaldaki damacana sudan kullanıyorum.

damacana su turkuaz olmalı, yoksa çok bi anlamı yok, neden ?

çünkü turkuaz reverse osmose su...

Ayrıca nestle uygun (bu benim tavsiyem), 1 yıldır nestle kullanıyorum, herhangi bir tür yosunum yok.

Erikli,Pınar, ve birkaç su daha denendi, 1 günde yeşermeler oldu...

o zaman bulunduğum bölgedeki marketleri bir gezeyim nestle veya turkuaz varmı bakayım...

Ben size RO cihazı almanızı öneririm. Uzun vadede suya harcayacağınız para RO cihazından çok daha tuzlu olacaktır. Belki ilk başta bütçeyi zorlayabilir ama inanın değer.

Birşey daha sorayım. Özel güçlü evler için su arıtma cihazları oluyor. Fiyatları 1.000 ytl den başlıyor... Onlardan alıcam ilerki zamanda fakat bunun suyunu akvaryumda kullanabilirmiyiz?

350 ytl ye bırakın evin ihtiyacını 700 lt lik akvaryumun bile ihtiyaçlarını giderip bi de yan komşularınıza su servisi yapabileceğiniz tonlarca ro varken 1.000 ytl vermek isterseniz bişi diyemem tabi :)

benim bi akraba almıştı evine. suyunu içtim çok harikaydı. bakkaldaki damacana sudan bile daha harikaydı o bakımdan dedim..

Bendekinide içiyoruz :) tds değeri üstündeki membranla 1 çıkıyor ki mixbed yok yani şunu demek istiyorum bişi pahalı ise çok iyidir diye bişi yok

Anladım devrim bey bilgi için teşk..

Cemil bey ayrıca yeşil saçak yosunu fosfattan çok nitratla ilgileniyor. Biara fosfat testim min değerde çıkmasına rağmen nitratım 20 lerde iken bi türlü bitmek bilmiyordu ne zmaan nitratım azaldıyosun mosun kalmadı. Şahsi kanaatim yeşil renkler nitrat kahverengi renkler fosfat+silikatla alakalı. Tamamen benim gözlemim budur bilimsel değildir :) eğer sistemde fosfat yüksekse phosguard la hızlı bi şekide yokedip demir bazlı larla devam etmenizi öneririm.

Devrim aslında bu mantığı tam tersi şekilde de işletebilirsin. Hairy algler ortamdaki fosfatı bitirdikleri için fosfat sıfır çıkmış olabilir.

Nitrat veya fosfat birisi sıfırlanana kadar diğerini de kullanıyorlar. Hangisi bittiyse o değer sıfır, diğeri yüksek kalıyor :D

Tek bir maddeye bağımlı değiller yani :) aslında işin içinde demir ve potasyum , hatta fazla miktarda eklenen trace elementler varsa onları da katmak lazım :) Öyle tek bilinmeyenli bir denklem olarak görmemek lazım .

Osman sistemde 500 ml rowa, 1 lt de phosguard varken hemde yeni iken tropic marine fosfat testi en minimum değerde çıkmıştı 1 haftada azalma olmayınca nitrattandır diye düşündüm reef central dede öncelik nutrient diyordu ilk önce fosfat, eğer sistemde fosfat yoksa nitrat mutlaka elimine edilmeli gibi bişeydi o zaman okuduğum bende bunu yaptım nitratı aşağı çekince hepsi kayboldu. Bu arada C vitamini tedavisi birçok yosun sorununa da çözüm oluyor test edildi onaylandı :)

Nassı oluyo bu c vitamini tedavisi ?

Reef centralde tam bi uygulama dozajı var hangi gün lt başına kaç mg c vitamini eklenmesi gerektiği ile ilgili özellikle zoantidlerde inanılmaz sonuçlarda var. lps sps grubunda fena olmayan değerlerde var ama yurtdışı da bizim millet gibi c vitamini diyince tonla c vitamini dökülüyor akvaryuma ve ani redox ph düşüşünden btün canlılar telef oluyor. buffer lı c vitaminleri satılıyor yurtdışında ülkemizde sadece brightwell firmasının ürünü var. Ben eczanelerde satılan estervit-c yi kullandım ve dino sorununda kökünden kurtuldum. Şuan bile tam kür olmasa bile haftalık akvaryuma lt başına 25 mg c vitamini ekliyorum ve sps lerde durum fena değil süperman montimdeki beyazlamayı çok ama çok yavaşlattı. İsteyen olursa direk linki koyabilirim reef deki

Koy koy, okuyup öğrenelim.

Link bu

Resimler yukardaki linkten alınmıştır belki görüpde bakılmazsa diye en azından görerek görülürse daha çok ilgi uyandırılabilir diye düşündüm :)

Buarada yukarda 25 yanlış yazmışım 2.5 mg yazacaktım :)

Önceki

Sonraki

Önceki

Sonraki

Hepsine ok de, bu canlılar geldikleri yerde C vitaminini nereden buluyorlar ? :D

Konu görüntüleyen kullanıcılar