Keşfet

Zeolit Reaktörü Ve Başlangıç Araştırmaları

Abi o motor işini hallederiz.burda bulduğumu motorun üreticisine kodu gönderip konuşuruz teknik elemanları ile .

Ama katkıların devamlılığı konusu sürekli söylüyorum ama ciddi bir durum tankınıZın şuanki durumunu değil 1-2 yıllık emekden sonra tabak kadar olmuş derin su aceo kolonileri varken ürün bulamadığınızı düşünün işte ozaman tablo çok acıklı olmazmı sizcede.

Bu arada zeovit media hakkında söyledikleri bana çok inandırıcı gelmedi .

Coralx den Cihan bey kendi zeolix ürünü ile zeovit arasında bir karşılaştırma yaparsa çok faydalı olur kanımca hem sürekli bulunan bir ürün hemde yerli olması güzel bir durum.

zeolit-cuvalda.jpg
25 Kg

25 kg. Çuval, toz   : 16.90 TL  (KDV ve Nakliye hariçtir ! ! ! )
İş tuzlu suya gelince fiyatlar da neden tuzlu hale geliyor anlamak mümkün değil? Birleşip bir çuval zeolit alsak mı :) ne dersiniz?

zeolit-cuvalda.jpg

25 Kg

25 kg. Çuval, toz   : 16.90 TL  (KDV ve Nakliye hariçtir ! ! ! )

İş tuzlu suya gelince fiyatlar da neden tuzlu hale geliyor anlamak mümkün değil? Birleşip bir çuval zeolit alsak mı :) ne dersiniz?
İlker bey bunu geçende bende başka bir forumda gördüm ama yanlış hatırlamıyorsam bu taş tuzlu suda potasyumuda emiyor . Bildiğim kadarı ile diğer ürünlerde potasyum emmesini engellemek için bazı işlemlerden geçiriliyor medya

İlker bey bunu geçende bende başka bir forumda gördüm ama yanlış hatırlamıyorsam bu taş tuzlu suda potasyumuda emiyor . Bildiğim kadarı ile diğer ürünlerde potasyum emmesini engellemek için bazı işlemlerden geçiriliyor medya
Onur Bey, mutlaka diğer ürünlerin farkı vardır ama işin içine hobi girince fiyat da neredeyse 40 kat artıyor. KZ'nin ürünü için 6-8 hafta arası değişim gerektiği yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Dolayısıyla tüketimi de fazla olan bir malzeme. Benzer bir malzeme kullanıp potasyumu da ayrıca biraz daha fazla dozlamak bile düşünülebilliriz aslında.

Evet haklısınız zaten Zeovit kullanan bir arkadaş bana Kent marin tuz önermişti potasyum oranı fazla olduğu için.

Malesef adında akvaryum geçen herşeyin fiyatı 40 katı o kadarki geçen karaköyde plexi kestiricem adam akvaryum arkasınamı abi diyip 3 katı fiyat söyledi :)

Bu durumda Zeovit marka zeolitte potasyumu tutuyor demek ki :)

Evet haklısınız zaten Zeovit kullanan bir arkadaş bana Kent marin tuz önermişti potasyum oranı fazla olduğu için.

Malesef adında akvaryum geçen herşeyin fiyatı 40 katı o kadarki geçen karaköyde plexi kestiricem adam akvaryum arkasınamı abi diyip 3 katı fiyat söyledi :)
Bu durumda Zeovit marka zeolitte potasyumu tutuyor demek ki :)
Telefondan yazınca üşendim detaylı yazmaya :) Sadece potasyum değil aynı zamanda ciddi miktarda ca sodyum ve manganezde tutuyor.

Şimdi akvaryumda ne kadar eklerim desekde ani ca değişiklikleri iyonik dengemize zarar verir

Ayrıca ca gibi elementleri her daim aynı sabit miktardada tutmuyor medya ömrüne yani doyum noktasına kadar farklı miktarlarda turuyor medya yeniyken fazla sonlara doğru daha az gibi.

Birde tam detayını bilmemekle beraber zeolitin birkaç farklı türü olduğunu okumuştum. Bazı türleri istediğimiz sonuçların cok uzagında işlevsellik göstererek su değerlerinin bozulmasına neden oluyormuş .

Tabiki hiçbirşey olmaz değil aynı koşullarda 4 deneyn kabında 4 ürünü birer ay çalıştırıp suyu analize göndererek sonuçları karşılaştırabiliriz. Ama yaparmıyı derseni kimse uğraşmaz dolayısı ile özellikle sps tanklarında bu bilinmezler hobicileri korkutur ve uzak dururuz.

Diyelimki marin tankımı var ben olsam denemedik şey brakmam açıkçası zeolitide denerim votkayıda sirkeyide çiviyide vs.. Ama hassas mercanlar söz konusu olunca ve arkaplanda müthiş bir emek varsa ro suhunu bile 2. Kere test etmeden eklemeyiz akvaryuma sorunda burada başlıyor işte desiğiniz gibi marka ürünler 40 katı para ama denenmiş ve labratuar ortamında etkileri tespit edilerek piyasaya sürülmüş güvenilir ürünler olması nedeniyle alıyoruz.

Ne zamanki hobi bu ülkede yayılır bu tarz testleri yapan insanlar aramıza katılır ozaman bu ürünleri gönül rahatlığı ile kullanırız.

Aşağıdaki linkte çok detaylı olmamak ile birlikte kendi zeolit leri ve zeolitlerin birbirlerinden farkları hakkında biraz açıklama yapmışlar. Eğer Kz nin zeoliti Türkiye'deki stoklarda var ise (ben göremedim) direkt yeni tankta uygulamaya başlayacağım sistemi. 

Bu arada bizim sponsorlarımız da benzer ürün satışı olanlarda Onur Bey'in bahsettiği gibi kendi ürünlerini ve sisteme uygunluğunu da anlatırlarsa "Yerli Malı Türk'ün malı" deyip o kanala yönelmek konusunda ben gönüllüyüm. Hatta severek ayrıntılı şekilde tüm negatif ve pozitif gözlemlerimizi de hep beraber paylaşırız. 

= 55 TL

= 90 TL 

Toplamda motor hariç 150 TL . Programlama yapabilecekler için uygun gibi.  Çeşitli noname markalarda var snaırım uygun fiyata getirebilecek. 

Peki reaktör derseniz onun fiyatıda eklendiğinde 500 TL civarına geliyor. Bu da sadece 1 kg zeolit reaktörü için

Bu videodada servo motorun nasil bağlanacağı anlatılmış.

Abladığım kadarı ile verdiğiniz limkdeki kod bütün makinalarda çalışacak gibi gözüküyor ay sonuna doğru alıp bu denemeyi yapmayı düşünüyorum bakarsınız 500 tl ye otomatik zeovit reaktoru sorunumuz çözülmüş olur

Bugün yabancı bir ile görüştüm internette. O da bana DC Gear Motor kullanmanız daha az masraf ve daha rahat kontrol sağlatır dedi. Ama DC Gear Motor dediği Redüktörlü DC Motor mu acaba? Çünkü benim tankım 1 kg dan fazla zeolit taşımayacak, başlangıçta 800 gr sonra 600 gr a düşüyor. Bunun içinde 1Nm lik bir tork yeter dedi. Bunu da DC Gear motorlar rahatlıkla sağlar dedi. Ancak sormayı unuttuğum şey bunları ters yönlü çalıştırabilir miyiz sorusuydu :)  

KZ nin zeoliti mutlaka farklıdır. Ne bileyim dünya markalarının birbirleri ile anlaşıp beraberce ürünlerini çok maharetli imiş diye insanlara kitlediklerini düşünmek istemem ve sanmam. Zeolitlerin renginin de ne tür maddeleri tuttuğu ile bilgi verdiğini sanıyorum ama hangi renk ne emer bilmiyorum. 

Bir diğer reaktör olasılığı aşağıdaki videodaki gibi Fauna Marin e ait. Bunu da bu yapıyı da Zeovit sistemde kullanabiliriz. Ancak iki motorlu olan bu sistemde bir motor skimmer motoru gibi çalışıyor. Dönen bir motor yok ama hava su karışımı fışkırtarak (nasıl bir tanım yaptı isem :D ) çalkalıyor çakılları. Sicce motorları olan bu sisteminde 2.2 L liği 550 Euro :)

Sistemi incelemek isteyen aşağıdaki kullanım koşullarını okuyabilir. En nihayetinde iki reaktörde aynı işlevi gördüğünden en azından Fauna Marin in deTürkiye distribütörü yok :) Her iki sistemin ithalatı var ama distribütör olmayınca işin garantisi satış sayıların bakıyor. 

Hulusi Bey beni bu konuya yönlendirseydiniz keşke. Şimdi anladım konuyu. Şunları bir inceleyin.

Step motor kullanırsanız hazır sürücüler olduğundan kendiniz kart vs yapmanız gerekmez ve yön olayını sadece yazılımla çözebilirsiniz.

DC Gear kullanırsanız yönü çözmek için simetrik güç kaynağı ve röle kullanabilirsiniz basitçe. Yalnız kısa devre yaptırmamanız gerekli. Röle açılış kapanış zamanlarını doğru ayarlamanız gerekli. Farklı şeyler de yapılabilir ama bu sizin ekip için en kolay yöntem olsa gerek. Zaman ayarı için de bence LCDye falan gerek yok. Bir pot üzerinde voltaj okuyarak zamanı ayarlayabilirsiniz.

Sistem bileşenleri şöyle olur. 

Arduino  $3.27

2 Röleli shield $1.97

Bilgisayar güç kaynağı (5V arduinoya, 12V DC gear a)  en ucuzu 25-30TL    

Bir adet direnç, bir adet potansiyometre. 5TL

Sarf malzemesi 5-10 TL

RTCye ihtiyacınız yok diye düşünüyorum. Sisteme enerji geldiğinde 1 kez çalıştırır hem sistemn çalıştığı görülmüş olur sonra kendisi zamanı sayarak ilerler.

Maliyet sorunuza cevap da olmuş oldu bu durumda.

Açık Kaynak Proje gibi birşey yapmayı düşünürseniz ben de yardımcı olmaya çalışırım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bi üstteki mesajınızı şimdi okudum. Ben de onu önerecektim lakin bu fiyatlat daha cazip geldi. Zaman ayarlı priz işinizi çözmüyorsa eğer  motorlu karıştırma için DC gear daha cazip bence.Mekaniğe yatkın biri daha iyi cevaplar sınırım. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hulusi Bey beni bu konuya yönlendirseydiniz keşke. Şimdi anladım konuyu. Şunları bir inceleyin.

Step motor kullanırsanız hazır sürücüler olduğundan kendiniz kart vs yapmanız gerekmez ve yön olayını sadece yazılımla çözebilirsiniz.

DC Gear kullanırsanız yönü çözmek için simetrik güç kaynağı ve röle kullanabilirsiniz basitçe. Yalnız kısa devre yaptırmamanız gerekli. Röle açılış kapanış zamanlarını doğru ayarlamanız gerekli. Farklı şeyler de yapılabilir ama bu sizin ekip için en kolay yöntem olsa gerek. Zaman ayarı için de bence LCDye falan gerek yok. Bir pot üzerinde voltaj okuyarak zamanı ayarlayabilirsiniz.

Sistem bileşenleri şöyle olur. 

Arduino  $3.27

2 Röleli shield $1.97

Bilgisayar güç kaynağı (5V arduinoya, 12V DC gear a)  en ucuzu 25-30TL    

Bir adet direnç, bir adet potansiyometre. 5TL

Sarf malzemesi 5-10 TL

RTCye ihtiyacınız yok diye düşünüyorum. Sisteme enerji geldiğinde 1 kez çalıştırır hem sistemn çalıştığı görülmüş olur sonra kendisi zamanı sayarak ilerler.

Maliyet sorunuza cevap da olmuş oldu bu durumda.

Açık Kaynak Proje gibi birşey yapmayı düşünürseniz ben de yardımcı olmaya çalışırım.
Çok teşekkürler, benim için Arduino lu basit geçmeli ve sadece programlama gerektiren durum daha uygulanabilir duruyor, çünkü çok beceriksizim ve plug and play versiyonu dışında bana pek bir şey kalmamalı :) Ama bu işten az buçuk anlayan üyelere baya yardımı dokunacaktır. Ben gerçekten bu konuda cahilim. Amerikalı biri ve Amerikan bir online robot malzemesi yapan firma yardımcı olmasa ben bunlarıda bulamayacaktım :)  Adamlara kendimi anlattım bu iş olur mu dedim, motor devresi için aynısını önerdiler. Ama programlamadan kaçamazsın diyede belirtiler tabiki :) Yurtdışı linklerden alışveriş etmiyorum. Verdiğiniz linklerden devrelerden pek anlamam ama motorlar yetersiz kalacaktır. Torkları düşük. Şimdi düşünüyorumda yazdıklarınızı bir bilen okuyunca nasıl anlıyordur diye. :) Güzel öneri, Kocaelili arkadaşlardan atak bekliyorum Hüseyin beyin önerisine. Yapabilir miyiz? 

Kocaeli , Gebze , elektronik, servo, dc deyince Erhan'a bir orta yapasım geldi :)

Bir diğer sorum ise; L298 kartı ile Dc motoru istediğimiz gibi çalıştırma şansımız oluyor mu? Ek olarak ne tür Arduino takılmalı ?

Konu görüntüleyen kullanıcılar