PWM'i Raspi ile üretmeyi düşünüyorum. Yazılımcı bir arkadaşım ile bu konuyu uzun uzun tartıştık. Bir kaç avantaja sahip görünüyor Raspi. Öncelikle Python gibi esnek bir dili kullanma şansı veriyor sanırım, Arduino'dan farklı olarak mini bir bilgisayar olması onu esnekleştiriyor, en basitinden bir usb wi-fi modülünü kolayca takıp kullanma şansı veriyor (hem fiyat hem de kolayca wi-fi özelliği katabilmek güzel), bu projeden bir şekilde vazgeçersem elimde pek çok amaçla kullanabileceğim mini bir bilgisayar ünitesi kalmış olacak ki fiyatı da sadece 120 tl civarında. Sizin değerlendirmeniz farklı biliyorum ama bence Arduino'ya mesele wi-fi özelliği katabilmek için maliyet biraz fazla gibi, ayrıca Raspi'de doğuştan bir ethernet girişi de mevcut iletişim için. Sizin değerlendirmenizi de bilmek isterim.
Bu arada satıcının online satış mağazasında incelemek istediğiniz ürünün sayfasına girip biraz aşağıdaki "Teknik Bilgiler" sekmesine tıklarsanız ürünün datasheetleri orada oluyor genelde. Örneğin;
bu sayfaya girerseniz dediğim sekmede şu linkte pdf olarak var
Fiyat olarak ben belki de yanıldım. Sanırım 0,50 rakamı doğru da para birimi dolar olmalı. Bir de benim aldığım ledler 1 watt. 3 watt olanlar daha pahalıdır muhtemelen. Tabii rengine göre de değişiyor mesela UV lambalar daha pahalıca. Oradaki kısıtlı sohbetimde akvaryum hobicilerine çok satış yaptıklarını bu işleri iyice öğrendiklerini de söylediler. Ofiste bir tatlı su akvaryumu da mevcut bunu da ilave etmem lazım
Saygılarımla..