Keşfet

Mega-powerful Nitrate And Phosphate Remover...

selam arkadaslar,

bu sistemi uzun zamandir kullanan ve tavsiye eden var mi aranizda acaba?

derin kum yatagi ile kullanan var mi acaba?

burda sineklik suya dikmi duracak acaba? dik durursa su belli bi süre sonra şişme yapmazmı? Bende bu sistemi hiç bilmiyorum enteresan güzel bişeye benziyor
benim kurduğum önce dik duruyordu sonra sinekliği komple saklama kabına yatay olarak yerleştirdim ışığı direk üstüne bağladım bence daha verimli çalışıyor

dik durması önemli değil ;

tamamen suyun içindede kullanılabilir benim şu an öyle...

benim kurduğum önce dik duruyordu sonra sinekliği komple saklama kabına yatay olarak yerleştirdim ışığı direk üstüne bağladım bence daha verimli çalışıyor dik durması önemli değil ;

tamamen suyun içindede kullanılabilir benim şu an öyle...
Benim sineklik yosun tutmaya başladı,fakat olayın ilginç kısmı sinekliğin suyun içinde olan kısmı daha çok yosun tuttu.

Sumpın içindeki elyafında bu kadar çok yosun tutması, sineklik olayının ne kadar gerekli olduğunu düşündürdü. Sadece elyaf ve aydınlatma ile daha başarılı olabilirim gibi geliyor.

img0049q.jpg

Ben sölediğim gibi sineklik direk dik olarak geri dönüşüm borusuna bağlıydı .

sonra orayı iptal edip bi saklama kabı aldım burdan çıkardığım sinekliği yatay olarak kaba yerleştirdim saklama kabını tamamen soba borularında kullanılan metal karışımlı bantla kabladım (tabi dıştan :D ) bölelikle tek lambayla hem daha çok verim alıyorum ayrıca sump ışık görmüyor .Sizede bu şekil yapmanızı öneririm .

Ben sölediğim gibi sineklik direk dik olarak geri dönüşüm borusuna bağlıydı .sonra orayı iptal edip bi saklama kabı aldım burdan çıkardığım sinekliği yatay olarak kaba yerleştirdim saklama kabını tamamen soba borularında kullanılan metal karışımlı bantla kabladım (tabi dıştan :D ) bölelikle tek lambayla hem daha çok verim alıyorum ayrıca sump ışık görmüyor .Sizede bu şekil yapmanızı öneririm .

Bir resim çekip gönderirseniz çok sevinirim. Olay yosun oluşturmak,farkeder mi suyun dışında içinde. Nerde çok yosun oluşturabilirsen orası daha makbul. Anlıyamadığım kısım niye yabancı sitelerde dik olarak veya suyun dışarısında bulundurmaya özen gösteriyorlar ? :blink: :blink: :blink:

resim1t.jpg

resim2n.jpg

Ben bir miktar budama yaptım. Yosun sorunum şu an için akvaryumda sıfır.

Kendi tecrubelerimle tavsiye edeceğim:

Işığın 24 saat yakılmaması (4-5 saat ara oluşumu hızlandırıyor)

4.000 k üzeri lambalar kullanılması

Uygun su akışı bulunana kadar deneme yapılması. Suyun akış hızı verimi ciddi oranda arttırıyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
peki suyu basıcak olan pompanın debisi kaç lt olmalı max ve min olarak..

20090331_222347_yosun1.jpg

20090331_222403_yosun2.jpg

Rutin olarak haftalık budama yapıyorum...

Bir resim çekip gönderirseniz çok sevinirim. Olay yosun oluşturmak,farkeder mi suyun dışında içinde. Nerde çok yosun oluşturabilirsen orası daha makbul. Anlıyamadığım kısım niye yabancı sitelerde dik olarak veya suyun dışarısında bulundurmaya özen gösteriyorlar ? :blink: :blink: :blink:
dik olarak konulmasının tel yüzeyinden su geçişi olduğu için en fazla su akışının sağlanması oluşucak olan yosun tabakasının içinden.dik konulmasının tek sebebi bu.

su dışinda tutulmasının sebebi ise yosunlar fotosentetik bir canlı olduklarından suda bulunma yüzeyini azaltmak.ayrıca denizlerde kayalarda oluşan yosunlara dikkat edicek olursanız su yüzeyinde dalga hareketiyle oluşan yosunl tabakaları daha gür ve daha yeşildir.

bunun da araştırmasını yaptım dediğim gibi tek sebep dışarıdanda(açık havadan) yosunların solunum hareketi yapmaları..

Moderatör tarafında düzenlendi:
dik olarak konulmasının tel yüzeyinden su geçişi olduğu için en fazla su akışının sağlanması oluşucak olan yosun tabakasının içinden.dik konulmasının tek sebebi bu.
su dışinda tutulmasının sebebi ise yosunlar fotosentetik bir canlı olduklarından suda bulunma yüzeyini azaltmak.ayrıca denizlerde kayalarda oluşan yosunlara dikkat edicek olursanız su yüzeyinde dalga hareketiyle oluşan yosunl tabakaları daha gür ve daha yeşildir.

bunun da araştırmasını yaptım dediğim gibi tek sebep dışarıdanda(açık havadan) yosunların solunum hareketi yapmaları..
Katılıyorum çok doğru.Birde su geçişi sırasında telin her noktasına aynı su basıncını sağlamak ve yosunların daha gür çıkmasını sağlar.

Arkadaşlar bende tankımda baş gösteren hafif yosunlaşma sorunu yüzünden 20 cm-25cm ebadında bi sistem kurdum sumptaaydınlatmamda 14w lık masa lambamı kullanıyorum su pompası ise 230lt/h atman ama motor sumpta sistem sumptan biraz yukarda olduğu için motor ve tülün tepesinde kadar olan 35cmlik mesafede suyu yavaşlatıyor umarım yeterli olur bu akıntı..tecrübemi sizlerlede paylaşıcam.1 2 güne foto ekleyeceğim

Sineklik kullanmayın. Silerken sıkıntı olur.

Sineklik haricinde ne tavsiye edersiniz ?

svg...

zımparalanmış ya da asitlenmiş beyaz fayans olmaz mı şeyhim?

Bence düz yüzey iyi olmaz devrimcim,genelde gördüklerimde sineklik tarzı gözenekli malzemeler kullanılıyordu.Ama denemekden biey çıkmaz tabi,dediklerinde denenebilir yani.

sevgiler...

şeyhim kalın taşla zımparalarsak bol pürüzlü bir yüzey elde ederiz aynı işi asitte yapar hem daha dekoratif olur. artı sump a ışık gitmemiş olur

Tavsiye için teşekkürler.Bu arada bu screen'in temizlenmesimi gerekiyor yosun tuttuğunda ben düzenli olarak yosunların kesilmesi azaltılması gerekli diye biliyordum?Aslında anlamamamın nedeni yosun tutsun diye yapmıyormuyuz bunu :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar