Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ps çıkışını 500 ml su şişesi aracılığıyla straforun üzerine verdim. aydınlatma için 7 watt masa lambası kullandım. umarım tutar zira yer kaplamıyor ve sıfır maliyet
serdar bey benim ps ye basan motor aquabee up 1000. çıkan suyu direk köpüğün üzerine verdim. bugün 6.gün ve yeşillendi üzeri. yeşillik biraz daha belirginleşsin koyarım fotoyu. tabi bu işe yaradığını belirtmez. test sonuçları gösterecek işlevini. bu arada strafor suya salınım yapmaz umarım. daha önce sorduğum bazı tecrübeli insanlar yapmadığını söylemişti.
teşk dostum. renk biraz daha kahverengi bir tona döndü. alg oluşumu var. daha önce bahsedildiği gibi ışığı 2-3 saat kapatıyorum. bu arada bununla ilgisi yoktur zannedersem ama nitrat 100 den 30 civarına düştü.
Evde kimsenin olmadığı/olduğu veyaz sizin olmadığınız bir zaman diliminde, elektriklerin bir kaç saat kesildiğini düşünün. Kurduğunuz sistemde oluşan yosunların, kuru kalmsasından dolayı deforme olması/parçalanması gibi durumlardan, elektirk kesintisi sona erdiğinde sisteme yosunlar dahil olucakdır. Ps bir kısmını toplasa bile, bu durum suyunuza zarar verecektir.
Bu ihtimalide göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
teşk dostum. renk biraz daha kahverengi bir tona döndü. alg oluşumu var. daha önce bahsedildiği gibi ışığı 2-3 saat kapatıyorum. bu arada bununla ilgisi yoktur zannedersem ama nitrat 100 den 30 civarına düştü.
Turfta diatom alg oluşumu başladıysa akvaryumun içinde de ciddi oranda vardır sanııyorum. Öyleyse bu çok iyi bir durum değil. Turf tam kapasite de çalışsa yetmeyebilir. Ama fayda sağlayacaktır.
Nitrat durduk yerde birden 100 den 30 a düşmez beraberinde yaptığınız bir işlem vardır. Örneğin sık sık elyaf değişikliği bu düşüşü sağlayabiliyor. Nitrat testini sıklıkla yaparak beraberinde fosfat değerlerinizi de ölçüp bilgi verebilirmisiniz?
volkan bey kesinti halinde 5 saniye içerisinde devreye giren jeneratör sistemi var sitede. o nedenle elkt.kesintisi sıkıntı yaratmıyor. teşekkür ederim uyarınız için.
serkan bey akvaryuma kaya ve kum ekledikten sonra baya bi diatom alg sorunum oldu. halada azalarak devam etmekte. nitrat son ölçüm 20. dün gece.