Keşfet

Herşeyiyle İzmirdeki Deniz Akvaryumcuları

Uzun zamandır tanıdığım burak arkadaşımın açtığı pet shop u gerçekten çok beğendim

bornovalılar çok güzel bir mekan kazandılar her türlü soru ve sorunlarınıza karşılık

verebilecek bir yer hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bu arada Resifbölgesi üyelerinede

özel bir indirim yapar artık bizi kırmaz :)

İzmir Bornova' da Emniyet Müdürlüğü' nün karşısında, siz hayvanseverlere

her türlü evcil hayvan ve malzemeleri ile profesyonel personel ve deneyimli

veterinerimizle hizmetinizdeyiz. (EGE'NİN EN MODERN PETSHOP'U)

Sanat-ı Akvaryum evcil hayvanlar gıda turizm ithalat ihracat san.ve tic. ltd. sti.

Yer:Kazım Dirik Mah. 184 Sok. No:48/A (Emniyet Müdürlüğü Karşısı) Bornova-İZMİR

tel: (0232) 374 0 500 fax: 374 0 600 soru ve görüşleriniz için: 0544 433 17 40 (turkcell)

0544 433 17 39 (vodafone) Burak beyle görüşebilirsiniz..

Uzun zamandır tanıdığım burak arkadaşımın açtığı pet shop u gerçekten çok beğendimbornovalılar çok güzel bir mekan kazandılar her türlü soru ve sorunlarınıza karşılık

verebilecek bir yer hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bu arada Resifbölgesi üyelerinede

İzmir Bornova' da Emniyet Müdürlüğü' nün karşısında, siz hayvanseverlere

her türlü evcil hayvan ve malzemeleri ile profesyonel personel ve deneyimli

veterinerimizle hizmetinizdeyiz. (EGE'NİN EN MODERN PETSHOP'U)

Sanat-ı Akvaryum evcil hayvanlar gıda turizm ithalat ihracat san.ve tic. ltd. sti.

Yer:Kazım Dirik Mah. 184 Sok. No:48/A (Emniyet Müdürlüğü Karşısı) Bornova-İZMİR

tel: (0232) 374 0 500 fax: 374 0 600 soru ve görüşleriniz için: 0544 433 17 40 (turkcell)

0544 433 17 39 (vodafone) Burak beyle görüşebilirsiniz..
Gerçekten güzel bir mekan... İnşallah bizi ciğerci kedisi modundan çıkaracak canlılar getirir..

Gerçekten güzel bir mekan... İnşallah bizi ciğerci kedisi modundan çıkaracak canlılar getirir..

İzmirde yok öyle bir mekan arifim yada ben rastlamadım.Zamanında 1 clarkiye 100 tl paraya satmışlardı şimdi taş olup başmı yaracaklar.Deniz akvaryumundan sırf şu akvaryumcular yüzünden iğrendim.Benden uzak dursunlarda ne yaparlarsa yapsınlar.

İzmirde yok öyle bir mekan arifim yada ben rastlamadım.Zamanında 1 clarkiye 100 tl paraya satmışlardı şimdi taş olup başmı yaracaklar.Deniz akvaryumundan sırf şu akvaryumcular yüzünden iğrendim.Benden uzak dursunlarda ne yaparlarsa yapsınlar.

Abi baya dolusun biliyorum ama yeniyi denemekte fayda var...

Uzun zamandır tanıdığım burak arkadaşımın açtığı pet shop u gerçekten çok beğendimbornovalılar çok güzel bir mekan kazandılar her türlü soru ve sorunlarınıza karşılık

Bende Burak'ın açtığı yeri çok beğendim. Çok temiz, çok düzenli ve bir o kadar da sağlıklı canlılar satıyor.

İlk gittiğimde açılış fiyatları diye fiyatlar ucuzdu ama son durum nedir bende bilmiyorum.

Foxface ve blue tang arıyanlar varsa eğer Gordon Petshop'da var.Blue tang s boy,foxface de m boy diyebilirim.Çok ufak değil..
nerde bu arkadaşlar acele bir cevap verin bana gordon pet shop nerededir?

nerde bu arkadaşlar acele bir cevap verin bana gordon pet shop nerededir?
Gökhan Bey,

gordon pet shop Şirinyerde işçievleri yokuşunda. Yokuşu çıkarken sağ tarafta kalıyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
pet shop zoo ya bugün yeni canlılar geldi siparişleriminde hepsi gelmiş çok sağlıklı canlılar hayırlısı olsun.

Yer Bornova stadyumun oradaki emliyet müdürlüğünün karşısında.

Sevgili arkadaşlar Yasin Aydemirden alışveriş yapmanızı kesinlikle tavsiye etmem.Benim adım Murat Bozdağ İzmirde Gaziemir’de oturuyorum.Yasine sorarsanız oda benim iyi hatırlar.Yasinle tanışmam İzmak sayesinde oldu.Sitede insanlara yardımcı oluyor soruları cevap veriyor felan bilgili bir kişi olduğu kanaati uyandı bende.Bir müddet sonra dükkanı olduğunu öğrendim cep telefonunu yazdı ve bende yanına uğradım.Deniz akvaryumunu almadan önce birkaç kere Japon ve malzeme aldım, o sıralarda henüz kazığını yememiştim.Bu arada deniz akvaryumuna merak sardım ve kendi hesaplarıma göre nisan veya mayıs ayında kurmak için karar vermiştim.Nihayet Nisan ayı geldi ve ben bir günYasinin yanına gittim sump sistemli bir deniz akvaryumu yaptırmak istediğimi söyledim o da bana verdiğim ölçülere göre fiyat verdi.Bana çok geldi deyince dükkanda bulunan 50*50*50 ölçülerinde küp şeklinde küçük bir akvaryumu gösterdi bunun sumpıda var dedi hepsi beraber sana 80 Lira olur dedi.Benimde hoşuma gittim tamam dedim ve ücretini ödedim yalnız dedim evdeki akvaryumu yani Japon balıkları olan akvaryumu kayınvalideme verip öyle alacağım dedim bir müddet bu akvaryum dükkanda kalsın dedim oda tamam dedi.Yine birkaç gün sonra yanına uğradım dükkanda daha hoşuma giden yine 2.el şu anda bende olan sump sistemi arkasında daha büyük olan 80*55*55 boyutlarındaki akvaryumu gördüm.Bu akvaryumu almak istediğimi söyledim olur mu dedim olur dedi ve üste 50Lira vererek bu akvaryumu aldım almaz olsaydım.Üstünde kapak yoktu kapağı nasıl yaparız dedim oda bana 30 Liraya ben marangoza yaptırırım dedi ve 60 Lirada aydınlatması için lazım dedi ve 60 Lirayıda verdim.Daha sonra oturduk akvaryum için neler lazım işte kumu, ısıtıcısı,akıntı motoru,kafa motoru ve 2adet demsel 2 adet palyaço ve 2 tane karides dahil olmak üzere kredi kartımdan 37*12 yani 444 Lira çektirdim ve dükkandan ayrıldım.Bir kaç gün sonra Çankaya’ya yolum düştüğünde uğradım.Ne var ne yok dedim ondan sonra abi dedi senin akvaryumuna protein skimmer lazım onu unuttuk dedi e o ne kadar oda 200 Lira dedi e bataklığa saplanmışsınız bir kere debelendikçe batıyoruz e ne yapalım dedik Yasin’e sonuna kadar güveniyorum kazık yeme ihtimalimin hiç olmadığını düşündüğüm için onu da peşin olarak karttan çektirdim.Her şey artık tamam olmuştu artık bir gün karalaştırdık gelip akvaryumu kuracaktı.Bunun yanında hakkını yemeyelim 1 tane deniz yıldızı ve bir tane boru kurdu benim sana hediyem olsun demişti.Nihayet kendi bir arkadaşının arabasıyla bir cumartesi günü geldi akvaryumu kurmaya akvaryumu yukarı çıkartıldı.Deniz suları yukarı taşındı bir miktar eksik kaldı onuda çeşmeden sular dolduruldu buda birkaç kova idi yani aşağı yukarı yarı yarıyaydı.Ondan sonra ısıtıcıyı ve diğer motorları çalıştırıp bir küçük kovadaki balıkları akvaryuma boca etti.Tamam abi dedi e hani balık yemi dedim.A abi biz onu unuttuk dedi pazartesi günü dükkana gel ben sana veririm dedim.Bende tamam dedim.Ölmezler değil mi dedim oda yok dedi.Ertesi gün ben işe gittim evde Allahtan kayınpederim vardı.Evde otururlarken akvaryumun floresanlardan iki tanesi suya düşüyor ve onlarda alıp çıkartıyorlar.Akşam eve gelince bana gösterdiler ve bende kontrol ettim.Suya düşenler çalışmıyordu.Diğerleri calışıyordu ama yapıştırıcıyla öyle dandik tutturulmuştu ki düştü düşecekti. Pazartesi günü dükkana uğradım durumu anlattım tamam abi değiştiririz dedi ve yeni iki tane floresan verdi bende kapağın durumundan bahsettim abi getir hallederiz dedi her zaman ki gibi bu arada küçük bir poşet içinde yem verdi abi yem yok birkaç günü idare et ben sana bulacağım dedi yine ben tamam dedim.Yemi alıp evin yolunu tuttuk evde ise tüm çoluk çocuk akvaryumun başından ayrılmamaya başladık. Balıkların seyri çok güzeldi.Bu arada Akvaryumun kapağını Gaziemirde bulunan bir maragoza götürerek bu şekilde yeniden yapmasını istedim ölçüyü alırken bu kapağın kimin tarafından yapıldığını sordu vallahi bende akvaryucunun yalancısıyım ama marangoza yaptırdım dedi dedim abi dedi bu akvaryumda gönye yok dedi ön tarafı 80cm arka tarafı 85 cm geliyor hiçbir maragoz böyle iş yapmaz dedi ve 20 Liraya yeni güzel bir kapak yaptırdım.Elektirikçiye de durumu anlatarak güzel bir şey yapmasını rica ettim oda vidalı kapağın üzerine düğmeli bir şekilde yaptı 30 Lirada ona bayıldık.Bir kaç gün sonra yine yanına uğradım durumu anlattım kapak ve elektirik tesisatı ile ilgili olarak Yasinden Tık yok temizlikçi karidesin kollarından birinin koptuğunu söyledim oda bana o kabuk değiştiriyor yenisi çıkar dedi olabilir dedim kendi kendime çünkü bir şey bilmiyordum.Bir kaç gün sonra yine yem için uğradım bu seferde abi senin yem Didim’e gitmiş birkaç gün sonra uğra dedi bizde birkaç gün sonra uğradık gele gele şu anda markasını hatırlayamayacağım yerli marka bir kutu yemi benim elime tutuşturdular al abi yem diye acayibime gitti çünkü bu yem için benden 30 Lira para almıştı yem ne Sera ne Tetra nede JBL idi kalitesiz bir yemdi bu arada evde karidesi elledim fakat ölmüştü.Artık sıra gelmişti ölümlere balıklar yavaş yavaş ölmeye başlamışlardı.Yine biz ölümlerden akıllanmadım gittik 1 tane Blue Tang aldım oda beyaz benek oldu onu da kurtaramadık Blue Tang’de ölmüştü .Daha sonra yine Yasine gittim durumu anlattım abi akvaryum suyundan küçük şaşal şişesine numune su al ölçelim dedi tamam dedim ve birgün sonra benim numuneyi ölçtü ve tuz oranı düşük çıktı ve 1,016 çıktı yani binde onaltı dediki tuz oranı düşmüş biraz tuz ilave etmek lazım e nasıl edeceğiz 5 litrelik şaşala yarım kilo deniz tuzu ilave edip erittikten sonra akvaryuma bu suyu ilave edeceksin tamam dedim.Tuz alayım dedim e abi tuz yok o zaman tuz ölçer alayım dedim abi bu dijitalden var o sana pahalı gelir.Kardeşim burası ne biçim bir akvaryumcu sen o zaman sen nasıl müşterine deniz akvaryumu kurup satıyorsun anlayamadım.Yine kötüye yormadan tamam dedim ama Yasinin bu işten beni kazıkladığına kanaat getirmeye başlamıştım.Kemeraltında bulunan Kurt Akvaryuma gittim deniz balıklarının Palyaçoların Karideslerin fiyatlarını sorarken ismini hatırlamıyorum uzun boylu bir arkadaş Akvaryumu nerden ve kaça aldığımı sordu bende Yasinden adlim aşağı yukarı 1000 Lirayı buldu dedim ve bana güldü.Böyle insanları nasıl buluyorsunuz dedi bende internetten deyince bayağı güldü.Bana test kitimin olup olmadığını sordu yok dedim.Tuz ölçerimin olup olmadığını sordu yok dedim.Bunlar yoksa akvaryumda nitratı nasıl ölçeceksin dedi bende cevap yok.Bunlar yoksa Deniz akvaryumu senin neyine dedi adam doğru söylüyordu.Biraz daha sohbet ettikten sonra oradan ayrıldım.Yasin zaman zaman bizden gelip malzeme felan alır dedi işini böyle yürütür gider dedi dükkanda her aradığını bulamazsın dedi adam haklıydı.Bir müddet sonra yolum düştü Balçova’daki aquapet center mağazasında bulunan Gökhan isimli arkadaşla yine sohbet ederken abi dedi bana şu gördüğün akvaryumu dedi aşağı yukarı 1,50 cm’ye yakındı boyu yalan söylemeyeyim böyle bir akvaryumu 1500 Liraya canlı kayası balığı suyuyla beraber anahtar teslim kuruyoruz dedi yalnız protein skimmeri hariç canlı kayası her şey dahil dedi o zaman kafama dank ettim biz bu işten süper bir kazık yemiştik.Yasinin kendilerinden gelip balık aldığını ve dükkanda sattığını kendilerinin ithalatçı olduklarını belirtti.Ayrıca Yasinin balıkları akvaryuma boca etmesine o da şaşırmıştı dedi ki biz kurduğumuz akvaryuma 3 gün boyunca canlı atmıyoruz ki döngü başlasın diye daha sonra bir tane balık atıyorum ve 3 gün sonra 1 tane daha atıp yavaş yavaş canlıları koyuyoruz deyince her şey gün gibi ortaya çıkmıştı.Bu arada akvaryumda sadece 1 tane demsel ve deniz yıldızı kalmıştı akvaryumun içi bomboştu hanımın dırdırı bir yandan can sıkıntısı biryandan devam ediyordu. Bende kendisine telefon açarak elimde bulunan demseli verip palyaço almak istediğimi söyledim.Tamam dedi ve balığı bıraktım günün hatırlamıyorum ama balıklar kendisine Perşembe günü geliyordu bunu iyi biliyorum Perşembe günü uğradım balığı almak için o da bu hafta ithalat olmadığını gelecek hafta uğra abi dedi.Tamam deyip dükkandan ayrıldım.1 hafta sonra yine dükkana uğradım kendisi yoktu yanında çalışan semih isimli arkadaş vardı.Yasini sordum yok abi dışarıda dedi balık var mı dedim yani palyaço yok dedi iyice sinirlerim gerilmeye başlamıştı ne zaman gelir Yasin dedim yarım saat sonra gelir dedi ve dükkanın yanındaki büfeden bir çay söyleyip oturup 1 bardak çay içtim o beni biraz sakinleştirdi çünkü tüm hıncımı çıkartacaktım.Neyse Yasinin geldiğini gördüm peşinden dükkana girdim merhaba merhaba balık almaya geldiğimi söyledim.Abi balık yok dedi nasıl olmaz dedim ben sana balığı vereli 10 günü geçti dedim.Semihe dönerek palyaço vardı ne oldu dedi o da felan aldı dedi tamam o zaman dedim damseli geri verin dedim abi onu sattık dediler tamam o zaman parasını verin dedim kasayı açtılar kasadan 5 Lira para çıkmadı.Abi biz sana daha sonra gel verelim dediler bende ses tonumu iyice yükselterek her 3 günde bir ben buraya gelmek zorunda değilim dedim paramı verin dedim. İçeriden misafir olan bir arkadaştan 25 Lira yı zar zor denkleştirerek bana verdiler ve Allahta bana sabır verdi başım belaya girmeden oradan ayrıldım.Yine verilmiş sadakam varmış onu oracıkta boğuversem çoluk çocuğum perişan olacaktı Allah o parayı inşallah ona yemeyi nasip etmesin o gün bu gün dükkanına da uğramıyorum..Bu arada sahibinden comda canlı satan kişilerden bir arkadaşla tanıştım kendisi dalgıç .Çeşmede dalıyor kendisinden canlı kaya, hermit, deniz yıldız, deniz yılan yıldızı aldım bayağı alışveriş oldu fiyatları uygun onlan sohbet ederken ben konuyu anlattım abi dedi bu kendisi hakkında yani Yasin hakkında duyduğum 4. veya 5. kişisin dedi.Önceden mal veriyordum ama şimdi vermiyorum dedi ben canlı kayayı kilosunu üzerindeki canlılarla beraber 3,5 liraya satıyorum oda bunları söküp kilosunu 10 Liradan satıyor dedi gerisini sen düşün dedi. Şimdi sizlere hobicilere ve ustalara soruyorum. 1-Yeni bir deniz akvaryumu kurulurken akvaryuma yarı yarıya denilebilecek kadar çeşme suyu ilave delir mi?2- Yeni deniz akvaryumuna canlılar hemen ilave edilir mi? 3- Deniz akvaryumu kurulan bir kişiye deniz tuzu,test kiti ve tuz ölçer satılmaz mı? elinde yok ise başka bir yerden alması söylenmez mi? kararı siz verin artık.................

Selamlar böyle seviyesiz bir mesaja cevap vermeyecektim ama dayanamadım.

Sevgili Murat Bey; rakamları vermişsiniz akvaryum,mercan kumu,sieo sirkilasyon motoru,sump motoru,ısıtıcı,t81 aquastar,t81coral star ve 1t5 aqua star florasan balastları,makro as100 p protein skimmer,10 kilogram canlı kaya 2 percula,2 damsel,1boxer srimp toplamda 650 lira tutmuş ve bu rakamlarla siz kazık yedim diyorsanız bişey demiyorum size.Daha sonra blue tang 65 liraya aldınız,yemde açık olarak aldığın sera diskus yemi.

Sana test kitleri alma ara ara gel su değerlerini test edelim masraf yapma demiştim hatırlarsanız.Ben seni kazıklamak istesem sana test kiti de tuz ölçeride mutlaka alman gerekir abi aman al derdim ama iyilik yaramıyormuş.Tube worm ve deniz yıldızınıda hediye etmiştim.Balıklarıda hemen suya koyma olayınada gelince hazır su getirdim size hatırlarsanız. Dükkandan ki akvaryumumuzdan aldığımız tuz oranı1,26 olan suydu ve tatlı su ilave etmemizin sebebi o hazır damacana suyunuz olmadığı için çeşmeden ilave ettik ve en fazla yosun yapar dedim ordada size.Kaldı ki siz değilmiydiniz kurt akvaryumdan balık fiyatlarını sordum yasin bey siz bize baya hesaplı veriyorsunuz diyen.Kaldı ki bu fiyatlara siz ne kurttan nede başka bir yerden alamazdınız bunların hiç birini.

Kurt akvaryumla hiç bir alışverişim olmuyor. Balık listemi bu sitede çoĞu arkadaşım bilir ve her hafta düzenli olarak yollarım kendilerinede nereden aldığım belli istanbu'dan.Zamanında bende kurttan balık aldım ve öldüler bende kazık mı yedim oluyorum böyle olunca.

Çeşmede kaya çıkaran kim biliyorum Tamer isminde kişiyse kendisiyle hiç bir zaman bir alışverişim olmadı, üstelik bana 70 lira borcu var.

Fethiyede bir otele balık istedi soytarı l boy 35*2 adet 70 lira tutuyor bende tamam yollarım dedim yolladım 3 haftadır telefonlarıma çıkmıyor bile.kendisinden 1 kilo bile kaya almadım.Balçova'da ki aqua pet center meselesine gelince.Ben balçova'da böyle bir yer bilmiyorum ve Gökhan adında kimseyi taımoyurm.ayrıce ben bu yeri bilmediğim gibi ben bunlardan balık bile almadım.Benim bütün tuzlu su balıklarım İstanbul'dan Tamer Ballıca'dan geliyor.her hafta perşembe ya da cuma bana istediğim balıklar Uludağ otobüs firmasıyla geliyor.Bir daha aqua pet center'a gittiğin zaman sor bakalım ben ondan ne zaman balık almışım yerini bile bilmediğim yerden.

Maşallah siz herşeyi roman gibi en ince ayrıntısına kadar yazmışsınız.Kasadaki paraya kadar hatırlıyorsunuz herşeyi.Kasadan 5 lira bile çıkmaması sizi neden ilgilendiriyor ki bu kadar.Genelde sizin de kullandığınız gibi kredi kartı kullanıldığı için paralar bankada olamaz yani değil mi?Bu ticaret hayatı gün gelir 5 lira olmaz gün gelir 500 lira olur.Sonuçta paranızı aldınız değil mi ama ben size başkasından alıp verdim o parayı ama kasadan verdim.

Ayrıca bu ticaret hayatı.Benim ucuz sattığımı bir başkası daha pahalı satabilir ya da bunun tam tersi olabilir.Sonuçta bu dükkanında bir kirası,elektriği, suyu vergisi vs....var.Müşteri istediği dükkandan istediği araştırmayı yapmakta özgürdür.Madem baştan başka yerlerde sorup fiyat alıp gelseydiniz.Size zorla birşey satmadığım gibi test kit ve tuz ölçer konusunda da yardımci olmaya çalıştım ama anlayana....Aynı işi yapan insanların biribirinin ekmeğine ket vurmak amacıyla kötülemesi gayet doğaldır.Baksanıza benim tanımadığım ama balık aldığımı bile iddia eden akvaryumcular çıkabiliyor.Bu siteden benden alışveriş yapan bir sürü insan var herkes fiyatlarımı iyi bilir.

Bu konuya birde ben ekleme yapayım murat bey o gün sizin evinize işimiz gücümüzü bırakıp 2 araba geldik ki bu akvaryumculuk yada kurulum işi benim ve diğer arkadaşlarımın işi değil ama yinede başta Yasin abiye ve SİZE yardım ettik siz elinizi bile sürmediniz kurulum işi bittikten sonra eksik olan suyu tamamlamak için sizden kova yada başka bir şeyle su istedik ama iç oralı olmadınız 10 dakika ağzınız kulaklarınızda akvaryumu izlediken sonra kendinize gelip zar zor su getirdiniz ve biz kapıdan çıkarken teşekkür bile etmediniz buda sizin ayıbınız. Madem yasin kazıkçı madem pahalı satıyo bundan sonra bahsettiğiniz kurt akvaryuma gidin sağlam bir kazık yiyin sonra anlarsınız belki.Ben o zaman için piyasada en fazla 150 lira ola bir yellow tangın orada 200 dolar fiyat çekildiğini biliyorum takdir size kalmış.

1-2firma hariç İzmir'deki tüm akvaryumcuları tanırım. Kurt, Ege, Ordas, Resif akvaryum ve birçoğundan alışverişim oldu. İlk tuzlusu akvaryumumu sağolsun Yasin abinin yardımları ile kurdum. Reef nedir diye sormuştum hatta. Yasin abi çok iyiniyetli bir satıcı, hobici. Tabiki de orası bir işletme. Para kazanacaklar.. O kadar karışık yazmışsınız ki pek okuyan olacağını sanmıyorum. Ben okudum. Kötü niyet yok ortada. Herhangibir şişirilmiş fiyat da gözükmüyor. Tuzlu su en ucuz ürünlerle bile pahalıdır. Size malzemeleri yavaş yavaş tamamlamanız için fırsat verilmiş. Ben de aynı şekilde hazır su ile, test olmadan (4.akvaryumu kuruyorum, hala bir test kiti görmüş değilim :D ) , skimmer geç alınarak vs.. kurulum yaptım. Çünkü Yasin abi bu şekilde kurmamı sağlamasa hiç tuzlusu akvaryumumum olmayacaktı sanırım. Gayet iyiniyetli bir şekilde hazır su ile almışsınız. Tuzölçer olmadan buharlaşan suyu ekleyerek sistemi idare etmek zor değil. Yavaş yavaş alınır diğer şeylerde. Heyecanınız fazla, bütçeniz kısıtlı ise bu şekilde bir kuruluma gidilmiştir. Tuz nedir, tuz ölçer kaç paralık şeydir Allah aşkına.. Bence bilgi eksikliğiniz var. Bir miktar acele de var. Tuzlu suyu tatlı su ile karıştırmayın. En ucuz şey cam zaten. O gördüğünüz 1,5mtlik akvaryumun su değişim, elektirik, en önemlisi skimmer masrafı, alacağınız osmosun masrafı nedir düşündünüz mü? Bu arada Kurt akvaryumda akvaryum mevzularından önce tanıdığım, komşum olan sevdiğim bir abim bulunuyor. Ama ben tuzlusu konusunda oradan alışveriş yapmıyorum. Kendisine de defalarca söyledim. Sebebini anlamak için sadece basit bir cleaner shrimp fiyatı alabilirsiniz. İnsanları bu kadar çabuk karalamayın. Daha mercan falan ekleyince o zaman göreceksiniz fiyatları.. ;)

Kısa öz yazmak istiyorum,1-2 kelime kafi gelir herhalde.Fırat gibi İzmirde tanımadığım akvaryumcu yoktur.Hepside beni iyi tanırlar.

Kimsenin şakşakçısı değilim,kimsenin düşmanıda değilim.

Beyfendi sorunlar yaşamış olabilir bilemiyorum. Yaklaşık 2000 lira yada fazlası alışverişim oldu Yasinle..Aldığım tüm balıklar gerçekten söz verilenden daha iyi durumda ve boy olarak büyük geldi..1-2 günlük gecikmeler bende yaşadım,hiç sorun değildi.

İzmir piyasasında daha ucuza balık alabileceğim bir yer bilmiyorum..Hatta veresiye alabileceğim bir yerde bilemiyorum.

Kişiler kendi tercihlerini kendileri yapar,Kurt akvaryumda sevilen bir firma,gerçekten işin erbabı.Ancak 130 liralık blue tanga 150-170 dolar ödeyemem ben :)

Ek olarak : Gece saat bilmem kaçta 2-3 veya sabah 5 te arayıpta skimmerim arıza yaptı 1-2 günlüğüne yedek bir cihaz kap getir zor durumdayım diyebileceğim tek esnaf sanırım.

Sevgiler sunarım tüm site sakinlerine.

Bu tür karalamalarla zaten hiçbir yere varılmaz..Nedense bu olaylar birden patlak veriyor arka arkaya..Yasin abinin bu şekilde olaylar içinde olması üzücü..Daha fazlada irdelemeye gerek yok zaten.Kendisini bilen bilir.Şu koca İzmirde devamlı olarak 2 yerden alışveriş yapıyorum.Gordon Petshop ve Resif Akvaryum.....Her iki kişiyide tanıdığıma çok memlunum.Zaten tuzlu su sistemleri tatlı su sistemleri gibi ucuza kapatabilinecek sistemler değiller...

İllakı arkadaşım 2000 milyar arkadaşım paran yoksa bu işe girme demek lazım.Yazılan fiyatlarda gayet makul.Yasin abi de hatalı tabi insanların gönlü olsun diye kendisi eziliyor.

Ersoy kardeşim bu konu ile ilgili ilk cevabım sana olacak;kim olduğunu bilmiyorum?seninle Kemeraltında karşılaşsak yanımdan geçsen tanımam simanı hatırlamıyorum.Benim muhatabım değilsin?Bak senden sonra cevap yazan Fırat Aslan,Emrah Uyanık ve Gökhan Uludağ isimli arkadaşlara saygı duyuyorum görüşlerini paylaşmışlar onlarda Yasini seviyorlar alışveriş yapmışlar memnun kalmışlar ben onlara hiç bir şey diyemem benimle aynı görüşte olmak zorunda değiller ama sana ne oluyor anlayamadım.Ben akvaryumu senden almadım Yasin Aydemirden aldım onun yanında da çalışmadığını biliyorum.İşimizi gücümüzü bırakıp geldik diyorusun arkadaşım ben mi seni çağırdım?yardım ettiysen Yasinin hatırına geldiyseniz bana sızlanmaya hakkın yok tamam mı burada anlaşalım.Elimi neye sürecektim arkadaşım biz Yasinle Akvaryumu gelip kurararım abi o bana ait demişti bundan da haberin olsun.Üstüne vazife olmaya işlerden kendine vazife çıkartma.Kova ile su istediğin doğru evimizde çamaşırlar makinede yıkandığı için kova olmadığını fakat 5 litrelik pet şişeler olduğunu söylediğimi de hatırlıyorsundur zannedersem. Arkadaşım teşekkür edeceğim bir kişi varsa oda Yasindir ona da unutkanlıkla etmemiş olabilirim ama bundan sen kendine niye pay çıkartıyorsun anlamadım.Bu teşekkür cümlesi bana şunu hatırlattı: Yasini çok sevebilirsin,iş ortağısındır,avukatısındır,menajerisindir veya basın sözcüsüsündür daha ne diyebilirim ki sana .....

Allah'ın kuru bir teşekkürü başka bişey değil. Bu yazdıklarını muhatab almıyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar